IRC-Galleria

[Ei aihetta]Torstai 18.06.2009 16:17

Käytiin taas yöretkel Katin kanssa. Mentii suoraan Koivumaankautta Lumijärvelle ja mä näin matkalla söpön pikkukuovin istumassa kahden kiven päällä niin että se näytti itekki ensin kiveltä. En viittiny sitte kääntyä enää takas ottamaan kuvaa. Perillä sitten vammattiin laavulla hetki. Totesin että Katin karkit on myös mun karkkeja ja syötiin se pussi aika vilauksessa.
Käytiin pitkospuita pitkin kävelemässä nii pitkälle ku voitiin - eli ei kovin pitkälle ku se oli ihan veden peitossa pitkältä pätkältä.
Ehdittiin nähdä kaukana kaks joutsenta ja lähempää lähti just joku pesue jotai mitälienee vesilintui. Jotai kuvia räpsin tietenki ja öö. Sit mentiin tekeen nuotio. Tai siis mää sitä enemmän siinä värkkäsin ja Kati tökki seurana >D Saatiin se syttymään heti ja kivasti se lämmittiki :3
Ootettii nuotio hiillokselle, kaipailtiin makkaraa, juotiin yks olvi ja lähettiin pois. Käytiin pikkunen lenkki Pyörälän kautta ja tultiin Luohuan suunnalta takas Alpuaan. Sieltä sitte suoraa tietä kotia~ Jotai ihania juoruja musta kuulin mutta nojaa :--D ihan sama.

[Ei aihetta]Keskiviikko 17.06.2009 17:45

Mitäshän jos vaan nukkusin nää päivät ohi..

[Ei aihetta]Sunnuntai 14.06.2009 03:43

Kaisa oli täällä tän viikon, tai siis tuli tiistaina ja lähti tänään - tai siis eilen. Lauantaina. Niin. Joo. Nyt on jo sunnuntai. Jaa.
No mutta oli kivaa vaikka oonki tylsä enkä osaa selittää, varsinkaan väsyneenä. Kjkasjsk. Oli ihana ku oli seuraa *3* Ei tunnu kesäloma kuivalta ku saa olla ihmisten kanssa.
Mitään järin ihmeellistä tehty kyllä, mutta katottiin ihan hitosti leffoja, käytiin kahlaamassa Lumijärvellä ja syötiin paketillinen tikrujätskiä Alpuan leikkikentällä. Piirrettiin tuommoi A3 täyteen kaikkea kuten sillon kerran se A4 joka on kai vielä näytilläkin. Ollaan me kai vähän kehitytty 8'D Oli kiva huomata. Ei siitä niin kauan edes ole enkä sinä aikana oo mitään juuri edes tehny >D

Ögögögögö. Tääl on jotenki hiljasta nyt ku ei oo ketään istumassa vieressä ja puhumassa. Kaisa ois saanu olla pidempäänki~ Mut ehkä meen spänkkäämään sitä sitte sen luo joku viikonloppu. Tai muuten vaan Ouluun rälläämään.

Leikkelin viikon alussa etutukan taas, sanoin äiskälle ettei tilaa mulle kampaaja-aikaa niin säästyy nekin rahat. Tuli jotain puhetta synttärilahjastaki niin vetosin siihen että pyörä oli jo tarpeeksi iso lahja, samaten se että pääsen Kalajoelle ja mahdollisesti Hesaanki. Hesan reissu ainaki ois niin kallis, etten kehtaa sen päälle ruinata enää minkään näköistä lahjaa vaikka nuo kuinka haluaisikin jotain ostaa. Kopiksuista kai puhuttiin jotain että äiskä ois ollu valmis niitä mulle hommaamaan tai jotain muuta mitä ns. tarvitsen.
Mä tarvin... vähän muuta.

Ihan tarpeeksi rahaa jo syön muutenki. Kulutan ihan turhaan aina ku käyn jossain ja nyt ku kerta muutan Raaheenki niin menee opiskeluun, kämppään ja kaikkeen. Toivottavasti saan sen äiskän serkun huoneen nyt sitten niin ei menis niin suurta vuokraa kuin omaan kämppään menisi. Kattoo sitten ens vuonna jos Iina on vielä samoissa ajatusmaailmoissa, että jos hommattais joku kämppä sen kanssa. Sitten saa jo opintotukeaki. Tyhmää ettei ne anna sitä vielä 16 vuotiaille. Samalla tavalla tän ikäset muuttaa jo omilleen. Vai eikö valtion mielestä olla tarpeeksi isoja? Ihan ku meille tuputettais välivuotta tai jotain.

...Oonko mä kohta jo 16.. Ihan ku mä oisin vasta muutama kuukausi sitte täyttäny 15 ja sanonu etten raaski hommata mopokorttia koska mopo on niin hiton kallis. Missä välissä koulu loppu? Missä välissä se vika päivä koko saakelin yläasteella oli.. Jos multa joku tulis kysymään, että montakos viikkoa sitä on lomalla oltu, mun pitäs sormilla laskea. Ei mulla oo päivistä mitään tietoa. Saati ajasta. Mut se kesässä onki mahtavinta. Saa vaan lojua ja antaa ajan kulua sitä vauhtia kuin se kulkee, vaikka sitä välillä haluaiskin ohjailla. Kesällä voi oikeasti elää hetkiä. Hengähtää ja kerätä rohkeutta lähteä pois. Matkustella.

Pitäs saada piirrettyä jotain kirjeeseen. Maudellekin kai pitäs kirjottaa. Mutta en mä jaksa kesällä pakottaa itteäni yhtään mihinkään. Kuitenkin mä asiat jossain välissä saan tehtyä vaikka kuinka valittaisin ja ynisisinkin. Ajan kanssa.

Hommaan kyllä joskus vielä ittelleni oman kameran. Polaroid ois ihana.. *3* Tahtoisin päästä testaamaan kaikenlaisia. Jotain vanhoja kameroita ja kehittää itse valokuvia. Mitenhän saan Lypessä itteni sujautettua sinne pimiöön... >BD ...Sopimaton hymiö.

[Ei aihetta]Lauantai 13.06.2009 20:24

Sinne siis~

Lybecker

[Ei aihetta]Sunnuntai 31.05.2009 19:23

Kiitos Kati yöretkest :-3

[Ei aihetta]Lauantai 30.05.2009 19:32

Kesät kaikil~

[Ei aihetta]Lauantai 23.05.2009 17:45

Mikä näil kännyil ain o. Toiset katoo ja toiset sekoo totaalisesti. Viestit katos kaikki iha poks vaa ku tää tiles ja koitin saada yksitellen poisteltua joitai turhia. Oisin halunnu säästää ne kivoimmat .3.
Mut kaipa niit tulee uusiaki.

Iha yksinäistä.

[Ei aihetta]Sunnuntai 17.05.2009 22:43

MÄ HALUAN NÄHDÄ SUT ONNELLISENA.

LuokkaretkiKeskiviikko 06.05.2009 00:51

Eilisaamuna tavallisesti koulubussiin ittemme raahattiin, tuli vähän kiirus ja huonosti kengät jalassa juoksin linkkuun kun se mua jo tienvarrella odotteli. Koululla nakkasin nopeasti muistitikun kuviksenopelle että se voi tulostaa kaksi uupuvaa kalenterikuukautta näyttelyä varten ja sitte kiiruhdettiin Jennin kanssa taas linkkuun.

Matka alko aika hilpeästi. Pelattiin korttia ensiksi ja jossain välissä aloitettiin elokuvakin. Pysähdyksiä oli pari ja syötiin Jämsässä.
Lempäälään mentiin ennen hostellia käymään Ideaparkissa ja ärsyynnyin kun en saanu ostettua sieltä mitään. En osannut oikein.

Hostel Sofiassa yövyttiin, vietiin ensin kamat sinne kun saatiin huoneiden avaimet. Haahuiltiin sitte kaupungille eikä me siellä käyty missään muualla kuin Anttilassa. Nämä ei osannu kääntyä mihinkään. Anttilasta sain äiskälle meikkivoiteen kun se sitä pyysi ja paljo mässyä iltaa varten. Iso paketti jäätelöä otettiin Katin kanssa ja syötiin se penkeillä melko lähellä todella komeasti laulaa lurittelevaa jeesustelevaa miestä. Oli.. ihanaa.

Takasi hostellille, enkä ymmärrä mikä se idea oli että lähdettiin kiertämään jotain ihme reittiä ja puiston kauttaki vielä. Ku oltas suoraa voitu mennä kaupungin läpi. Mutta päästiinpähän perille kuitenkin.
Taas ärsytti etten ollu ostanu mitään kunnollista.

Iltaohjelmaan kuului lätkämatsi, jonka kannustushuudot kiiri kolmannesta kerroksesta kuudenteen. Sen aikana ehdittiin jutella Kitsun kanssa hetki puhelimessa~
Sitte kello oli jo hiljaisuuden ajassa ja mun oli pakko käydä oikein pikaisesti suihkussa ja päästää Sini nukkumaan.
Suihku oli tosi ripeä kun se oli joku ihme koppero ja kamalan äänekäs. Sen jälkeen vaatetta vähä päälle ja takas alas. Asuttiin viidennessä kerroksessa kerrostalomaista hostellia. Lätkämatsi oli just rankkareissa menossa ja kohta sitte päästiinki voiton tuuletusten myötä omiin huoneisiin - vaikkaki Iida ja Jarmo ramppas siellä meidän kämpässä vielä kahden aikaanki. Taisin viimesellä visiitillä ite jo nukkua.

Ja sikeästi nukuinki ihan aamuun asti kyllä. Siinä kahdeksan jälkeen väänsin kampetta päälle ja odottelin pasianssia pelaten Katia. Sini lähti jo Katsun ja Jennin mukaan aamupalalle.
Kati oli hidas heräämään ja sen piti käydä vielä suihkussaki mutta sitte aamupalalle mentiin itekki ja otettiin kamat mukaan sekä palautettiin avaimet kun lähdettiin linkulla koskikeskukseen.
Ois ollu kiva käydä vielä kaupungilla mutta noh, sainpa koskikeskuksesta ostettua ensimmäisen oman ostokseni; tuommoisen tummanruskean keskikokoisen nallen jolla on rusetti kaulassa. Sieltä lähti matkaan myös fiksatiivia ja pokkari. Ja Katille ostin kaks pokkaria jotka se makso kyllä takasi. Se on kai vielä velkaa mulle vähä mutta en oo jaksanu pitää kirjaa.

Koskikeskuksesta Vapriikkiin syömään. Oli kivat pöperöt kyllä ja harmitti etten ottanu kameraa sinne mukaan. Se vanha bussi olis ollu just paras luokkakuvatarkoitukseen ja vanhanaikaisen polkupyörän kyydissä moni ehti pitää hauskaa. Siihen näyttelyyn ois kai tarvinnut jonkinlaiset liput ja joku nainen katteli yläkerrasta meitä melko pahalla katseella. Kadottiin siitä sitten nopeasti ja lähdettiin delfinaariossa käymään kun olihan meidän luokalla oltava jokin yhteinen tapahtuma. Kivahan niitten pomppimista se hetki on siinä seurata, varsinki kameran kanssa.

Delfinaario olikin sitten viimeinen paikka Tampereella missä ehdittiin käydä. Matka kotia kohti sai alkunsa leffan merkeissä, jaksoin jopa katsoa sen ihan kokonaan nukahtamatta.
Pandan tehtaanmyymälässä pysähdyttiin ensimmäisen kerran. Sieltä lähti mukaan vitusti karkkia kun kotiinkin piti jotain tuliaisia tuoda. Varmaan maistuu.
Pari kertaa sen jälkeen pysähdyttiin myös.

Mutta matkalla, nelostien varrella Viitasaaressa, ajeltiin sievästi rekan perässä ja itekki istuskelin penkin pohjalla ihan rennosti, ku ensimmäinen asia jonka tilanteesta tajusi, oli että kuski pysäyttää linkun nopeasti ja Katsu istuu lattialla ku putosi penkiltään.
Päät nousee penkkien yläpuolella ja valkosen savun seasta leiskuu lieskat ja hetki sitte kuuluneen pamauksen lähde selvisi.
Edellä ajanut rekka oli ehtinyt vähänmatkan päähän ja luokka ryntää ulos linja-autosta vähän jopa naureskellen, osa ainakin.
Opettaja soitti ambulanssin, vaikka selvää oli, ettei kuskista ollu enää mitään muuta jäljellä ku myöhemmin tajutut sisäelinten kappaleet tiellä kaiken sen autosta irronneen romun seassa. Romua oli valtavasti ja linkkukuski potkiskeli niitä sivummalle.
Liikenne alko ruuhkautua ja sitä alettiin ohjata vanhalle nelostielle että halukkaat pääsi siitä kiertämään. Vähän turhan moni meidän lisäksi jäi tuijottelemaan.
Oli tyhmää mennä näpsimään kuvia siitä - ihan kuin se olis ollu joku nähtävyys. Oikeasti, se henkilö kuoli jo siihen kun osui niin kovasti rekkaan, että sisuskalut roiskuu tielle. PERKELE, mikä ihmisiä vaivaa? Teemunki piti vielä naureskella että "Aika makia."
Siitä henkilöstä ei jääny mitään muuta jäljelle, ku likainen vanha lippalakki kaiken sen rojun keskelle. Autostaki enemmän jäljellä, eikä kuolinsyykään selvä.
Ja kameransalamat vain vilkkuu. Voisin lyödä tästä hyvästä itteänikin jo aika lujaa.

Huomenna kai joku kriisiapu mein luokalle. En mä nyt usko että ainakaan itelle mitään traumoja jää, mutta mistäs sen ikinä tietää kellä ne asiat jää mieleen liian rajusti pyörimään - tuollainen kun todellakin jää mieleen ja asiat pyörii.

Loppumatkalla oli vielä yksi pysähdys. Ambulanssin soittanut opettaja näytti yhä aika järkyttyneeltä. Näki naamasta, että oli nähnyt pikkuisen liikaa.
Sitte ajeltiin matka loppuun, kiitettiin kuskia oikein kovasti, erityisesti hyvistä reflekseistä. Ja opettajia tilanteenhallinnasta sekä itseämme. Kaikkia hyvin muuten onnistuneesta retkestä.

Kiitos 9A~! Just kiva porukka.


9A
Tampere
Viitasaari

http://www.iltasanomat.fi/videot/kotimaa/1682219
http://www.iltalehti.fi/uutiset/200905059533711_uu.shtml

[Ei aihetta]Lauantai 02.05.2009 20:24

Kaisalla täällä vammaan koneella höhöhö. Oltii aamu kaupungilla ku olin jo joskus yheksän aikoihin anttilalla. Sitte puolen päivän tienoilla tultiin takasi ja sain ostettua oikeestaan vaan äiskälle sen meikkivoiteen ja housut.
Jaja. Tästä varmaa lähetää nyt pihalle varmaanki. En ite jaksanu lähtee saunaan niin taitaa jäädä Kaisallaki väliin nyt nyyh ja öö.
Huomenna varmaa kaupungilla vielä pyörähdys, onkoha äx auki... o3o