IRC-Galleria

Yucciz

Yucciz

Patinoitunu Runomies, enkä.

Selaa blogimerkintöjä

Luistoa lakanoiden väliinSunnuntai 27.06.2010 00:50

Intiimialueiden kuivuuden ei kannata antaa haitata seksielämää. Liukastusvoide on helppo ja halpa tapa saada seksistä enemmän iloa ja hyvää oloa.

Liukuvoiteen käyttäminen yhdistetään usein turvalliseen seksiin ja kondomin käyttöön, mutta moni ei tiedä, että liukuvoide voi liittyä olennaisesti myös seksuaaliseen nautintoon. Tuore tutkimus osoittaa, että liukuvoidetta käyttävät naiset nauttivat seksistä enemmän kuin ne naiset, jotka eivät käytä liukastetta.

Indianan yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan liukuvoiteen käyttö lisäsi nautinnon lisäksi tyytyväisyyttä seksuaalielämään. Lisäksi liukastusvoiteen käyttäminen vähensi oireita, kuten kipua, intiimialueella.

Tutkimuksessa analysoitiin yli 10 000 seksikokemusta ja yli 3 000 masturbaatiokokemusta. Tutkimus on suurin liukuvoiteista tehty tieteellinen tutkimus. Tutkimukseen osallistui lähes 2 500 18-68-vuotiasta naista. Naiset pitivät kokemuksistaan päiväkirjaa viiden viikon ajan.

Kostuminen yksilöllistä

Liukuvoiteita on kahta päätyyppiä: vesi- ja silikonipohjaisia. Nautintoa ja tyytyväisyyttä toivat sekä vesi- että silikonipohjaiset liukuvoiteet. Kiputuntemuksien vähentyminen yhdistyi tutkimuksessa etenkin vesipohjaisiin liukuvoiteisiin. Vesipohjaista liukuvoidetta pidettiin parempana myös anaaliseksissä.

Yli 70-prosenttisesti liukastusvoiteen käyttösyyksi nimettiin suuremman nautinnon tavoittelu. Noin kolmannes naisista ilmoitti käyttävänsä liukuvoidetta vain siksi, että se on hauskaa ja mahdollisesti osa esileikkiä.

Kostuminen ja limakalvojen kuivuus ovat yksilöllisiä ominaisuuksia. Limakalvojen kuivuvat helposti esimerkiksi synnytyksen jälkeen ja vaihdevuosissa. Osa naisista kokee myös e-pillereiden käytön vähentävän kostumista.

Tutkimus julkaistiin The Journal of Sexual Medicine -tiedejulkaisun tammikuun numerossa: Association of Lubricant Use with Women's Sexual Medicine -tiedejulkaisun tammikuun numerossa.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.