IRC-Galleria

Zelex

Zelex

Immortal - truest of the true

Uusimmat blogimerkinnät

Olen käynyt Turussa kolme kertaa...Tiistai 23.05.2006 20:22

..viimeisen 10 vuoden aikana.
Toivottavasti ei tule sinne mitään asiaa tulevaisuudessa. En nauttinut yhdestäkään reissusta.

Ensimmäinen kerta oli keväällä 1999, kun olimme lähdössä laivalle. Marko tuli vanhempineen Hämeenkyrön kautta, itse puolestani otin porukkaa kyytiin Hämeenlinnan päästä. Meitä oli autossa minä, Delffu, Xoxxo ja Anna jotka tietenkin ostivat Ruokavarastosta olutta jo Hämptonin päässä ja lauloivat ahkerasti etenkin loppumatkan kuskin iloksi.
"Ja Delffu meni ruotsiin ja Xoxxo sai taas boozea juodakseen ja Anna oli kännissä kuinkas muutenkaan"
Olinhan tuota juu aika leipiintynyt ja Turun päässä taxi meinasi vaihtaa kaistaa suoraan päälleni.

Vittumaisin osuus oli kuitenkin parkkipaikan löytäminen satamassa. Honda ei tunnetusti ollut mikään korkein mahdollinen auto ja meinasin jäädä lahjakkaasti kiinni kun melkein umpihangessa piti peruutella se 50m matka parkkialueelta pois. Päässä ei saanutkaan autoa ympäri kun sinne olivat Turkulaiset parkkeeranneet ja alkoi olla jo hämärää. Hampaita kiristellen maksoin ison rahan parkkilipusta kaukana terminaalista ja pääsimme sitten ruotsiin. En muista paluumatkasta kauheasti mutta minulla oli saatanan törkeän huono olo enkä ajanut.

Seuraavat Turkureissut tapahtuivat molemmat vuonna 2000.

Ensimmäinen niistä oli kesällä, heinäkuuta taidettiin elää. En tiedä miksi lähdimme Alin kanssa Turkuun, mutta poikkesimme jonkun kaverin luona Raisiossa ja kävimme jossain baarissa juomassa yhdet. Olimme siellä varmaan tunnin ja sitten lähdimme pois. Suvereenisti vetäisin jossain ihme risteyksessä punaisia päin ja muutenkin koko matka oli turhaa löpönhukkaa. Matkalla takaisin Loimaalle ostimme ranskanleipää ja tonnikalaa jostain huoltoasemalta iltapalaksi.

Toinen vuoden 2000 "kohokohdista" ajoittui syyskuulle. Turussa oli mainostettu jotain metalli-tapahtumaa ja niin päätimme Markon ja Meijun kanssa mennä vähän "irroittelemaan". Hyvällä mielellä sonnustauduimme keikkakuntoon ja hyppäsimme Hornan kyytiin. Kuuntelimme autossa Manowaria, King Diamondia ja muuta hyvän mielen musiikkia. Ennen pitkää auto saapui ohjastamanani Turun kaupunkiin.

Meillä ei ollut hajuakaan missä tapahtuma pidettäisiin. Jotenkin oletimme että "sen huomaisi kyllä". Jostain syystä Turun kadut olivat kuitenkin perjantaista huolimatta aivan tyhjät ja ainoa tyyppi jolta koitimme kysyä reittiä ei joko osannut suomea tai sitten puhua ensinkään. Palloilimme ympäriinsä, ajoin taas vahingossa punaisia päin ja lopulta vahingossa äkkäsimme kyltin joka osoitti minne meidän pitäisi mennä.

Parkkipaikan löydettyämme hankimme muutaman siiderin, mutta ilmeni ettemme saisi viedä niitä sisälle. Niimpä joimme autossa kiireen vilkkaa pari ennenkuin ostimme liput.
Vaan mikä hiton tapahtuma se edes oli? Muutama paska pikkubändi, muutama hikinen COF-paitainen, todennäköisesti alaikäinen liimatukka hengaili jossain sivussa ja joitain teinejä TANSSI lavan edessä! Pyörimme kuin puolukat pillussa, kunnes Meijulle tuli nopeasti juoduista siidereistä paha olo ja hänen piti mennä laattaamaan.

Oli illalla edes jotain tarjottavaa meille, sillä suoraan Japanista oli saapunut tiukka pumppu nimeltä Sabbat. Jopa Meiju herkistyi huonon olonsa keskellä kun pääsimme katselemaan lähes paljasta japsimiehen persettä alle metrin päästä. Vain nahkanaru kulki strategisten paikkojen peittona! Muutaman kappaleen keikuimmekin lavan edessä ja kuuntelimme äijän kiljuntaa ja bändin hinkkausta mutta sitten alkoi minuakin väsyttää.

Marko ajoi meidät parin tunnin Turussaolon jälkeen halki pimenevän Varsinais-Suomen yöksi Loimaalle nukkumaan. Sieltä pääsimme aamusella jatkamaan paikallisen kebab-pizzerian kautta kotoisaan Tampereeseen.

Kun söimme aamupalaamme hiljaisuuden vallassa, esitti Meiju legendaarisen kysymyksensä (johon minä en omituisessa mielentilassani osannut vastata) "Mitä jumala teki alussa taivaan lisäksi"

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.