IRC-Galleria

Yucciz

Yucciz

Patinoitunu Runomies, enkä.

Selaa blogimerkintöjä

Naisten kondomiKeskiviikko 12.12.2007 19:33

Perinteisen, miehille suunnatun lateksikondomin rinnalle on 1990-luvulla kehitetty niin sanottu naisten kondomi (Femidom®, Reality® ). Naisten kondomi on valmistettu polyuretaanista ja se on tarkoitettu asetettavaksi emättimeen ennen yhdyntää.

Naisten kondomi on 17 cm pitkä ja 9 cm leveä umpinainen pussi, jossa on kaksi joustavaa rengasta helpottamassa tuotteen asettamista paikoilleen ja varmistamassa kondomin paikoillaan pysymisen yhdynnän aikana. Sisempi rengas, joka on irrallisena kondomin suljetussa päässä, auttaa paikoilleen asettamisessa ja jää tukemaan kondomia häpyluun ja kohdunnipukan avulla. Kondomi asettuu emättimeen melko väljästi eikä ole tiukan tai puristavan tuntuinen. Ulompi, avoimen pään kiinteä rengas asetetaan emättimen ulkopuolelle emätinaukon ympärille. Perinteiseen kondomiin verrattuna se antaa näin ollen myös paremman suojan ulkosynnyttimille peittämällä osan häpyhuulten alueesta.

Raskauksia ja sukupuolitauteja vastaan naisten kondomi antaa yhtä hyvän suojan kuin muutkin estemenetelmät. Naisten kondomia ja perinteistä lateksikondomia ei saa käyttää samanaikaisesti. Kondomien välille syntyvä kitka lisää rikkoontumisia ja naisten kondomi voi työntyä sisään vaginaan helpommin.

Naisten kondomin voi asettaa paikoilleen jo hyvissä ajoin ennen yhdyntää. Sen käyttö ei ole samalla tavoin riippuvainen miehen erektion ajankohdasta, kuin perinteisessä kondomissa. Tästä voi olla merkittävää etua esimerkiksi tilanteissa, joissa miehen kondomin päälle laittaminen häiritsee rakastelua.

Naisten kondomi kannattaa asettaa paikoilleen niin hyvissä ajoin, että se lämpenee ja asettuu paikoilleen luonnollisesti. Naisten kondomissa valmistemateriaalina käytetty polyuretaani johtaa hyvin lämpöä ja tuntuu useiden käyttäjien mielestä lateksikondomia luonnollisemmalta. Vesiliukoisen lisäliukasteen käyttö naisten kondomin sisällä on erityisen suositeltavaa, koska se osaltaan auttaa kondomin pysymistä paikoillaan ja tekee myös yhdynnästä miellyttävämmän.

Naisten kondomin ja perinteisen kondomin käytöstä on tehty muutamia vertailevia tutkimuksia. Yhteisenä löydöksenä näissä tutkimuksissa oli naisten varsin positiivinen asennoituminen tuotteeseen. Vaikka naisten kondomi koettiin aluksi hieman hankalaksi asettaa paikoilleen ja ulkonäöltään epämiellyttäväksi, niin riittävän opastuksen, harjoittelun ja säännöllisen käytön jälkeen usea nainen piti tätä ehkäisytapaa perinteistä lateksikondomia parempana vaihtoehtona, ja halusi jatkaa tuotteen käyttöä tutkimusjakson jälkeenkin. Edellä mainittujen käyttöön liittyvien positiivisten ominaisuuksien lisäksi naiset kokivat itsemääräämisoikeutensa lisääntyneen tuotetta käyttäessään (Bull; Sly; Zachariah).

Negatiivisina ominaisuuksina mainittiin useimmiten erityinen harjoittelun tarve, ulomman renkaan epämukava tuntuminen yhdynnän aikana ja kondomin aiheuttama ylimääräinen ääni. Myös tuotteen nykyinen, korkea hinta on ilman muuta harmillista. Toivoa sopii, että menekin lisääntyessä myös tuotteen hinta saataisiin kohtuullisemmaksi.

Naisten kondomia voi käyttää myös anaaliyhdynnässä sisällä oleva rengas poistettuna. Tällöinkin kondomin sisäpinnalla tulee olla riittävästi liukastetta ja kondomin paikoillaan pysymiseen on kiinnitettävä erityistä huomiota tässä yhdyntämuodossa. Anaaliyhdynnässäkin naisten kondomi voidaan asettaa paikoilleen jo hyvissä ajoin.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.