IRC-Galleria

Kotka on kyyninen pikkumesta Kymenlaaksossa.
Siellä et voi välttyä ihmisten kyttäämisiltä tai paskan puhumiselta.
Kotkassa asuu enimmäkseen pulsuja, jotka ovat yleensä keskitetty paska-alueille mm. Hovinsaarelle ja Karhuvuoreen. Mussalo tunnetaan jonkinsorttisena ali-ihmisten magneettina. Kotkassa ei ole paikkaa, jossa et voisi välttyä sosialismipropagandalta ja epäoikeudenmukaiselta stallarikohtelulta, jonka takana ovat ammattiliitot ja korruptoitunut kaupungintalo, joka ei epäröi ottaa vastaan lahjuksia. Jos olet ajatellut jäädä Kotkaan peruskoulun / lukion jälkeen, harkitse uudelleen, on nimittäin kyse tulevaisuudestasi.(ks. kuitenkin kohta "Metsola")

Kotkalaisten hyvänä perusominaisuutena todettakoon toistamiseen jatkuva kyttäys, miten muiden elämässä menee %u2013 etenkin jos jollakin sattuu menemään toista paremmin.
Tämän kanssa käsikädessä kävelee kovassa kurssinousussa puuskuttava juoruaminen sekä kaikenlaisten uudistusten vastustaminen. Jos väestön ruikuttavaa enemmistöä olisi kuunneltu, Kotkaan ei olisi ikinä rakennettu Kauppakeskus Pasaatia, toriparkkia, Sapokan vesipuistoa, Maretariumia, Keskussairaalaa, eikä muita turhuuksia kuten asfalttiteitä, viemäriverkkoa tai katuvaloja. HAHAH!!

Vauvasta alkaen vanhemmat opettavat kotkalaisen taidon suurennella vääristettyjä totuuksia muista ihmisistä. Tämä kulminoituu perjantai-illan baarireissuun paikalliseen räkälään,
jossa puretaan omaa surkeaa elämää muille. Kotkahan tunnetusti vetää niin naapurikunnista kuin naapurimaistakin vierailijoita menevään yöelämään. Mistä kotkalainen tietää että viikonloppu alkaa? No tottakai siitä että onnekkaimmilla netti hidastuu ja pätkii. Huono-onnisimmat, kuten Kymen Puhelimen ja Soneran asiakkaat Kotkansaarella ja Mussalossa joutuvat pärjäämään viikonlopun ilman kansainvälistä sähköistä sivistysverkkoa. HAHHAH!!


Kotkansaari
***********
Kotkansaari, tuo pahan mekka, on täytetty lähinnä amiksilla ja eläkeläisillä. Siellä ovat myös ne luuserit jotka on pakotettu muuttamaan työn perässä Kotkaan pääkaupungista ja jotka yrittävät epätoivoisesti pitää kiinni urbaanista elämäntavasta. Venäläisten määrä on ollut jatkuvassa kasvussa viime vuosien aikana. Salaliittoteoreetikot ovatkin saaneet selville ehkä yhden kavalimmista suunnitelmista ikinä... Nimittäin Venäjän suomen uudelleenvaltaussuunnitelmat; Hitaasti mutta varmasti on Kotkaan muodostumassa todellinen ryssien superarmeija, jonka on määrä levitä koko Suomeen ennen vuotta 2020.


Kotkan amiksen raksa- ja autopuoli yhdistivät voimansa.Saaren keskellä sijaitseva Kotkan kaupungintalo on tiettävästi maailman ainoa rakennus, joka voitiin suunnitteluvaiheessa ilmaista yhdellä ainoalla primitiivimuodolla. Näin syntyi siis ns. vallan-bunkkeri, jonka synkeänharmaa väri sointuu saarella vallitsevaan ilmapiiriin.

Mistä naapureiden kanssa puhutaan?

"Eihän naapureille puhuta! Siis eikai me missään landella olla."

Katariina (ent. Puistola)
*******************
Kulttuuriväen, hirssaarelaisia boheemimpien kermaperseiden sekä koko iäkseen aluelle jämähtäneiden eläkeläisten iloinen sekamelska vanhoissa puuladoissa ja tiililinnoissa.
Takapihoilla plärätään sulassa sovussa niin Eläkeväen ristikoita, Kanavaa kuin Talouselämääkin.

Mistä naapureiden kanssa puhutaan?

Katsotteko vähän sen meidän isomman veneen perään sillä aikaa kun me ollaan Kenian safarilla?
Saitko sä julkaistua sen artikkelin slovenialaisesta post-formalismista?
Unohdinkohan minä rollaattorini sinne KoRe:n toimistolle?

Karhula
*******
Kotkan nykyistä osaa Karhulaa pidetään koko Suomen kaatopaikkana, kaiken huipuksi kaatopaikka on ilmainen sivistyksen epäkehto. Karhulan asukkaista enemmistö on Kymiläisiä. Karhulassa on myös paljon maahanmuuttajia, muttei niin paljon kuin Karhuvuoressa.
Paikallisen väestön keskuudessa on ikuinen kiistanaihe se, kumpi on Karhulan paras asia: kaupunginosan halkaiseva upea moottoritiekanjoni vai erinomaiset bussiyhteydet pois Karhulasta. Karhulan kerrostaloista yli puolet ovat autioita, joskin pikkulapset käyvät ikkunoita niistä rikkomassa.


Mistä naapureiden kanssa puhutaan?

Siellä ne on meidän veromarkat Kotkansaaren herrojen toriparkkiin haudattuna.
Juu, ja siellä on kuulemma sähkövalotkin ja kaikki. Ja porttikin aukeaa itsestään. Sähköllä.
No on se. Mitäs, lähdetäänkö Jumalniemeen katselemaan maisemia? Citymarketin pihalla on uusi pahvinkeräysastia. HAHAHHA!!

Karhuvuori
*********
Valkoinen mies on täällä vähemmistönä. Suurin osa Karhuvuoren asukkaista on Sudanilaisia ja afgaaneja jotka on karkotettu maastaan aseellisen kapinoinnin vuoksi :)
Venäläisiä on myös iso osa.
Karhuvuori tunnetaan myös nimillä Karkkari, ihmistenkaatopaikka ja Suomen Monaco (kukaan ei maksa veroja taikka tee töitä).
Karhuvuoren tärkeimpänä nähtävyytenä pidetään jättimäistä teräksestä valmistettua karhunvittuveistosta.

Aittakorpi
********
70-luvun in-mesta, joka haaveili itsenäistymisestäkin. Nykyään tasakatto-ongelmien kanssa painivat enää ne, jotka ovat jämähtäneet taloonsa, alueeseen tai squashin peluuseen. Ainoa syy enää muuttaa Aittakorpeen on mahdollisuus ylemmyydentuntoon bussin mennessä viereisen Karhuvuoren läpi.

Ruonala
********
Ruonala-niminen paikka sijaitsee suoraan Karhuvuoren geton alapuolella. Joskus poliisit ajavat takaa getosta Ruonalaan karanneita maahanmuuttajapakolaisneekereitä, joita Karhuvuori on täynnä. Ruonalassa on tennis- ja jalkapallohallit. Molempia käytettiin kansalaissodan aikana punaisten joukkoteloituksiin. Ruonalassa pääelinkeinona on vittuilu ja muiden arvostelu, jota harrastetaan aina ammatiksi asti.
Suosituin harrastusmuoto on pakolaismetsästys. "What can run, you can shoot it" - Kuuluisa neekerinkaataja Ruonalasta.

Lankila
*******
Eläkkeellä olevien yritysjohtajien, opettajien ja lääkärien nukkumalähiö. Krooh...

Kaukola
*******
Prisman liikenneympyrästä lähtee tie Pernooseen, mutta sitä ennen tulevat Kaukola, Pihkoo, Kurittula ja Jäppilä. Siis Kaukolassa on A-Klinikan omistama luksuskartano, jossa tunnetuista kansalaisista mm. Matti Nykänen on saanut hoitoa.
Samassa paikassa moni nuoripari on viettänyt häitään Kokonkosken pauhussa, moni kotkalainen on kahvittanut synttärivieraitaan ja moni firma on kurssittanut ja saunottanut väkeään.
Kaukolan väki on kunnollista: sauvakävelee tai kävelyttää koiriaan Kaukolanraitilla, jonka tunnusmerkki on kuoppa kuopan vieressä. Kaukolalainen halveksii kauempana asuvia maalaisia (etenkin Pernoo on takapajula), jotka ovat lähinnä "jälkeenjääneiden jälkeläisiä".

Jäppilä
******
Alkaako ilmassa tuoksua tuore hevosen paska? Jos kyllä, niin siinä tapauksessa olet saapunut Jäppilään. Jäppilää asuttavat kymiläiset. Siellä on pääelinkeinona maanviljely ja lähikauppojen kiskurihinnat.

Hovinsaari
*********
Hovinsaarella tai hovarilla (huomaa pieni alkukirjain), kuten paikalliset sitä kutsuvat, asuu mm. aggressiivista alkuasukaskansaa. Sen lisäksi siellä on myös lukuisia ulkomaalaisperäisiä henkilöitä. Kaupunginosan nimi tulee siellä aiemmin asuneesta hovikelpoisesta väestöstä. Yhä vieläkin kannattaa vältää alueen oluttupia jos ei tunne seurapiirietikettiä, joka on täynnä kirjoittamattomia pikkusääntöjä: Esimerkiksi oluttuvassa pahan olon yllättäessä voi yrjötä naapurin tuoppiin, mutta vain tyhjään tuoppiin. Samassa pöytäseurueessa olevaa vastakkaisen sukupuolen jäsentä ei tule kähmiä, ennen kuin tämä on sammunut pöydän alle.

Mistä naapureiden kanssa puhutaan (baarissa)?

Nyt se Kaken kolmaskin poika sai linnatuomion.
Vittu se on väärin. Mä meinaan että Kake on ... siis aivan helvetin hieno ihminen.
On se, helvetin hieno.
Muuten, oliko se Kake joka tappoi ekan muijansa?
Joo, mut se oli vahinko. Kake on helvetin hieno ihminen.

Metsola
******
Kaikkien ihmetykseksi Metsola, entinen Nälkälä, on kokemassa uutta kukoistuskautta.
Sieltä oman puutalonsa kunnostavat nyt ne puolitiedostavat mukaboheemit joille Hirssaari on liian juppi, Mussalo liian keskiluokkainen, Aittakorpi totaalisen passé, eikä Karhulan puolelle sielu siedä mennä. Koska Metsolasta löytyvät kaikki kouluasteet alakoulusta ammattikorkeakouluun, nuoren ihmisen on mahdollista elää elämänsä poistumatta Metsolasta ennen kuin valmistuu AMK:sta sossun asiakkaaksi. Merkittävä osa Metsolan nuorisosta on näin tehnytkin. HEH!

Mistä naapureiden kanssa puhutaan?

Ajattelitkos viedä teidän tytön Metsolan ulkopuolelle maailmaa katsomaan ennen rippikouluikää?
On vähän pakko ottaaa se mukaan, on se Amnestyn toimintaryhmän kokous Karhulassa.
Jaa, mina kyllä ajattelin että Aikamiespoikien rantatapahtuma (HAH) saa riittää tytölle tänä vuonna. Ettei tule liikaa kerralla. Mennään sitten ensi kesänä Kotkansaarelle katsomaan Popovin patsasta.

Korela
*****
Kotkan ristiriitaisin kaupunginosa. Täältä löytyy hengellistä ylemmyydentuntoa potevien valtakunnansali, maallisen bättre folkin opinahjo, sekä toisaalta kaupungin hyljeksityin opiskelija-asuntola. Näitä elementtejä tasapainottamassa on loputon rintamamiesmassa, jonka elämän intohimot vaihtelevat marjapensaiden leikkauksen ja Maajussille morsian -ohjelman välillä. Päässä ei siis kauheasti kohise, onneksi hyvällä säällä kuuluu kohina sekä Hyväntuulentieltä että Langinkoskelta. Kukaan ei tiedä missä menee Metsolan ja Korelan välinen raja.

Mistä naapureiden kanssa puhutaan?

Saitkos marjat kerättyä pensaasta?
En ehtinyt ihan kaikkea, Ostoskanava alkaa. Mä olen ihan koukussa siihen.
Jaa, sehän taitaa tulla samaan aikaan kuin Maajussille morsian.

Kotkan kuningas kaupunginjohtaja elää alkeellisesti ja lähellä kansaansa.

Koivula
******
Koivulantie jakaa Koivulan alueen pimeään ja valoisaan puoleen jälkimmäisen ollessa asvaltoitu ja valaistu. Siellä elämä on kotkalaisen mittapuun mukaan "lähes normaalia".
Pimeällä puolella eletään keräily- ja vaihdantakulttuurissa ja siellä pelätään peltilehmiä.
Pimeä puoli jatkuu äärettömyyksiin, ja vuodenajat ja maaperä vaihtuvat siellä tiuhaan; vuoden mittaista jääkautta saattaa seurata monsuunisade tai vaikkapa aavikoituminen, kun taas upottava suoalue muuttuu parin metrin matkalla lumitunturin huipuksi.
Koivulan kaduilla ei tiettävästi liiku ihmisiä, tai ainakaan kukaan ei ole koskaan käynyt siellä tutkimassa asiaa. Tiedettävästi kuitenkin tiedetään että Koivulassa liikkuvat vain asukkaat jotka kuuluvat Koivulan mafiaan ja he ovat hurjia mopopoikia jotka tekevät kaikkea mistä mummot ja papat eivät tykkää.

Hovila
*****
Hovila sijaitsee Koivulan vieressä, mitä voi olla vaikea havaita, koska Hovilaan ei - ymmärrettävistä syistä - neuvo yksikään tienviitta. Hovila jakaantuu useisiin toisistaan poikkeaviin alueisiin:
(1) Tampsan monttu, jossa viralliset kielet mopopoikien teinislangi, venäjä ja albania. Myös läheiset kerrostalot kuuluvat Montun vaikutuspiiriin.
(2) Kaurankadun länsipuolinen alue, jossa asuvat ne jotka haaveilevat Mussaloon tai Hirssaareen muutosta, mutta joilla ei ole siihen varaa,
(3) Vanha Hovila (Rantakadun, Turvalantien ja Kaurankadun kolmioon jäävä alue), jonka kotirouvat järjestävät tekopirteitä tapahtumia toisilleen asukasyhdistyksen nimissä miesten korjatessa puolilahoja puutalojaan pikku hiprakassa.
(4) Turvala, joka kuvittelee olevansa oma kaupunginosa, mutta on yksi Hovilan kylistä. Turvala muistuttaa hieman Vanhaa Hovilaa, mutta miesten alkoholisoitumisen asteen takia taloremontti ei enää onnistu. Kylässä on siksi A-klinikka. HAHAHA!!

Mistä naapureiden kanssa puhutaan?

(1) "Vittu toi kulje kuuttakymppiä!"
(2) ??
(3) "Meidän isäntä on asentamassa uuden autokatoksen kattotuoleja, mutta voidaanhan me terassilla suunnitella sitä kylän naisten siiderisuunnistustapahtumaa."
(4) "Meidän isäntä on taas katkaisussa, mutta mä voin kyllä viedä ne teidän pitkävetokupogit ärrälle samalla kun meen Punaseen Härkään."

Hirssaari
*******
Kermaperseiden asuttama alue, jossa kaikilla on BMW:t, Mersut tai Volvot (uusimmat).
Kaikilla on hirveästi rahaa, mitkä pankki omistaa. Jokaisella löytyy myös oma jahti, luultavastikin myös pankin omistamina. Saaren länsipäähän, Rytäniemeen, on jämähtänyt pieniin mökkeihin vanhoja jääriä, joita ei ole vielä saatu savustettua kermaperseiden villojen, rautatielinjausten tai rekkaparkkien tieltä.


Tyypillinen Hirssaaren asukas.Mistä naapureiden kanssa puhutaan?

"Mä unohdin sanoa että jos te tänä kesänä purjehditte sinne St Tropeziin, niin käykää ihmeessä siinä vierasvenesataman sushibaarissa. Se on kertakaikkiaan loistava."
"Kun te seuraavan kerran satutte käymään Bahamasaarilla yksityislentokoneellanne, niin ostakaa ehdottomasti niitä timanttipölyllä koristettuja tryffeleitä. Mahtavan makuisia."
"Vaimo meinasi saada sydänkohtauksen kun vein sille hyh, Citymarketin possunfileitä. Nousinkin siis heti helikopteriini ja lensin Helsinkiin Stockaan."

Mussalo
*******
Mussalo on aito jumituspaikka.
Mussalon koululle ja kanikselle kerääntyy sama teinilauma päivästä toiseen.
Kyseiset teinit ovat aiheuttaneet mm. useita tuhopolttoja, vanhempien ihmisten häiriköintiä yms. Mussalo on ihanne asuin-alue kyylämammoille, siellä on nimittäin sääntö: kaksi taloa per yksi piha. 80-luvulla sinne saattui asettumaan oikeastikin menestyviä ihmisiä, nykyään enää niitä joilla on takatukka tai salihousut. HAHHA!!

Pirosenvuori
**********
Jos Kotkassa on olemassa alue vailla identiteettiä, niin se on tämä. Ei siis mitään sanottavaa. Tyhjästä ei voi nyhjästä. Suurin osa kotkalaisista ei ole edes huomannut tämän alueen syntymistä. Ja miksi olisikaan?

Tavastila
*******
Tavastila on Karhulan Texas. Mainittavin nähtävyys on Kotkasta Haminaan johtavalla vanhalla valtatiellä kallioleikkauksessa oleva maalaus, jossa lukee "WELCOME TO TEXAS".
Tavastilasta löytyy myös Suomen ainoa lukutaidottomien yhteisö.

Nähtävyydet ja tapahtumat
=======================
Kotkassa ei pahemmin ole mitään nähtävää, ellei ole kiinnostunut Afrikan tai Lähi-idän kulttuureista. Kotkassa sijaitsee tosin kaksi tärkeää patsasta: Leninin patsas, sekä langattoman lennättimen keksineen Popovin patsas. Kaupungin merkittävimmät rakennukset ovat 70-luvun tyylipuhdas Ammattikorkeakoulun päärakennus Metsolassa sekä kaupungintaloa upeasti korostava kioskirakennus torinlaidalla. Kulttuurihistoriallisesti arvokas Punainen talo yritti pitää yllä Kotkan ruusu -nimisen parturin palveluperinteitä, mutta viranomaisten nihkeän suhtautumisen takia paikka jouduttiin sulkemaan. Rakennus on yhä olemassa, mutta ei lähihistoriansa edellyttämässä arvokkaassa käytössä.


Ei täällä Kotkassa ole oikein muutakaan tekemistä.

Menomestat
***********
Haka-Pirtti, Kotkansaari. Parhaimmillaan pirtin lämminhenkinen ilmapiiri on ennen jalkapalliottelua. Jos KooTeePeelle on odotettavissa voitto, asiakkaat eivät ehkä vedä toisiaan turpaan.

Mesikämmen, Karhula. Vaimo jätti, eläke juotu, ei seiso. Siis Kämmeneen, siellä ne on muutkin.

Pika-mokka, Karhula. Jos edellä mainittu ravintola kuulostaa liian pramealta, niin tutustu Pika-mokkaan. Tämä M.A Nummisen kirjastakin tuttu perinteikäs ja tunnelmallinen seurusteluravintola voi olla oikea paikka juuri sinulle. Paikan hienous piilee juuri siinä, että voit tulla juuri niin kännissä kuin huvittaa ja sinulle anniskellaan silti. Mikä parasta: Jos sinua käy pissattamaan tai kakkoset meinaa tulla, niin ei hätää. Anna mennä vaan! Tee tarpeesi housuun tai lattialle. Niin suuri osa asiakkaista tekee. Iltojen ratoksi on tarjolla vaihtelevaa ohjelmaa: Joko Hannu tai se toinen nuotin vierestä rääkyjä. Molemmissa tapauksissa taustabändi on se sama.

Pikku-Sini, Sunila. Valtaisan kokoinen yökerho, jossa tanssitaan kolmessa kerroksessa. Creme de la creme. Jos olet onnekas ja tarpeeksi hyvän näköinen, voit päästä esitanssijaksi.

Taikuribaari, Mussalo. Tästä ei retropaikka enää parane. Oranssit muovituolit, retromusa ja -asiakaskunta.

Kaikki Hovinsaaren paikat. Katso kuitenkin käyttäymisvinkit kohdasta Hovinsaari.

Captains Karaoke, Kotkansaari. Paratiisi kaikille laulutaidottomille, joiden kiekumista ei edes oma äiti jaksanut kuunnella. Kapakan erikoisuus on kahdessa erässä pidettävät päivittäiset "onnentunnit" jotka houkuttelevat paikalle kaikki alkoholisoituneet x-duunarit sekä laiminlyödyt seinäruusut. Positiivisia puolia baarissa on yllin kyllin. Esimerkiksi nuoret tytöt saavat viinansa ilmaiseksi, jos kestävät lääppimistä ja turhaa jaaritusta. Yleisin iskurepliikki kapussa on: "mul on just saman ikänen tytär kun sä" JA IHAN TOTTA!

Sportti-Pubi, Kotkansaari. Jos laulutaidon tai käyttäytymisen puolesta sopisit Captainsiin, mutta olet sen verran köyhä tai pihi, että tiedät olutlitran maksavan Captainsissa 27,5 senttiä enemmän kuin räkälöissä, suuntaa kulkusi Sportti-Pubiin. Negatiivisia puolia: siellä ei ole niitä nuoria tyttöjä joita voisi lääppiä.

Jolly Rogers, Kotkansaari. Baari joka ei tiennyt haluaako se olla strippiklubi, yökerho, karaokeräkälä vai Irkkubaari. Joten siitä päätettiin tehdä vähän kaikkea, mutta ei mitään kunnolla. Diskopuolella soivat 90-luvun karmeimmat hitit aina Raptorista-Aquaan. Samat kappaleet voi kuulla kymmeniä kertoja saman illan aikana. Musiikin tason ja valikoiman laajuuden sijaan onkin kiinnitetty huomiota äänen voimakkuuteen. Mitä enemmän särkee sen parempi. Tanssilattialla voit seurata amisten toinen toistaan surkeampia iskuyrityksiä ja säälittävämpiä tanssisuorituksia. Jollysta löydät myös ne seinäruusut ja keski-ikäiset perverssit, joille ei heru edes kapussa. Pitkin matkaa on Jollyssa ollut toinen toistaan epätoivoisempia yrityksiä saada kannattavuutta nousemaan. On ollut: Suihkukaraokea, strippareita ja vähissä vaatteissa kuolaaville amiksille kaljaa myyviä "tarjoilijattaria"

Albatrossi, Kotkansaari. Vanhan kioskin tiloihin siirtynyt spurgubaari jonka asiakaskunta koostuu itsemurhaa hautovista, kaiken menettäneistä miehistä ja naisista sekä niiden sekoituksista. Ominainen asiakas istuu yksin pöydässä ja nojaa käteensä. Jos hänelle erehtyy puhumaan, niin voit olla varma että hän pummii tupakkaa, rahaa ja viinaa sekä tilittää elämäntarinansa. Jukeboksi on ladattu täyteen mahdollisimman ankeaa suomi-iskelmää.

Pub-Itäkatu Karaoke, Kotkansaari. Kotkan ainoa virallinen Cofe shop. Siltä varalta ettei laulaminen luonnistu pelkän viinan voimilla, on turkkilainen isäntä asetellut baariin muutamia kannabis piippuja. "Itis" ei ole koskaan täynnä. Siitä vastaa innokas turkkilainen omistaja, joka ei päästä sisälle kerrallaan kymmentä ihmistä enempää.

Albert, Kotkansaari. Tässä kulttuuriravintolassa asioivat kaikkein suurimmat taidevaikuttajat... jos heiltä itseltään kysytään. Toisin sanoen asiakaskunta koostuu alkoholisoituneista ihmisraunioista, joiden suurin unelma oli tulla taiteilijoiksi. Joku saattaa olla jopa kirjoittanut yhden runon, joka on joskus julkaistu jossain... No jossain.

4you, Kotkansaari. Kokoomuspuolueen jäsenten kantapaikka. Täällä voit nähdä varakkaan yrityspampun kourimassa nuoria tyttöjä tai silmää tekevän poliittisen pyrkyrin huutamassa naama punaisena tarjoilijalle, kuinka hänen ei tarvitse tulla huomenna hommiin, jos ei hänelle myydä viinaa vielä valomerkin jälkeen. Myös KTP:ta kannattavat jalkapallohuligaanit käyvät tässä baarissa. 4you:n asiakkailla on epäilemättä suurimmat promillet veressä. (toisena tulee kapu)
Pub-Jaakko, Kotkansaari. Paikka jossa kaikki Kotkan kermaperseet voivat kokea olevansa rock. Jaakossa vallitsee mukava yhteisöllinen (eli sisäsiittoinen) meininki, joka leimaa koko kaupunkia.


Meripäivät
===========
Kotkan ainoat viralliset ryyppyfestit. Nuoriso ja muut spurgut (myös Haminan natsit ja skinit) kokoontuvat Sibelius-puistoon tai Isoonpuistoon teineilemään. Meripäivillä poliisi on pukeutunut normaaliksi ihmiseksi, joka taluttaa ympäri puistoa omaa koiraansa katsellen muiden ryyppäystä ja itse kadehtii olotilaansa ollessaan töissä.


Meripäivien virallinen maskotti.Meripäivät sai alkuunsa viattomasta laivanäyttelystä 60-luvulla (tosin tätä oli pohjustettu jo 1790-luvulla). 70-luvulla Metsolan aikamiespojat, Peli-Karhut ym. puuhaseurat rupesivat keräämään rahaa Sibelius-puiston juottokarsinoissa. Muutaman vuoden 90-luvulla myös koko kauppatori oli juottolana. Vuosituhannen vaihteessa kaikkitietävä Hjallis Harkimo neuvoi meripäiväorganisaatiota aitaamaan tapahtuman kokonaan ja keräämään pääsymaksun siitä että pääsee ostamaan metrilakua tai juomaan väljähtänyttä kaljaa muovituolilla. Tämä surkea pääsymaksukokeilu jäi onneksi yhden kesän mittaiseksi. Nyt kuivahtanutta paellaa saa ostaa ilman eri pääsymaksua.

Kotkan naapurit
=============
Suurin osa Kotkan naapureista on kymiläisten hallitsemia alueita kuten Kouvola, Kymi ja Hamina. Lähellä on myös Pyhtää, joka tosin kuvittelee kuuluvansa vielä Rooman imperiumiin (Kymissä eletään jo keskiaikaa). Kuntaliitosta naapureiden kanssa suunnitellaan, jotta niilläkin menisi yhtä huonosti. Kuntaliitoksen laajuudesta mielipiteet vaihtelevat: suppeimmillaan Kotkaan haluttaisiin liittää vain Pyhtään ABC (koska siellä on Alko ja karkkarilaiset luulevat että se on yhtä pitkään auki kuin huoltamo), kun taas sekopäisimmät haaveilevat rajanylittävästä Kotka-Viipuri kaksoiskaupungista Tornion ja Haaparannan malliin. Tämä tietysti nielaisisi Haminan samaan kaupunkiin. Kouvolaan päin kukaan ei kuntaliitoksesta edes haaveile, sillä jokainen kotkalainen tietää, että pohjoisesta ei tule mitään hyvää.

Venäjä on myös hyvin lähellä... itseasiassa liian lähellä. Erityisen lähellä se on Mussalon sataman Merituuli-rakennuksessa, jossa suomea puhuen ei voi saada mitään palveluja, turpaansa kylläkin.

Mitä näkemistä Kotkassa on?
*************************
Kotkassa on satama, mutta se on äkkiä vilkaistu.

Kotkassa on myös Sapokka, pienvenesatama, jonka päässä on kaunis "vesipuisto", jossa voi ihailla keinotekoista vuoripuroa ja vesiputousta, kivikkopuutarhan kasveja ja kyhmynokkaisia hanhia.

Kotkansaarella on paljon ammttikoululaisia, jos haluaa tutustua paikalliseen rypemiseen puístoissa. "Amikset" yleensä ajavat ns. "paskarallia" ympäri kotkansaarta, kuluttaen vanhempiensa varoja bensaan. Autot ovat yleensä "hyvin" duunattuja ja värikkäitä. Poppikoneelta ei voi koskaan välttyä. Ja mitä auto olisikaan ilman 14-15 vuotiaita blondeja tylleröitä istumassa takapenkillä? Istua pitää tietysti hiljaa, eihän siltä musiikinpauhaukselta mitään kuulisikaan.

Sapokasta lähtee "tuurimoottori" Varissaareen, jossa on Ruotsinsalmen meritaistelun museo tai Pyhtään Kaunissaareen (tunnin merimatka), jossa voi kesällä viettää yön teltassa ja, jos sinne ei mene Juhannuksena tai Meripäivien aikaan, vaikka rakastella kaikessa rauhassa paljaan taivaan alla kauniilla hiekkarannalla, kivenlohkareitten välissä, suolaveden huuhtoessa varpaita, edellyttäen, että on älynnyt ottaa kumppaninsa mukaan.

Kotkansaaren eteläosassa Puistolan kaupunginosassa on Tervaleppälehto, jossa voi tuntea hartautta korkeitten lehtipuiden keskellä. Lehtoon pääsee parhaiten etsimällä Mansikkalahden, Kotkansaaren ainoan uimarannan, melko lähellä Sapokkaa.

Kotkan kauppatori, kaupungintalon edessä, on myös mielenkiintoinen lähinnä siksi, että sieltä Kristiina Halkola kävi ostamassa viisi possoa markalla, Jörn Donnerin elokuvassa "Mustaa valkoisella" vuonna 1968 ja samalla sanoi, että "Kotka on paska paikka". Kristiina Halkola on kymiläinen.

Kotkan esikaupunkialueella on Langinkoski (5 km Kotkansaarelta pohjoiseen). Langinkoskella on Venäjän keisarin (...1917) kalastusmaja (datsha), joka nykyisin on museona.

Miten kotkalaiseksi tullaan?
***********************
Se, joka on syntynyt Kotkassa ja asunut syntymänsä jälkeen vähintään viisi vuotta Kotkansaarella, Hovinsaarella, Metsolassa, Korelassa, Ruonalassa, Aittakorvessa, Langinkoskella, Mussalossa tai Munsaarella, on kotkalainen. Myös muualla syntyneet, jotka ovat muuttaneet Kotkaan ennen vuotta 1959 ovat kotkalaisia. Kaikille wannabe-kotkalaisille järjestetään joka vuosi oma tapahtuma, Meripäivät, heinäkuun viimeisellä viikolla.
Meripäivillä voi kymiläinenkin kuvitella olevansa kotkalainen. Todellinen kotkalainen lähtee Meripäivien ajaksi saareen pakoon, jos vain voi.
Henkilö voi saada luvan käyttää itsestään nimikettä "Kotkanpoika h.c" vaikka ei täyttäisikään edellä mainittuja kotkalaisuuden edellytyksiä, jos hän tekee jonkin merkittävän teon, jolla edistää kotkalaisuutta.
Karhulassa tai Kymissä asuminen ei tee kenestäkään kotkalaista, vaikka kyseiset alueet pakkoliitettiin Kotkaan parikymmentä vuotta sitten. Karhulassa tai Kymissä asuminen tekee ihmisestä kymiläisen tupensyöjän, olennon, jota aito kotkalainen, jos ei suorastaan vihaa, niin ainakin säälien halveksii ja inhoaa.
Yllättäen Mussalossa ja Munsaarella syntyneissä on melko monta sellaista, jotka sitkeästi haluavat olla kymiläisiä. Tämä on jotain niin uskomattoman typerää, että sen täytyy olla totta. Samoin voi epäillä, että Metsolassa, Korelassa, Ruonalassa, Aittakorvessa ja Langinkoskella asuu joitakin kymiläisiä.
Kymiläiselle "Kotkanpoika h.c."-nimikkeen ansaitseminen on erittäin vaikeaa, käytännössä mahdotonta.

Kaikki jutut otettu suoraan Hikipediasta;
http://hiki.pedia.ws/wiki/Kotka


Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.