IRC-Galleria

Stressi pois!Keskiviikko 09.01.2008 00:10

Kunhan nyt löpisen jotain ettei tarvitsisi tehdä kouluhommia:

Olen tässä heti vuoden vaihtumisen jälkeen pannut merkille, miten monet naispuoliset ystäväni ovat hätääkärsimässä kirjoitusten ja koulustressin kanssa ja siitä miten koulu loppuu ja kaverit karkaavat ja tulevaisuus pelottaa. Tokihan hommia riittää, ja viimeisiä rutistuksia kokeissa ja preleissä sun muissa, mutta onhan tässä touhussa nyt (mielestäni) enemmän positiivisia puolia!

Itselläni ainakin stressi kaikkosi heti vuoden vaihduttua, tai ehkä se johtui siitä että "suunnilleen" keksin mitä teen ja minne menen opiskelemaan. Tällä hetkellä eniten harmittaa se että osallistuin englannin uusintaan, kun juuri sain vanhemman suusta viisautta "Aivan turha panostaa kaikkeen mahdolliseen, kieliin ja matemaattisiin aineisiin yms." Sillä totuushan on se että heti kun pääset kouluun sisään (jos todella päätät pitää paikan), kukaan ei tule kyselemään mitä kirjoitit ruotsista tai mitä sait enkusta, ja vaikka enkusta sitä kiitettävää olisikin tullut lukiovuosina ja abivuonna mätkähtää kirjoituksista m tai c, niin ei se mikään itkunpaikka ole. Kunhan se EI ole ESTE sinun unelmaopiskelupaikallesi. Ja kuten monesti todettu, enemmän on hyötyä ruotsista jota osaat puhua ja ymmärrät kuin sillä arvosanalla jonka revit persehiessä kirjoituksissa. Tulevassa opiskelupaikassa se sitten kostautuu, jos on tähdännyt vain kieliopin pänttäämiseen kun tulevaisuudessa tarvitset kielten suullista ilmaisukykyä, sitä "konkreettista" kieltä.

Ja mitä tulee kursseihin jotka nyt ovat viittä vaille valmiita; kannattaa pelata aineen keskiarvon ja kaikkien aineiden keskiarvon kanssa. Esimerkiksi musiikin 2 kurssiin on turha panostaa jos se ei kertakaikkiaan vaikuta mihinkään ja sellaisten aineiden kokeisiin joista on jo ihan ok numerot, voi jättää lukemisen vähemmälle koska keskiarvo tuskin muuttuu mihinkään.
Tämä siis vain muistutukseksi että älkää hätäilkö ja RESSATKO! Kohta saadan lakit otsaan ja sitten se on menoa ja voidaan todeta kuinka kivaa se on kun ei tarvitse enää raahautua reppu selässä Nousiaisten lukion jäistä mäkeä edestakaisin ja miettiä että ehdinköhän tunnille kun ei oikein kiinnostakaan. Ja ajatelkaa miten kiva on heittää ne lukiokirjat nurkkaan ja tarttua UUSIN kirjoihin ja sellaisiin jotka itseään todella kiinnostavat. (ja jotka tuoksuvat uusilta)

^__^
tsemppiä kaikille toivoo sonja kissa ja pupu <3

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.