IRC-Galleria

Yucciz

Yucciz

Patinoitunu Runomies, enkä.

Selaa blogimerkintöjä

Seksististä kemiaaLauantai 25.08.2007 22:00

Joskus kemiallisilla aineilla saattaa olla hyvinkin merkillisiä nimiä. Osa nimistä voi viitata jopa suoraan seksiin tai sukuelimiin. Syventykäämme siis hitusen kemian merkilliseen maailmaan.

Clitorin muistuttaa sanana hyvin paljon anatomista termiä clitoris eli klitoris, joka on tietysti naisen häpykieli. Clitorinin kemikaalinen synonyymi on kaempferoli 3-O-(2'',6''-di-O-rhamnopyranosyli) glucopyranosidi ja se kuuluu flavonoleihin eli pelkistettyihin tai hydroksyloituneisiin kasvien väriaineisiin.

Clitoriasetaali on Clitoria macrophylla -kasvin juurista löytyvä aines, jota on ainakin Thaimaassa käytetty lääkkeeseen nimeltä Non Tai Yak. Lääkettä käytetään pääasiassa hengityselinsairauksien hoitoon.

Urospermal kuulostaa lähinnä siltä kuin kyseessä olisi EU-direktiivit täyttävä sperma tai uroksen sperma. Urospermal on kuitenkin Urospermum delachampii -kasvin juurista uutettu aine, jonka käyttötarkoituksesta minulla ei ole mitään hajua.

Anoli tuo mieleen anaalin eli peräaukon ja yhdynnän peräaukkoon. Seksistä ei kuitenkaan ole kyse. Anoli on synonyymi 4-(1-propenyli)fenolille, jota käytetään aromiteollisuudessa.

Vaginatin on lähellä sanaa vagina eli emätin. Vaginatin ei ole mikään vaginaan laitettava värisytin tai muu aparaatti. Kyse on Selinum Vaginatum -nimisestä kasvista löytyvä molekyyli, jonka sukulainen on vaginol.

Cummingtonite ei suinkaan tarkoita sitä, että henkilö saisi tänä iltana orgasmin (cum = tulla/siemenneste). Kyse on mineraalista nimeltä magnessiumrautasilikaattihydroksidi, jonka kemiallinen kaava on (Mg,Fe)7Si8O22(OH)2.

Arsole voidaan lausua melko lailla samalla tavalla kuin eräs kansainvälinen haukkumasana, joka sivistyneesti sanottuna tarkoittaa peräaukkoa. Arsole on molekyyli, joka muistuttaa kemialliselta rakenteeltaan rengasta tai oikeastaan sitä itseään. Mikael Johansson Helsingin yliopistosta tietää tästä aineesta varmasti kaiken mahdollisen, sillä hän on tehnyt tieteellisen tutkimuksen arsolen aromeista. Tutkimukseen pääsee hänen kotisivuiltaan http://www.helsinki.fi/~mpjohans/. Tutkimuksessa on todella hyvä värikuva siitä, millainen se arsole oikein on.

ASS kuuluu samaan kategoriaan edellisen kanssa. Perästä siis kuuluu. ASS on todellisuudessa lyhenne sanoista argininosuccinate synthetase. Kyseessä on maksassa tapahtuva virtsa-aineen muodostukseen liittyvä prosessi. Siinä sitrulliini ja aspartaatti yhdistetään argininosukkinaatiksi. ASS ei siten liitykään peräpäähän vaan sen tuotos lorisee edestäpäin.

Erotic Acid on oikealta nimeltään orotic acid (oroottihappo), mutta Gerard Kleywegtin mukaan kyseinen happo on kirjoitettu niin usein väärin, että se tunnetaan myös eroottisena happona. Paul Mayn mukaan happoon täytyy liittää vain yksi hiili ja nimeksi saadaan silloin Homo-erotic acid. Erotic acid on tutummalta nimeltään B13-vitamiini. Valitettavasti tälle eroottiselle vitamiinille ei ole annettu mitään suositeltavaa päivittäistä vähimmäismäärää.

Erectone sopisi hyvin nimeksi uudelle erektiopillerille. Erectone tarkoittaa kuitenkin Hypericum erectum -kasvista uutettua yhdisteiden ryhmää. Kyseistä kasvia käytetään perinteisessä kiinalaisessa lääketieteessä esimerkiksi reumaan ja niveltulehdukseen.

Sex Muscle Abnormal Protein 5 luo mielikuvan siitä, että seksilihaksissa olisi jokin epänormaali valkuaisaine. Proteiini on kotoisin pieneltä madolta (pituudeltaan noin 1 mm) nimeltä Caenorhabditis Elegans. Proteiinin löytäneet tutkijat selvittivät aikoinaan valkuaisaineen roolia kyseisen ötökän hävyn syntyyn. Pelkästään siinä on varmasti jo ollut selvittämistä, että on moiselta möttiäiseltä ensin löytänyt hävyn.

Lovenone ei suinkaan tarkoita sitä, että kyseessä olisi täysin rakkaudeton henkilö. Tämä soluja tuhoava aine on eristetty Pohjanmeressä asustavan nudibranchin (Adalaria loveni) iholta. Nudibranch on merietana kuten valveutuneet lukijat heti tiesivätkin.

SEX on seksi, mutta myös lyhenne sanoille sodium ethyl xanthate. Natriumetyyliksantaattia käytetään kaivosteollisuudessa sen kelluvan ominaisuuden vuoksi. SEXiä saanee joko kiinteänä tai nestemäisessä muodossa. Liika SEXille altistuminen on kuitenkin pahasta. Se nimittäin voi Paul Mayn mukaan aiheuttaa muun muassa päänsärkyä, huimausta, hengitysvaikeuksia ja vapinaa. Kenties on parempi käyttää SEXiä vain muutaman kerran viikossa.

Fukalite on kuin käsky pienelle naiskentelulle. Nimi kuuluu todellisuudessa Japanin Fukan seudulta löytyneelle mineraalille.


Lähteet: The Comparative Toxicogenomics Database.

Paul May, Molecules with Silly or Unusual Names.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.