IRC-Galleria

Yucciz

Yucciz

Patinoitunu Runomies, enkä.

Selaa blogimerkintöjä

Emme rakastele koskaanKeskiviikko 10.12.2008 11:55

Timo elää puolisonsa kanssa seksittömässä liitossa. Hänestä lähes seksitön parisuhde vie ilon koko elämästä. - Joka ilta minun tekisi mieli itkeä ja huutaa tilanteeni vuoksi, Timo sanoo.

On taas ilta.

Timo makaa parisängyssään omalla puolellaan. Hän tuijottaa kattoon.

Vaimo nukkuu sängyssä omalla puolellaan. Tänäkään iltana he eivät rakastelleet. Heidän välillään on tyhjä tila. Sen täyttäminen tuntuu mahdottomalta ilman fyysistä läheisyyttä.

Timon tekisi mieli itkeä ja huutaa. Miksei heillä voi olla normaalia seksielämää?

Kolmikymppinen Timo elää lähes seksittömässä avioliitossa. Seksin vähäisyys johtuu Timon aikoinaan depressionsa hoitoon käyttämistä masennuslääkkeistä. Ne tuhosivat hänen libidonsa, genitaalialueen tuntoaistinsa ja kykynsä tuntea seksuaalista mielihyvää.

Tilanne ei korjaantunut, vaikka hän lopetti depressiolääkityksen yli neljä vuotta sitten.

- Siksi parisuhteestamme puuttuu se intiimi läheisyys, joka joskus oli suhteemme suurin voimavara.

Timon ongelman vuoksi seksittömät kaudet voivat venyä viikkojen mittaisiksi. Pariskunta harrastaa seksiä silloin tällöin, vaikka vain toinen saa siitä nautintoa.

- Vaimoni on terve ja hän tarvitsee seksiä, edes joskus. Kykenen suoriutumaan aktista fyysisesti, vaikka laukeaminen onkin kivulias ja epämiellyttävä kokemus.

Pariskunta tapasi lukion ensimmäisellä luokalla. Timo kertoo, että pari oli aiemmin läheisiä kaikin tavoin.

- Suhteemme oli ennen upea! Seksi ja seksuaalisuus olivat meille jokapäiväisiä ilon aiheita.

Seksittömyys on tuonut parisuhteeseen paljon tuskaa ja ahdistusta. Kun toinen ei kykene tuntemaan, syntyy puolisoiden välille tyhjä tila, jota on mahdotonta täyttää. Vain kaikkein läheisimmät ihmiset tietävät, millaisen asian kanssa Timo joutuu vaimonsa kanssa elämään.

Haastateltavan nimi on muutettu


Voiko seksitön parisuhde toimia?

On harvinaista, että pari sopii keskenään selibaatista. Sellaistakin tietysti esiintyy, ja jos se sopii heille, hyvä niin. Yleensä ihmiset menevät yhteen voidakseen jakaa seksuaalisuudessa tunteensa, kehonsa ja suurimman nautintonsa. Seksittömät suhteet eivät tavallisesti ole onnellisia. Yhteinen orgasmi on paria voimakkaasti yhdistävä tekijä. Ihmisen on yleensä vaikea olla ilman tätä jännitystä laukaisevaa nautintoa.

Mistä voi hakea apua?

Apua ei kannata odotella, vaan asiaan on tartuttava, kun seksittömyys tuntuu toisesta pahalta. Pariterapeutit auttavat, samoin yksilöterapia tai seksologilla käynti. Joskus kyse on parisuhteen ulkopuolisesta rasitteesta, joka kuluttaa seksuaalista halua. Kyse voi olla myös luottamuksen puutteesta parisuhteessa. Ilman luottamusta on vaikea löytää intiimiä yhteyttä toiseen.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.