IRC-Galleria

Yucciz

Yucciz

Patinoitunu Runomies, enkä.

Selaa blogimerkintöjä

Naisen orgasmivaikeudetTiistai 04.12.2007 20:33

Nykytutkimuksen mukaan naisen eroottiseen kiihottumiseen ja orgasmiin vaikuttaa keskeisesti aivolisäkehormoni nimeltä oksitosiini. Oksitosiini herättää elimistön, saa aikaan nännien kovettumisen ja emättimen kostumisen. Sen vastavaikuttajana toimii adrenaliini, jonka erityksen saa aikaan koettu kipu, pelko, stressi tai jokin elimistön muunlainen hälytystila. Pelko siitä, ettei osaa, ole riittävän hyvä tai vaikkapa tyydytä miestä saattaa saada aikaan kiihottumattomuuden. Vastaava tilanne on miehellä se, että erektiota ei synny.

Orgasmin tavoittelusta on tullut joillekin keskeinen tavoite. Silloin astuu suoritus kuvaan, ei nautinto. Nainen voi päätyä myös näyttelemään orgasmia. Orgasmin saavuttaminen edellyttää useilla naisilla luotettavaa ja turvallista olotilaa, jossa voi ”taantua” ja siirtää kaikki estot tieltä. Puutteellinen tekniikka ja huono ruumiin tuntemus saattavat olla syynä orgasmin puuttumiseen. Opettelemalla voi löytää orgasmin. Kommunikoinnin parantaminen suhteessa on tärkeää, sekä tekniikan tarkastaminen.

Orgasmikyvyttömyyden taustalla voivat olla myös monet psyykkiset syyt kuten: alitajuntainen pelko tai luottamuksen puute, itsensä kontrollointi, ahdistavat mielikuvat, orgasmin pakko, suorituspaineet, syyllisyys, parisuhteen ongelmat tai menneisyyden traumat.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.