IRC-Galleria

Zation

Zation

tämä väite on epätosi

Jääräpäisyys )-(Lauantai 05.09.2009 17:54

Alkuräjähdyksen syy saattaa olla yksi kolmesta tapauksesta. Ensimmäinen vaihtoehto on ainoa nykytieteen teorioima. Siinä alkuräjähdys tapahtui sponttaanisti - ilman apua. Toinen vaihtoehto on, että kehittyvä tiede saa selville alkuräjähdyksen tarvitsevan "generaattorin". Ihmiskunnan (tai jonkin toisen tieteeseen kykenevän elämänmuodon - mahdollisesti ihmisestä polveutuvan) on valmistettava laite (mieleeni tulee lähinnä jokin hiukkaskiihdytin, kun en tiedä tulevaisuuden tieteestä), joka saa aikaan alkuräjähdyksen - joillain nykytieteelle vielä käsittämättömillä tavoilla.
Kolmas vaihtoehto on se, joka minua pelottaa: ennen kuin tieteessä on pystytty havaitsemaan, että alkuräjähdys tarvitsee "generaattorin", kyseinen "generaattori" valmistetaan. Tietenkin, jos kyseinen "generaattori" on vain ('vain' laitteesta, joka saa aikaan maailmankaikkeuden!) tiedoton hiukkaskiihdytin, se ei ole millään tavalla pelottava. Jos ko. "generaattori" kuitenkin on tietoinen, se on pelottava ajatus (minun kannaltani). En jaksa tässä selittää koko ajatustani yliälykkyydestä, joka saattaa kehittyä aidon kvanttitietokoneen tarjoamiin aivoihin, joten kehotan lukemaan sen päiväkirjamerkintäni, jossa olen asiasta maininnut.
Yliälykästä maailmankaikkeuden generaattoria, joka on luonut itsensä luomalla maailmankaikkeuden, voisi hyvällä syyllä kutsua Jumalaksi. Minulle kuitenkin on ongelmallista kutsua kyseistä jumalaa Jumalaksi, kun minun jumalani, eli ainoa jumala, jota kutsun Jumalaksi, ei ole olemassa, kun taas kyseinen jumala olisi. Kyseisellä jumalalla olisi erittäin vahva argumentti sen puolesta, että Jumala on olemassa: "Jumala on minä." Ainoa vasta-argumentti, joka minulla olisi käytettävissäni olisi: "Pistä minut uskomaan, että Jumala on sinä."
Valitettavasti mikään todiste siitä, että kyseinen jumala on Jumala, ei vakuuttaisi minua siitä, että Jumala on kyseinen jumala.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.