IRC-Galleria

_alonzo_

_alonzo_

† on valmiiksi vainaa †

Äiti vai käkiemoLauantai 14.07.2007 17:00

"Äiti vai käkiemo
14.7.2007 1:34

Äitienpäivää on vietetty jo sata vuotta, joten sen voisi aivan hyvin lakkauttaa turhana hurskasteluna ja valheellisena tekopyhyytenä. Päivä perustettiin alun perin kovia kokeneiden naisten kunniaksi.

Suomeen se tuli kokoomuslaisen kansanedustajan Vilho Reiman tuliaisina Yhdysvalloista vuonna 1918 kunnioittamaan lähinnä valkoisten äitejä, jotka olivat nähneet kansalaissodan kauhut. Erityisesti sotien aikana äitejä on kunnioitettu, kun he ovat pitäneet kotirintamaa pystyssä.

Kovia naisia tuolloin olikin, mutta sellaiset äidit ovat kadonneet. Äidin vastuun ovat ottaneet kantaakseen kunta ja valtio. Pääministeri Matti Vanhanen on maan äiti.

On vaikea kuvitella, miten nykyiset äidit selviäisivät sellaisesta taakasta kuin isoäitimme, joiden suuresta lapsikatraasta vietiin puolet rintamalle. Moni mummo oli onnellinen, jos puoletkin pojista palasi hengissä kotiin.

Meidän äitiemme miehet olivat sotimassa, kun äidit sorvasivat öisin kranaatteja armeijalle ja imettivät lapsiaan pommisuojissa ilman toivoakaan subjektiivisesta oikeudesta päivähoitoon.

Nykyisinhän jo yhden lapsen hoitaminen tuntuu olevan ylivoimainen taakka äidille. Onneksi nykyäiti voi jättää lapsensa kunnalliseen päivähoitoon ja koululaiset voivat siirtyä iltapäivähoitoon, että äiti pääsee rauhassa shoppailemaan.

Puistoissakin on lapsille maksuton ruoka, joka monen äidin mielestä ei kuitenkaan riitä, kun lapset tulevat raskaista tennisharjoituksista.

Äitihän ei enää osaa valmistaa ruokaa, vaan lasten ruokinnasta huolehtivat päiväkoti, puisto ja koulu. Muina aikoina lapset voivat syödä pizzoja ja hampurilaisia äidiltä säästöön jääneillä lounasseteleillä, kun äiti on valkoviinidieetillä.

Ravintoloissa näkee humalaisia yksinhuoltajaäitejä, jotka soittelevat lapsilleen ja antavat ohjeita, miten pakasteesta pitää ottaa eineksiä ja panna ne mikroon. Saarioisten tv-mainoksessa onkin pirullinen totuus, kun pikkutyttö ylpeilee pihalla muille lapsille, että meidän äiti tekee teidänkin äidin ruoan.

Lapsuudessani en tuntenut yhtään juoppoa äitiä. Nyt en tunne yhtään raitista äitiä.

Joka vuosi syntyy satoja vaurioituneita lapsia, kun äidit ovat juoppoja tai narkkareita.

Äideistä on tullut vastenmielisiä rettelöitsijöitä. He riitelevät päiväkodin ja koulun kanssa, kun ne eivät hoida äidin tehtäviä. Kouluun tulee lapsia, joille äiti ei ole opettanut veitsen ja haarukan käyttöä tai kengännauhojen sitomista. Häiriintyneiden koululasten ongelmien syistä ei kehdata tässä äidinpalvonnan maassa puhua.

Jos äiti menee töihin kodin ulkopuolelle, hän tekee sen lähinnä viihtyäkseen, luodakseen uusia ihmiskontakteja ja päästäkseen irti lastenhoidosta ja kotitöistä. Yhteiskunta kustantaa äidille kunnallisen lastenhoidon lisäksi siivoojankin, jonka hän voi vähentää verotuksessa.

Isäkin alkaa vähitellen käydä tarpeettomaksi. Tiedostavimmat naiset säätivät eduskunnassa lain keinohedelmöityksestä. Yhä useampi äiti ryöstää myös isän lapseltaan eikä salli tälle edes lapsensa tapaamisoikeutta.

Miksi näitä käkiemoja pitää palvoa äitienpäivällä, vaikka he eivät osaa leipoa, laittaa ruokaa, järjestää kodin yhteisiä sosiaalisia hetkiä tai opettaa lapsiaan muille tavoille kuin yhteiskunnan sosiaalipummeiksi?

AARNO LAITINEN"

noo nyky_mamit.. onko asia nyt noin niinkuin aarno väittää? :)

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.