IRC-Galleria

Elieli...Maanantai 07.08.2006 21:04

Nyt siis taas kotona... Eilen tultiin ja luonnollisesti tavarat on vieläkin purkamatta.

Käytiin siis lapissa ja Norjassa semmosella viikon reissulla. Lähettiin tiistaina ja ajettiin Rovanniemelle, missä oltiin yötä hotellissa. Siitä lähettiin sitten Inari-Utsjoki-Nuorgam-Utsjoki-puolimatkaan välillä Utsjoki-Nuorgam. Eli väli Utsjoki-Nuorgam tuli ihan tutuksi... Etittiin siis majapaikkaa, jota ei ennen lähtöö varattu yhellekkään yölle. Nukuttiin sitten sellasessa pienessä, kivassa neljän hengen, yhen huoneen mökissä. Ihan mukava sinänsä, ei mitään ylimääräsiä varusteluja, kun oli kalastajille tarkotettuja.

Sitten lähettiin seuraavana päivänä kiertelemään vähän Norjaa. Tultiin saman päivän puolella takasin, että ei mitään ihmeempiä kerinny tutustua siihen paikkaan. Oon Norjassa ollu aikasemminkin ja harmitti, kun jäi reissu sen verran lyhyeksi, ettei kerinny kunnolla ees kuvailemaan. Siellä on nimittäin ihan kivat maisemat...

Yöks mentiin sitten jo Kittilän kautta Leville, missä tätin avomiehellä on mökki. Kaksoismökki, eli siinä on periaatteessa rakennettu kaks mökkiä seinästään yhteen ja kellarin kautta pääsee kulkemaan niitten väliä puuvajan läpi, mikäli omistaa yleisavaimen. Ne on normaalisti vuokrattavana, mutta ne asuu siellä usein itekkin sillon kun ei ole vuokralaisia. Kun vaan ois varaa, niin ostasin sellasen heti. Hirsimökki, aivan mahtava... Mutta ikävä kyllä, kaikki ei oo pääoman suhteen yhtä onnekkaita...

Ja niin siis siihen puuvajaan palaan vielä... Yks ilta puhuin ajatuksissani puhelimeen samalla, kun olin menossa puuvajan kautta toisesta mökistä toiseen. Oli sitten sen verran kiinnostava puhelinkeskustelu, että unohin, ettei mulla ole sitä yleisavainta. No, ne ovet aukee avaimitta puuvajaan päin, lopputuloksena se, että sillä sekunnilla, kun mä olin astunu puuvajaan sisälle ja vetäny oven kiinni takanani, mä älysin, että ei helvetti, mä oon sitten lukkojen takana. Puhun puhelimeen, josta loppuu kohta akku. Jei... Lopetin sen puhelun aika äkkiä ja soitin tätille, joka nauro ittensä kipeeksi, kun tuli mua sieltä puuvajasta hakemaan. Kyllä Ansku osaa... :)

Mutta siis Levillä oleskeltiin sunnuntaiaamuun saakka. Sitten vaan kaheksisen tuntia autolla kotiin, ruokatauot mukaan luettuna. Kusi vaan oli sen verran reikäpää, että sakot meinattiin saada useemmin kun kerran, paino sanalla MEINATTIIN... Mutta se nyt ei taas ollu mitään uutta. Ainakin kolme kertaa jarrutettiin liikennevalvontakameran eteen sinä aikana kun mä olin hereillä.

Mutta juu...Tuli taas vähäsen pitkä. Siinäpä se kai oli, kuvia on Kuva-arkistossa...

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.