IRC-Galleria

Yucciz

Yucciz

Patinoitunu Runomies, enkä.

Selaa blogimerkintöjä

Koululiikunnan puitteissa tehtävät hyppyharjoitukset voivat ehkäistä myöhempää luukatoa eli osteoporoosia, sillä harjoitukset lisäävät tyttöjen luuntiheyttä. Yhdysvaltalaistutkimuksen tulokset ovat järkeenkäypiä, sillä osteoporoosin ja vähäisen liikunnan välillä on vahva yhteys. Tutkimuksessa oli mukana 75 noin kymmenvuotiasta tyttöä, joista 32 osallistui jumpparyhmään ja loput 43 kontrolliryhmään. Satunnaistaminen tehtiin koulukohtaisesti, joten ryhmät eivät olleet toisistaan tietoisia. Jumpparyhmäläiset tekivät kahden kouluvuoden ajan kymmenen minuutin mittaisia hyppyharjoituksia, jotka oli suunniteltu juuri luiden vahvistamista varten. Harjoituksia oli kolmasti viikossa, joista kaksi liikuntatuntien yhteydessä.

Kahden kouluvuoden eli 20 kuukauden kuluttua jumpparyhmäläisten luuntiheys oli kasvanut lähes 5 prosenttia enemmän kuin verrokeilla. Tutkijat arvioivat, että jos kehitys pysyy samanlaisena ja tyttöjen saavuttama lisääntynyt luun mineraalitiheys säilyy, vastaa se menopaussi-iässä 3-5 vuodessa menetettävää luun mineraalitiheyden määrää ja voisi siten merkittävästi lykätä luukadon kehittymistä.

Tyttöjen luiden mineraalikoostumusta mitattiin koko kehosta, lannerangasta ja reisiluusta. Havaittu luun vahvistuminen todettiin lannerangassa ja reisiluun kaulassa

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.