IRC-Galleria

ambrozio

ambrozio

believes in big things

Blogi

« Uudemmat -

I heard a voice through the discord
Of a deluge of passersby.
I saw one gaze frozen in time
Watching me passing by.

I swear I'll know your face in the crowd,
And I'll hear your voice so loud
When you're whispering...

Hey unfaithful I will teach you
To be stronger, to be stronger.
Hey ungraceful I will teach you
To forgive one another.

Here's my kiss to betray
Desperate to brush the lips of grace.
Do you feel hollow when you think of how I've lied?

Oh sweet angel of mercy with your grace like the morning
Wrap your loving arms around me.
Oh sweet angel of mercy with your grace like the morning
Wrap your loving arms around me.

Hey unfaithful I will teach you
To be stronger, to be stronger.
Hey ungraceful I will teach you
To forgive one another.
Hey unfaithful I will teach you
To be stronger, to be stronger.
Hey unloving, I will love you,
I will love you, I will love you.

Hey unloving

I will love you

Jesus I'm ready to come home.

Palapeli (2)Keskiviikko 18.02.2009 02:49

"Paljon on opittavaa", totesin hetki sitten ajatuksissani. Huomasin samalla, että olen kokenut tämän tunteen aiemminkin. Omia valintoja tehdessä olen saanut yllättyä positiivisesti siitä, miten hyvin palaset ovat loksahdelleet kohdilleen. Mutta; jostain syystä minulla on taipumus purkaa palapeli uudestaan ja aloittaa sen rakentaminen alusta, vaikka Hän on jo tehnyt sen valmiiksi. Miten siis puran sen? Toimimalla väärin itseäni ja lähimmäisiäni kohtaan. Toimimalla väärin Jumalaani kohtaan.

Oletko sinä kokenut samaa? Ovatko elämäsi palaset hajallaan? Voi olla, ettet tiedä yhtään mitä tehdä tulevaisuudessa. Saatat joutua katumaan menneisyyden virheitä niin, että on vaikeaa koota elämää uudelleen ehjäksi. Tiedät, että muutoksia pitäisi tapahtua, mutta uudelleenrakentaminen tuntuu ylitsepääsemättömältä urakalta. Mikäli näin on, toivon, että seuraavat sanat auttavat sinua matkallasi kohti täysivaltaista ja onnellista elämää.

Ainoa hyvä puoli uudelleenrakentamisesta on se, että siinä prosessissa oppii aina jotakin uutta. Kun asettelee paloja uudelleen paikoilleen, niin saa nähdä miten vaikeaa tai jopa mahdotonta siinä onnistuminen yksin on. Tarvitsemme apua samalla tavalla kuin polvenkorkuisina yrittäessämme tehdä 10-vuotiaille suunnattua palapeliä.

Pelinä palapelin tekeminen on mukavaa. Tässä kohden löytyy ihmiselämän ja lautapelin eroavaisuus. Elämässä on paras jättää palapelin kokoaminen parempiin käsiin. Palapeliä vertaan siis elämään, kun taas jokainen pala kuvaa tiettyä vaihetta, valintaa, osa-aluetta tai kokemusta elämän varrella. Valmis palapeli puolestaan kuvastaa kokonaista ja ehjää ihmiselämää, joka etenee suuren suunnitelman mukaisesti.

Uskon, että elämä, jota Jumala täysin ohjailee, on kuin palapeli, jota tehdään harkiten ja täysin oikein. Mikään pala ei tule silloin väärälle paikalle. Palapeli etenee myös sopivaa vauhtia, eikä tule hetkessä valmiiksi. Se on niin kuin sellainen iso palapeli, jossa on 10000 pientä palaa, joita asetellessa pitää edetä tarkoin harkiten. Paloja on niin paljon, että niiden kanssa menisi ihmisjärjen kanssa aivan sekaisin. Tarvitsemme siis avuksemme jonkun, joka kokoaa sen puolestamme.

Palapeliä ei siis kannata koota omaan viisauteen ja taitoon luottaen. Sananlaskuissa luvussa 3, jakeet 5-6 julistavat: ”5 Älä jätä elämääsi oman ymmärryksesi varaan vaan turvaa koko sydämestäsi Herraan. 6 Missä kuljetkin, pidä hänet mielessäsi, hän viitoittaa sinulle oikean tien.” Eikö olekin mahtavaa!? Jumala todella tietää elämäsi asiat yksityiskohtaisen tarkasti. On olemassa apu, joka auttaa sinua tulemaan ehjäksi ja kokonaiseksi. Hän on Jeesus Kristus. Vain hänessä elämäsi on ehjä ja kokonainen, oikein koottu ja kestävä. Voit siis luottavaisin mielin turvata Jumalaan riippumatta siitä, miten särkynyt olet. "Turvatkaa häneen joka aika, te kansa; vuodattakaa hänen eteensä sydämenne. Jumala on meidän turvamme." (Ps. 62:8)

Luotu OnnistumaanTiistai 06.01.2009 00:01

Luotu Onnistumaan


Luomisen täydellisyys vs. ihmisen vapaa tahto


Kun katselee ihmisvilinää suuren kaupungin keskustassa iltapäiväisin, voi nähdä kasvoja, jotka ilmeettömyydellään puhuvat paljon. Kiireiset, tyhjät katseet ja vaivautuneet ilmeet täyttävät katukuvaa. Tätä katsellessa voi ajatella, että ehkäpä elämä on vain epäonnistumisten ketju, päättymätön murhenäytelmä ja tragedia. Herää kysymys: onko meidät ihmiset vain luotu rooliimme synkkään?

Sen sijaan kun saa järvellä tyynenä kesäiltana lipua hitaasti pitkin kauniita rantoja, voi nähdä, miten kauniisti kaikki luonnon pienetkin yksityiskohdat täydentävät huumaavaa kokonaisuutta. Kesäistä ilmaa on ihana hengittää ja säyseät luonnon äänet ovat kaunista musiikkia korville. Kaikki on luotu toimimaan. Tästä kaikesta nauttiessa herää myös toivo; ehkä meidät ihmisetkin on luotu osaksi tätä suurta kokonaisuutta. Ehkä meidätkin on kaikkien muiden luotujen tapaan luotu toimimaan kaiken ympärillä olevan parhaaksi.

Luonto ei epäonnistu. Luonnossa syntyy uutta elämää jatkuvasti mitä monimutkaisimmin ja mitä ihmeellisimmin tavoin. Biologeille riittääkin loputtomasti tutkimista luonnon ilmiöiden ja järjestelmien parissa. Esimerkiksi jokaisen vuoden uusi kasvusto uusiutuu lähes poikkeuksetta oikea-aikaisesti ja onnistuneesti. (Ainoa sitä estävä tekijä on nykymaailmassa tunnettu ilmastonmuutos, ja sen tuomat olosuhdemuutokset. Tämäkään ei ole luonnon syytä, vaan ihmisten aiheuttamaa harmia.) Koivut, joiden kauneutta rannalla veneillessä voi ihailla, laskevat jokaisena keväänä siitepölynsä oikeaan aikaan ja onnistuneesti, eikä niiden olemassaolo pääse täten katoamaan. Kevätsateet tulevat vuosittain virvoittamaan maan, ja näin ollen kasvu mahdollistuu eivätkä pienet taimetkaan pääse kuivumaan kuolleiksi. samalla sade pitää huolen siitä, ettei järven elämä pääse katoamaan, nostamalla veden pintaa ja puhdistamalla vettä. Nämä ovat vain pari esimerkkiä lukemattomista luonnon toiminnoista, jotka Kaikkivaltias on asettanut toimimaan ja ennen kaikkea onnistumaan.

Kautta historian ihmiset ovat epäonnistuneet. Tätä päivänselvää tosiasiaa on turha perustella sen syvemmin, sillä jokainen meistä tietää historian antamin perustein, miten raskaasti ihminen voi epäonnistua. Jumalan luomia rikkauksia, ominaisuuksia ja omaisuuksia, jotka ihmisille on annettu, ei ole osattu käyttää oikein. Tämänhetkinen maailmantilanne ei ole paha luonnon tai luomisen seurauksena, vaan ihmisten epäonnistumisten seurauksena. Mistä tämä siis johtuu? Vastaus löytyy valinnanvapaudesta. Luonnossa 4 elementtiä ja kasvikunta toimivat niin kuin niiden on määrätty toimia ja eläimet luonnollisten vaistojensa varassa. Ihmiset sen sijaan toimivat vapaan tahtonsa mukaan. Tämä onkin ydinsyy siihen, miksi ihmisen tie on mutkikasta ja haastavaa.

Saarn. 3: 11-13: 11. Kaiken hän on alun alkaen tehnyt hyväksi ja asettanut iäti jatkumaan, mutta ihminen ei käsitä Jumalan tekoja, ei niiden alkua eikä loppua. 12. Minä oivalsin, ettei ihmisellä ole muuta onnea kuin iloita ja nauttia elämän hyvyydestä. 13. Mutta Jumalan lahja on sekin, että ihminen saa vaivannäkönsä keskellä syödä ja juoda ja nauttia elämän antimista. (Lue koko luku)


Kadotettu vapaus


Kun katselee pientä lasta tai vauvaa, voi huomata kuinka estottomasti tämä ilmaisee itseään ja tunteitaan. Ilo tulee esiin niin elävästi, että se väistämättömästi tarttuu muihinkin läsnä oleviin. Jos olet ollut iloisilla ilmeillä sinua piristävän vauvan läheisyydessä, niin tiedät tunteen varmasti. Sen sijaan silloin, kun pientä lasta todella jokin harmittaa tai vaivaa, hän ilmaisee harmituksensa selvääkin selvemmin. Kovaääninen itku ja parku kuuluvat pienen lapsen elämässä arkipäivään. Lisäksi lapsi ilmaisee kaikki muutkin tunteensa yhtä estottomasti. Terveen lapsen merkki onkin, että koko tunnekirjo näkyy hänen elämässään, ei yksipuolisesti, vaan hyvin monipuolisesti. Vasta vanhetessaan lapsi oppii tukahduttamaan ja hillitsemään tunteitaan, ja ehkä häpeämäänkin niitä.

Moni varttunut aikuinen on elämänsä matkalla päätynyt elämään hyvinkin suppeaa tunne-elämää. Kaikki tuntevat ihmisiä, jotka näyttävät aina yhtä ilmeettömiltä riippumatta olosuhteista. Juuri niin ilmeettömiltä, kuin ne kaupungin katukuvaa täyttävät kasvot. Tämä ilmenee voimakkaammin miehillä. Lisäksi kulttuurierot vaikuttavat tunnemaailman värikkyyteen. Skandinaavisessa kulttuurissa onkin tullut tunnetuksi stereotypia melankolisesta keski-ikäisestä miehestä, jonka pokerinaama ei petä vaikka mitä tapahtuisi.

On ilmiselvää, ettei tunteettomuus ole se olotila, johon Jumala on ihmiset luonut. Itsehillintä ja harkitsevainen käytös ovat ehdottomasti tärkeitä ominaisuuksia jokaiselle aikuiselle ihmiselle. Kuitenkaan huono itsetunto, häpeily ja pelkuruus eivät rikastuta kenenkään elämää. Jumala tahtoo jokaisen luotunsa kunnioittavan itseään sellaisena, millaiseksi hänet on tehty. Luoja haluaa ihmisten myös säilyttävän lapsenmielisen aitouden läpi elämän. Ihminen on ainoa luotu, joka osaa olla epävarma itsestään ja hävetä itseään. Esimerkiksi yksikään eläin ei syntymäänsä katuen päädy itsetuhoon tai halveksu itseään ominaisuuksiensa tai erilaisuutensa takia. Yksikään koivu ei jää lehdettömäksi vaikka sen lehdet eivät ole yhtä suuret ja monimutkaiset kuin vaahteralla. Yksikään ruoho ei jää maahan makaamaan, koska heinät nousevat niitä korkeammalle, vaan nekin heinien tavoin kohottautuvat ylpeinä kohti taivasta. Nämäkin esimerkit kuvaavat vain sitä, kuinka Jumala on luonut kaiken ja jokaisen onnistumaan ja nauttimaan siitä, mitä on. Viaton lapsi ei vielä osaa tukahduttaa luonnollista aitouttaan. Aikuinen ihminen, jota elämä on kolhinut epäonnistumisten ja pettymysten valtamerissä, ei enää osaa olla yhtä aito.


Ihminen – luotu onnistumaan


Meidän kaikkien on syytä pysähtyä ajattelemaan, miten paljon vapaampia ja aidompia me voisimme ollakaan kaikista aikuisten murheista huolimatta. Jeesus korosti opetuksessaan, kuinka tärkeää meidän on olla yhtä vapaita kuin pienet lapset. Esimerkiksi Matt. 18:3 sanoo: ”ja sanoi: "Totisesti: ellette käänny ja tule lasten kaltaisiksi, te ette pääse taivasten valtakuntaan.” Lisäksi Matt. 18:4 kuvailee samaa asiaa eri sanoin: ”Se, joka nöyrtyy tämän lapsen kaltaiseksi, on suurin taivasten valtakunnassa.” Luojamme haluaa, että me täysin vapaina ilmaisemme tunteemme; aidosti. Ennen kaikkea hän haluaa meidän onnistuvan ja menestyvän kaikessa mitä teemme! Ei ihmistä ole luotu olemaan luomakunnan epäonnistujan roolissa. Ihminen on luotu olemaan luomakunnassa muiden luotujen yläpuolella. Jo luomiskertomus osoittaa, mille paikalle ihminen luomakunnassa asetettiin: 1. Moos. 1:26-27: ”26 Jumala sanoi: "Tehkäämme ihminen, tehkäämme hänet kuvaksemme, kaltaiseksemme, ja hallitkoon hän meren kaloja, taivaan lintuja, karjaeläimiä, maata ja kaikkia pikkueläimiä, joita maan päällä liikkuu." 27 Ja Jumala loi ihmisen kuvakseen, Jumalan kuvaksi hän hänet loi, mieheksi ja naiseksi hän loi heidät.”

Nyt on elämäsi parasta aikaa!Perjantai 18.07.2008 22:29

"Someday, someday.. Joskus kaukana tulevaisuudessa olen sitä ja sitä.." Kuulostaako tutulta? Tänään et voi olla tyytyväinen itseesi ja elämääsi, kun menneisyyteen mahtuu paljon virheitä ja tappioita. Ainakin muutama vuosi sinun täytyy taistella ja tehdä kovasti töitä saadaksesi parempia ihmissuhteita, parempi työ, parempi koulutus ja parempi itsetunto. Mutta missä on "huominen"? Se on aina tavoittamattomissa.

Jumalalla on paljon parempia asioita varattuna sinulle kuin itse osaat edes uskoa. Siis vuosien päästäkö? Ei, vaan TÄNÄÄN. Mutta miten voit tänään elää täyttä elämää täynnä onnistumisia, jos menneisyytesi on yhtä sekasotkua? Vastaus löytyy Jeesuksen opetuksista. Jeesus kertoi ihmisile, ettei uutta viiniä voi kaataa vanhoihin nahkalaileihin (2 tuhatta vuotta sitten ei käytetty pulloja vaan nahkaisia, venyviä pussukoita) Vanhat leilit repeytyisivät ja viini valuisi hukkaan. Uusi viini tulee siis kaataa uusiin leileihin. Samalla tavalla tänään on uusi päivä, ja tälle päivälle sinulle on varattuna uudet siunaukset. Jos tukahdutat uudet siunaukset eilisen päivän virheiden ja pettymysten takia, et ikinä voi nauttia jokapäiväisistä onnistumisista, joita Herra tahtoo sinulle antaa. Mikä on eilinen? Se on kadonnut, eikä sitä voi mitenkään muuttaa. Elä tänään täysimääräistä elämää! Tänään sinun on aika astua uudelle tasolle elämässäsi! Jumalan suomat suuret siunaukset ovat yhden uskonaskeleen päässä siitä, missä olet nyt.

Jos sinulla on nyt huolia terveydessäsi - astu nyt siihen terveyteen, jonka Jumala tahtoo sinulle lahjoittaa ("hänen haavojensa kautta me olemme parannetut") Jos sinulle on nyt huolia raha-asioissa - päätä astua sille taloudelliselle tasolle, jonka Jumala tahtoo sinulle lahjoittaa! Jos sinulla on huolia ihmissuhteissasi - ota nyt vastaan se siunaus, että Jumala uudistaa ihmissuhteesi! Jos sinulla on huolia opiskelussasi - ota nyt vastaan kaikki tarvittava viisaus opiskelujasi varten, jonka Jumala tahtoo sinulle lahjoittaa.

Tämä ei ole ylpeyttä, tämä ei ole ns. "menestysteologiaa" Tämä on elämää, joka Jumalalla on varattuna jokaiselle lapselleen. Jeesus on tullut, jotta sinulla olisi yltäkylläisyys ja elämä. Yltäkylläisyys on enemmän kuin tämän hetkinen tilanteesi. Ota uskossa vastaan se elämä, joka Jumalalla on sinulle varattuna.


Rukoilen jokaisen tekstini lukijan puolesta.

The RoseTorstai 17.07.2008 20:02

ORIGINALLY RECORDED BY: Bette Midler
WRITTEN BY: Amanda McBroom

Some say love it is a river
that drowns the tender reed
Some say love it is a razor
that leaves your soul to bleed

Some say love it is a hunger
an endless aching need
I say love it is a flower
and you it's only seed

It's the heart afraid of breaking
that never learns to dance
It's the dream afraid of waking that never takes the chance
It's the one who won't be taken
who cannot seem to give
and the soul afraid of dying that never learns to live

When the night has been too lonely
and the road has been too long
and you think that love is only
for the lucky and the strong
Just remember in the winter far beneath the bitter snows
lies the seed
that with the sun's love
in the spring
becomes the rose

SiltaLauantai 25.08.2007 22:34

tuo kapea muistojen silta
vei menneisiin retkiin
niihin jotka tuntuivat ikuisilta
ne antoivatkin voimaa nykyisiin hetkiin

huomaan että koko matkani tämä
on ollut tiedossasi alusta alkaen
silloin tiedän että niin kaunis elämä
on edessäni hitaasti hahmottuen

rikkaudeksi lasken nyt vain sen
etten tunne tulevaa matkaani
niin kalliita näin on hetket ihmisen
kun Luojani ohjaat suuntaani

jokainen uusi aamunsarastus
saa nousta kirkkaana eteen silmien
koska tiedän että kaikki uurastus
on käynyt eteen Luojan kasvojen

Kuin UusiMaanantai 30.07.2007 02:26

Olo on kuin olisin ihan uusi ihminen. Jumala on todellinen ja voi tedä niin paljon uutta ja täydellistä. Myös sinun kohdallasi. Jos kaltaiseni heikko ihminen voi sen kokea niin etenkin sinä. Ole siunattu.

PolkuKeskiviikko 11.07.2007 20:17

läpi tuulisen pellon laidan
matkaan elämääni etsimään
askeleet hukkaa polun kaidan
jos samaistun kiveen vierivään

kaikki on tässä mitä etsin
silti kaipaan jotain suurempaa
ehkä liian korkealla lensin
vaikka edessä on paljon parempaa

"tartu hetkeen", "odota tulevaa"
kumpaa nyt mä niistä tekisin?
usein tuntuu että katson taakse vaan
sen sijaan että onnea etsisin

kuulen äänen sen kertovan
rakkaudella suuren Jumalan
"kaikki on hyvin lapseni"
"kulkea saat polun kantavan"

TuulahdusKeskiviikko 11.07.2007 20:03

tuulahdus
viiltää lävitseni sen henkäys
katumus
eiliseen matkaan kaipaamaan

tyhjyyden takaa
löytyy sittenkin elämää
tai sieltä se alkaa
minne sirpale kaipuuta jää

odotus
vieraana kaipaavan aina
vuodatus
kyyneleen ei poskella paina

taivaiden takaa
löytyy ikuista elämää
ja sieltä se alkaa
missä murhetta ei jäljelle jää

Wandering throught this dark pathPerjantai 08.06.2007 19:44

Those little noises whispering inside my head
No words, no understandable speaking
Trying to ignore all this emptiness of my tired life
Never ending storm is not for me i still hope

Trying hard on and on
My heart says; go on
That´s the only way now
That´s the way to feel alive

I still feel fire burning
Fire of light and hope
My destination I know
It´s not that storm below
It´s the Great Heaven above
« Uudemmat -