IRC-Galleria

Selaa blogimerkintöjä

Jotain pohdintaa. :DSunnuntai 09.12.2007 03:08

Kelasinpahan tässä, että voisi kirjoittaa ajatuksiaan ihan ylöskin. :D Kysymys on siis olemassaolon kysymyksistä ja uskosta, josta Suvi tykkää puhua ja väitelläkkin. ^^ En osaa ehkä selittää asioita käyttämällä ylihienoja termejä, mutta yritän selittää niin hyvin, kuin pystyn.
Älkää myöskään ottako itseenne, jos jokin asia pistää herneen nenään, koska nämä ovat vain mun omia ajatuksiani. Sen sijaan, jos menen väittämään jotain faktaksi ja olet itse toista mieltä - ole hyvä ja huomauta siitä mulle, jos olen väärässä. :)

1) Miksi en usko yliluonnolliseen?

Noh, tähän on helppo vastata ehkä tylsänkin itsestäänselvällä tavalla. :) En siis usko yliluonnolliseen enää, koska tajusin uskoneeni näistä syistä: Pistä rasti niihin kohtiin, jotka omalla kohdallasi pitävät paikkaansa.

* Heikkous []
* Turvallisuudentunteen kaipuu []
* Kuolemanpelko []
* En ajatellut asioita tarpeeksi syvällisesti. []

Vaikea sanoa, milloin oikeastaan 'heräsin'.. ehkä viimeistään lukiossa filosofien tuntien ansiota, jotka tuntuivat herättävän väkisin kyseenalaistamisen taidon. Muistelisin kuitenkin sitä aikaisemmin kelanneeni etenkin ihmisoikeuksia koskevia kysymyksiä, eli "onko homous väärin? miksi/miksi ei?" En ole onneksi koskaan ollut homofobinen, tai en ainakaan muista, huolimatta siitä, että olin joskus kristitty.

2) Miten tulkitsin raamattua kristittynä?

Ajattelin ihmeteot symbolisina ja vertauskuvallisina - en oikeastaan ruvennut lajittelemaan, mitkä siinä kirjassa olisivat vertauskuvia ja mitkä eivät, vaan pistin kaikki yliluonnollisen (paitsi ihmeparantumiset) symboliikan piikkiin.

Olen aina kannattanut tieteitä ja pitänyt kehitysoppia tämän hetken järkevimpänä teoriana, joka selittää lajien kehityksen - pidin sitä siis jumalan aikaansaamana, samaten, kuin alkuräjähdystäkin. Näin ollen yhdistin tieteen ja uskonnon.

3) Pidinkö jumalaa oikeudenmukaisena?

Ehkä vasta sitten, kun rupesin ajattelemaan tarkemmin, aloin kyseenalaistamaan jumalan oikeudenmukaisuutta. Pääsyyni sille, miksi jumala ei mielestäni ole oikeudenmukainen, on yksinkertaisesti helvettiin joutuminen uskonsa takia.

- 10 kysymystä purtavaksi:

1) Miksi yhdestä virheestä joutuu kärsimään ikuisen rangaistuksen?
2) Miksi ihminen ei saa uskoa niin, kuin itse haluaa ilman, että "väärinuskomisesta" rangaistaan helvetillä?
3) Miksi jumala loi ihmisen? - Omaksi kuvakseen, joo, mutta MIKSI?
4) Miksi jumala loi hyvän ja pahan tiedon puun, jos jumala tiesi ihmisen lankeavan?
5) Halusiko jumala ihmisen tulevan syntiseksi?
6) MIKSI uskolla on niin suuri merkitys siinä, pääseekö taivaaseen?
7) Miksi uskonpuutteesta rangaistaan? (kaikkihan eivät varsinaisesti kiellä yliluonnollisen olemassaoloa.)
8) Miksi homous on synti? Rakkaus on rakkautta riippumatta sukupuolesta.
9) Miksi jeesus ei luonut raajattomille uusia jäseniä ihmetekoina, jos kerran pystyi siihen?
10) Miksei jumala "kaikkivaltiaana" poista helvettiä? Jos jumala ei kykene poistamaan helvettiä, hän ei ole kaikkivaltias.

Lopetan toistaiseksi tähän... väsymys vie kohta voiton. :D Tuntui mukavalta pistellä ajatuksiaan ylös.. niitä saa vapaasti kommentoida kuka tahansa. :)

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.