IRC-Galleria

Yucciz

Yucciz

Patinoitunu Runomies, enkä.

Selaa blogimerkintöjä

Seksuaalisuus ja seksi synnytyksen jälkeenKeskiviikko 28.11.2007 18:00

Seksi synnytyksen jälkeen voi olla ennustettavissa siitä, miten rakkauselämä sujui odotusaikana. Synnytyksessä naisen ruumis on kuin näyttämö tai taistelukenttä. Omaan kehoon palautuminen vie aikansa. Tunteet synnytyksen jälkeen voivat myös heitellä ja mies voi tuntea itsensä täydelliseksi epäonnistujaksi joka suhteessa, jopa torjutuksi. Naisen mieleen saattaa hiipiä pelko, josko seksistä voi nauttia enää koskaan kuten ennen raskautta.

Toisaalta jos kaikki on sujunut suuremmitta ongelmitta nautinto voi entuudestaan kasvaa ja orgasmi kokemuksena voi olla syvempi. Herkkyys ja avoimuus ovat positiivinen asia. Vanhemmat oppivat arvostamaan seksiä: kahdenkeskiset hetket ovat harvinaisempia. Vanhemmuus tuo yleensä myös itsevarmuutta, siitä on hyötyä myös rakastellessa. Omat toiveet on helpompi ilmaista, uskalletaan sanoa, että rakastetaan toista – koska lapsen kanssa oppii osoittamaan tunteitaan.

Haluttomuus on valitettavan yleinen vieras makuuhuoneissa synnytyksen jälkeen. Yhdyntä voi aiheuttaa kipua ja seksiä on ihan mahdoton edes ajatella. Intohimoinen rakastelu lapsen itkun säestyksellä on mahdotonta. Välilihan leikkauskohta voi aristaa, emätin tuntuu kuivalta ja limakalvot ovat ohuet ja helposti verestävät. Paikat tuntuvat veltoilta ja jumppakin pitäisi aloittaa. Liukastinvoide on ehdoton apu tässä tilanteessa. Yhdyntäkin auttaa palauttamaan lantionpohjan lihasten kuntoa. Avuksi voi ottaa myös emätinkuulat tai vaikkapa erotiikkaliikkeistä saatavan vibraattorin, etsiessä oikeita lihaksia. Ladyfinger, jonka voi myös hankkia erotiikkaliikkeestä, saattaa olla apuna jos yhdyntä pelottaa synnytyksen jälkeen. (ks. Lantionpohjanlihasten jumppa).

Mies ja nainen saattavat peittää ongelmiaan: kerrotaan ja valitetaan aivan muuta kuin itse ongelmaa. Ole rohkea ja kerro peloistasi, saat varmasti kannustusta ja huomiota. Jos toinen on onneton, on toinenkin.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.

Yksityisyys