IRC-Galleria

Think about itKeskiviikko 23.02.2011 16:09

Perussuomalaiset nuoret rakentavat dystopiaa


Perussuomalaiset nuoret ovat tehneet periaateohjelman. Tämä on toki hyvä asia, sillä se selventää vähän sitä, mitä nämä ovat ajamassa. Valitettavasti vain on niin, että tämä määränpää on oikeastaan aika kaukana siitä mihin uskon. Otan tässä tarkasteluun yhden kohdan heidän periaateohjelmastaan.

” Yhtenäiskulttuuri luo tarpeen sille, että arvoyhteisön yhteisistä normeista radikaalisti poikkeavia ja sitä sopimattomilla tavoilla muuttamaan pyrkiviä tarvittaessa rangaistaan. Jotta tämä voidaan tehdä asianmukaisesti, eikä mielivaltaisesti, tarvitaan demokratiaa. Demokratia on pohjimmiltaan populismiin ja yhtenäiskulttuuriin perustuvaa enemmistövaltaa.”

Ensimmäinen ja kaikkein vakavin asia on tietysti siinä, että tässä tehdään erilaisuudesta rangaistavaa. He eivät siis aja rikolliseen toimeen syyllistyneiden rankaisemista vaan pelkkä erilaisuus riittää! Tarvinneeko sanoa, että vastustan moista mitä jyrkimmin. Historian aikana erilaisuus on usein ollut rangaistavaa, eikä tällainen toiminta ole koskaan ollut humaania tai edes järkevää.

Samassa lauseessa he käytännössä määrittelevät kaiken sellaisen yhteiskunnan muuttamiseen tähtäävän politiikan rangaistavaksi mikä ei heitä miellytä. Eli hyvästi poliittinen vapaus.

Nyt jokaisen teistä kannattaa pohtia, oletteko te riittävän samanlaisia, että vältätte rangaistukset? Entä silloin kun kaikkein ”erilaisimmat”* on ajettu maasta? Pohjimmiltaanhan tätä kannanottoa voitaisiin kuvata niin, että koulukiusaaminen nostettaisiin hyväksi teoksi, sillä siinähän juuri tätä erilaisuutta rangaistaan. Tosin en usko, että tämä rangaiseminen jäisi kiusaamisen tasolle.

Toki he vetoavat, ettei rankaiseminen ole demokratian ansiosta mielivaltaista. Mutta miksi juuri ne järjestyneet erilaisuuden rankaisemiset sitten ovatkin niitä ihmiskunnan historian synkimpiä lukuja ja samalla jo ajatuksena kaikkein pelottavinta?

Lopuksi he tekevät näennäisen näppärän käänteen koittamalla määritellä demokratian populismin kautta. Lienevätkö he pikkuisen pihalla termeistä vai onko pyrkimyksenä vain nostaa populismi demokratian kannalta keskeisimmäksi hyveeksi?

Oli miten oli, perussuomalaisten nuoret osoittivat kerralla, etteivät he jää kokoomusnuorien rinnalla kakkoseksi. Tämän periaateohjelman perusteella he ovat vielä ahdasmielisempiä ja valmiimpia mm. puhdistuksiin yhteiskunnassamme.

Miettikää tarkkaan, että onko tällainen se Suomi jota haluatte edistää. Maa jossa erilaisuus ja toisenlaiset poliittiset näkemykset ovat rangaistavia?


Kyseinen ohjelma löytyy täältä: http://www.ps-nuoret.net/liitteet/PeriaateohjelmaPerusS-Nuoret.pdf*oletan, että tähän luokkaan kuuluvat mm. homot ja suuri osa maahanmuuttajista. Mutta mahdollisesti myös esimerkiksi vihreät lienevät rangaistavien listalla (sopimattomalla tavoilla yhtenäiskulttuuria muuttamaan pyrkivinä).
http://markok.puheenvuoro.uusisuomi.fi/62670-perussuomalaiset-nuoret-rakentavat-dystopiaaEtkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.