IRC-Galleria

Yucciz

Yucciz

Patinoitunu Runomies, enkä.

Selaa blogimerkintöjä

Lyhyt bongaajan opasPerjantai 26.05.2006 16:18

Koska lintujen havainnointi on tullut viime aikoina yhä suositummaksi ja muotiin on tullut erityisesti bongaus, niin seuraavassa on muutaman lintulajin kuvaus.

1. VISKISIEPPO

Pesii paremmissa baareissa, kuuluu loislintuihin ja on valmis vaikka mihin. Ääni käheähkö, huorahtavan nikotteleva hik-hik-hik. Saa harvoin poikasia, vaikka pariutuukin usein.

2. KALAKUKKO

Ei oikeastaan ole lintu vaan rukiinen muna, jonka sisällä läskiä ja kaloja. Lauluääni muistuttaa pierua ja hengitys pahanhajuinen. Pesii toreilla.

3. NUOLUHAUKKA

Aikaisemmin harvinainen, mutta nykyään yleistynyt. Voimakas kieli, jolla pystyy arvaamattomiin tekoihin ja hyvin kehittyneet imulihakset. Altis kurk-kutippurille.

4. KUSITIAINEN

Lorottaa kolme kaljaa, vaikka on yhden juonut. Oikeutetusti vesilintu, ei kuitenkaan se jota heitetään. Erittäin yleinen.

5. HAARAPÄÄSKY

Haarahommiin erikoistunut pallinkääntäjä. Kuuluu yölintuihin, ottaa suuhun, antaa muuhun. Nopeudestaan tunnettu kun esileikit on leikitty.
Alalaji Huarapiäsky on Savon vaakunaeläin.

6. SELKÄLOKKI

Antaa selällään, mikä lintujen keskuudessa on nykyisin jo poikkeuksellista.

7. PILKKASIIPI

Tunnetaan parhaiten siitä, että vittuilee joka kään-teessä. Yleisin on mustasilmäinen pilkkasiipi, joka on vittuillut väärälle miehelle.

8. SUULA

Nimi on vääristynyt, pitää olla Suulla. Nähtävästi vääristymä on syntynyt silloin kun suulalla on ollut se suussaan.

9. SUOKUKKO

Panee soilla ja muissa märissä paikoissa. Naaras tunnetaan siitä, että edellisen seuraamuksena on aina selkä taikka persaukset märkänä. Urokset tuntee taas märistä polvista.

10. KUHANKEITTÄJÄ

Hienomman ravintolan keittiössä asustava kalaruuan laittaja. Osaa keittää myös munia tai munat. Kiva lintu.

11. HOMOTIAINEN

Uros parittelee usein urosten kanssa. Tosin joukossa esiintyy epänormaaliutta, joka vie homotiaisen parittelemaan myös naaraiden kanssa ja täten laji on toistaiseksi säilynyt. Viimeisin uhka on immuunikato.

13. POHJANSIRKKU

Esiintyy vain Pohjan pitäjässä Uudellamaalla. Tämä sirkku tunnetaan hyvin iloluontoisena eikä ole kalliskaan.

14. PIKKUSIRKKU

Asiantuntijoiden mukaan hyvin, hyvin harvinainen. Tunnetaan parhaiten siitä että sillä on tosi tiukka.

15. PAPUKAIJA

Kaija on iloinen antaja, mutta haluaa siitä papua. Taksa on 150.- / laaki ja jos ostaja pystyy uusintaan heti, niin alennus on 50 %. Pesä on kyllä usein niin saastainen, että harva uskaltautuu sinne selvin päin.

16. KILJUKOTKA

Aiheuttaa tavallisesti tohelokännin ja ruikkupaskan. Sisämaassa varsin yleinen, kiljunnasta tunnistetta-vissa suvi-iltaisin. Pitää soidinmenonsa kylän raitilla.
Pesii pikkukylillä poliisilaitosten putkissa.


17. NOKIKANA

Tavallinen maatiaiskana joka meni kukkoa karkuun tuhkakasaan ja sai näin naismaisella tavalla houkuteltua kukon peräänsä saaden kerrankin kukolta kunnolla.

18. MUSTAVARIS

On tavallisen valkovariksen negatiivi.

19. NAAKKA

Asuu ja pesii vain kirkkojen torneissa, joskus kellotapuleissa, joten sen arvellaan olevan suntion valepukuinen kana. Olevinaan pyhä lintu.

20. VIHERVARPUNEN

Tavallisen kotivarpusen Wintermix-versio.


21. HEMPPO

On murteellinen muoto hellusta eli heilasta. Kaksi lajia, joista toinen antaa ensimmäisellä kerralla ja toinen vasta toisella.


22. ISOHÄPYLINTU

Hyvin yleinen häpylintujen laji, jopa liiankin yleinen. On horo kuin mikä ja aina puutteessa.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.