IRC-Galleria

Uusimmat blogimerkinnät

Selaa blogimerkintöjä

Blogimerkintä

- Vanhempi »

Saapuminen joulumarkkinoilleMaanantai 26.11.2007 16:48

Bonjour à vous!

Ensimmäinen raportti Ranskasta: Lennot sujui hyvin. Helsingistä etsittiin ranska-ranska -sanakirjaa, mut löydettiin kuites pussi ruispaloja mukaan.. Pariisi tuli nähtyä ilmasta, mm. Stade de France, eikä eksytty Charles de Gaullella. Basel-Mulhousella oli matkatavarat odottamassa, kuten luvattu ja Teneriffalta saapunut ranskanopettajan tytärkin löytyi tosi nopeesti. Sit etsittiin vapaata taksia joku vartti.. löydettiin yks, jonka kyytiin päästiin kolmannella kielellä ja vähän mulla jännitti se puhuminen :D Liikkeelle silti päästiin, mut hieman kohdattiin vaikeuksia perilläkin, kun mies ei tiennyt missä kaupungin tori on.. Se löytyi kuitenkin jouluvaloja seuraamalla.

Ekana päivänä katseltiin vaan ympärille, käytettiin yhtä koiraa kävelyllä ja otettiin selvää majoituksesta, kun tosiaan pari päivää ennen lähtöä selvis ettei voitu mennäkään sinne minne piti mun iän takia. Majoituksesta selvisi sen verran, ettei näillä yrittäjilla oo tilaa meitä majoittaa.. kirottiin siinä Rovaniemen kaupunki ja lähdettiin yöksi kahden yrittäjänaisen luo, jotka meni samaan huoneeseen keskenään, Veera sai toisen huoneen ja mulle oli sohva alhaalla. Täällä ollaan nyt oltu kaks yötä, mulla on ollu kylmä, mut ostetaan täkki, jos ollaan tääl vielä ens yö.

Tänään mennään kuitenkin torin turisti-infopisteelle, josta ne soittaa jollekin kaupungin (Montbéliard) naiselle, joka toivottavasti löytää jonkun paremman paikan. Torimyyminen on sujunu hyvin.. En oo pahemmin englantia käyttäny, mikä tietysti myös osittain siksi, ettei nämä ihmiset sitä tosiaan osaa yhtään.. paljon vähemmän siis kuin minä ranskaa :D Kirjoittelen lisää sit kun saadaan asunto.. Bonne journée!

-A

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.