IRC-Galleria

Yucciz

Yucciz

Patinoitunu Runomies, enkä.

Selaa blogimerkintöjä

Naisen ejakulaatioSunnuntai 14.05.2006 20:52

Vuonna 1978 käytettiin ensimmäisen kerran termiä "naisen ejakulaatio". Naisen ejakulaatiosta ei juurikaan puhuta tai kirjoiteta, vaikka monet naiset ejakuloivat orgasmin saadessaan. Tarkkaa tietoa ilmiön yleisyydestä ei kuitenkaan ole. Ejakulaationeste on virtsarakon sisäisten rauhasten erittämää nestettä, joka seuraa virtsarakon ja etummaisen vaginallisen seinämän saamasta erogeenisestä ärsytyksestä.

Osa nesteestä tulee nk. Skenen rauhasista, jotka vastaavat miehen eturauhasta. Ejakulaationeste erittyy virtsaputkesta, ei emättimestä. Neste on kirkasta ja väritöntä, joskus maitomaista. Se on myös hajutonta. Maku vaihtelee kuukautiskierron mukaan happamasta makeaan. Kuten miehet, myös naiset voivat ejakuloida, vaikka eivät saisikaan orgasmia.

Ejakulaatio tapahtuu helpommin naisilla, joilla on vahvat lantionpohjan lihakset. Nainen voi tarkistaa, onko kyseessä ejakulaatio vai virtsankarkailu. Virtsa on kellertävää ja siitä jää kellertävä läikkä alustaan, ja sen haju on voimakas ja maku useimmille epämiellyttävä. Ejakuloitu neste maistuu makealle ja siitä ei juurikaan jää jälkiä. Kari Heusalan kirjassa Naisen seksuaalisuus, sivuilla 80-89 on lisää tietoa naisen ejakulaatiosta.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.