IRC-Galleria

Yucciz

Yucciz

Patinoitunu Runomies, enkä.

Selaa blogimerkintöjä

Virukset aisoihin ehkäisemälläLauantai 06.05.2006 13:20

Virukset aisoihin ehkäisemällä

Uutta toivoa tietokoneiden käyttäjille:
Virukset, nuo tietokonemaailman tällä hetkellä akuuteimmat uhkatekijät, ovat saaneet suurimmatkin ohjelmatalot varpailleen. Patenttivarmaa hoitokeinoa virusuhan torjumiseksi ei miljoonista dollareista huolimatta ole saatu kehitettyä. Markkinoilla on useita eri mahdollisuuksia ennaltaehkäisyyn.

Floppykondomi

Floppykondomin tarjoama virustorjuntaturva on käytännössä 100%. Kondomia on kuitenkin muistettava käyttää koko kopioimistoimituksen ajan - sitä ei saa poistaa levykkeen päältä kesken toimituksen!

Kuparikierukka koneeseen

Levyasemassa lonksuvalla kuparikierukalla ehkäiset erinomaisen tehokkaasti kaikki viruksenalut heti alkuunsa. Kierukka sujautetaan levyaseman sisään, minkä jälkeen se on siellä pysyvästi kolisemassa levyn ja lukupään välissä. Jopa tulee viruksille tenkkapoo!

Vaahtoehkäisy

Helppokäyttöisiä joka kodin konsteja on esimerkiksi vaahdolla ehkäiseminen. Partavaahdon, kermavaahdon tms. runsas suhuuttelu levyasemaan ennen levykkeiden kopioimista on todettu tehokkaaksi, joskaan ei täysin varmaksi ehkäisykeinoksi. Hätätapauksessa voidaan käyttää myös hammastahnaa (annostelu n. kaksi tuubia/levyasema).

Pillerikortit

Tietokoneeseen kiinteästi asennettavassa kortissa on 30 "pilleriä", jotka syöttävät jatkuvaan tahtiin erilaisia häiriösignaaleja koneen sisäiseen tietoliikenteeseen. Näin mahdollisesti koneeseen luikerrelleet virusohjelmanpätkät tulevat vähintäänkin sekopäisiksi ja ennen kaikkea kykenemättömiksi uhkaamaan tietokoneen "terveitä" systeemejä. Valitettavasti pillerikortilla on mahdollisesti haitallisia sivuvaikutuksia normaalitoimintoihin.

Rytmitystekniikka

Moni vanhemman polven tietokoneenkäyttäjä luottaa yhä rytmitystekniikkaan eli hän kopioi tiedostoja tietokoneeseensa vain ns. varmoina päivinä. Tarkan päivienlaskun ym. takia tekniikka on hankala ja epäluotettava.

Keskeytetty tiedonsiirto

Hienompaa virustenehkäisytekniikkaa edustaa ns. "coitus interruptus"- menetelmä (keskeytetty tiedonsiirto). Kyseisessä menetelmässä kopioijan on oltava tavallista tarkempi, jotta hän osaa oikealla hetkellä tempaista disketin manuaalisesti ulos levyasemasta. Kätevimmin tämä onnistuu tukevilla pihdeillä.

Varmin ratkaisu

Lopultakin varmin tapa välttyä tietokoneviruksilta on tyytyä pelkkään itsekopiointiin, eli ei ollenkaan lähde pelehtimään muiden tietokoneiden kanssa. Tosin omien ohjelmiensa jatkuva kopiointi yhä uudelleen ja uudelleen saattaa pitkän päälle maistua puulle. Toimitusta voi yrittää piristää vaikkapa selailemalla tietokonelehtiä ja katselemalla niiden kuvia.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.