IRC-Galleria

Yucciz

Yucciz

Patinoitunu Runomies, enkä.

Selaa blogimerkintöjä

Sukupuoliteitse tarttuvia tauteja ovat mm. tippuri, klamydia, herpes, kuppa, hepatiitti ja HIV. Niiden ehkäisy on tärkeää ja ehdottomasti jokaisen omalla vastuulla. Jokainen ihminen on vastuussa omasta sekä seksikumppaniensa turvallisuudesta. Vakituisessa parisuhteessa, jossa kummallakaan osapuolella ei ole ulkopuolisia suhteita, ei ole vaaraa myöskään tartunnoista. Yksikin suojaamaton ulkopuolinen ja satunnainen suhde vaarantaa sekä oman että kumppanin terveyden ja tietysti myös parisuhteen. Sinkkumaailmassa, jossa suhteet risteilevät ja seksisuhteet ovat usein tilapäisiä, ei suojautumisasiaa voi milloinkaan unohtaa.

Paras ja oikeastaan ainoa tekninen keino suojautua on kondomi. Sitä tuleekin käyttää kaikissa tilapäissuhteissa, vaikka raskauden ehkäisy hoidettaisiinkin muilla keinoilla. Kondomi tulee asettaa paikoilleen jo ennen esileikkiä, eikä vasta varsinaisen yhdynnän aloituksessa.

Kondomi on kuitenkin tehokas vain, kun sitä käytetään oikein ja jokaisessa yhdynnässä, jossa sen käyttö on tarpeen. Suoja perustuu siihen, että kondomi muodostaa eritteitä ja taudinaiheuttajia eristävän esteen seksikumppaneiden välille.

Kondomi on matkan varrella muuttunut. Tänään kondomi on tuotteena jotain aivan muuta kuin vielä muutamia vuosia sitten, uusia tuotteita kehitetään jatkuvasti ja jo olemassa oleviin tehdään muutoksia käyttömukavuuden ja varmuuden lisäämiseksi.

Nykyiset kondomimarkkinat ovat tuotevalikoimien osalta varsin laajat. Markkinoilla on paljon erimuotoisia, -kokoisia, -paksuisia, -värisiä, -makuisia ja -hajuisia kondomeja.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.