IRC-Galleria

Yucciz

Yucciz

Patinoitunu Runomies, enkä.

Selaa blogimerkintöjä

Kun seksi ei kiinnostaPerjantai 25.01.2008 09:21

Parisuhteen kriittisin vaihe tulee vastaan, kun seurustelu on jatkunut pitempään ja seksuaalinen kiihko muuttunut arkipäiväiseksi. Lasten saannin jälkeen haluttomuus on yleistä varsinkin naisille, sanoo Helsingin Yliopiston apulaisprofessori Osmo Kontula.


Selibaatti

Selibaatissa eläminen on jokaisen henkilökohtainen valinta. Tutkijoiden mukaan selibaatissa elävät yksinäiset yli 50-vuotiaat naiset, joiden mielestä seksi kuuluu ainoastaan avioliittoon. 2-3 % yli kolmekymppisistä suomalaisista ei ole ollut yhdynnässä kertaakaan elämänsä aikana.

Amerikasta alkunsa saanut “Tosi rakkaus odottaa” -kampanja houkuttelee nuoria seksittömään seurusteluun. Kampanja kiertää kouluissa ja seurakunnissa ja jo noin 2 500 nuorta on allekirjoituksellaan lupautunut pidättymään seksistä ennen avioliittoa.

Teini-ikäisten selibaattia ihaillaan, aikuisten selibaattia kummeksutaan. Jos ihmisen läheisyyden ja rakkauden tarve tulee tyydytettyä ja energiakanavaat ovat auki, selibaatista ei ole fyysistä haittaa ihmiselle, sanoo seksuaalineuvoja Tosha Einiö. Yhdyntä aiheuttaa ihmiselle mielihyvän tunnetta tuottavia endorfiineja, joita selibaatissa eläjä saa esimerkiksi liikunnasta.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.