IRC-Galleria

Uusimmat blogimerkinnät

Selaa blogimerkintöjä

Munan saannosLauantai 03.12.2016 13:16

https://images.cdn.yle.fi/image/upload/fl_keep_iptc,f_auto,fl_progressive/q_88/w_3200/w_1300/v1481626797/17-70844584fd4475ec91.jpg
Sinisen jääkerroksen alapuolella oleva harmaa kallio. Mitähän mahtaa olla... ihankuin ravun hännän märännöksiä limittäin kasassa tai jokin ihmeen hyönteisen toukkakokoelma, tai leveäpäisiä sieni-kasveja, tai jotain ...

Kyllä minä selvitän niitä numeroitakin yhä. Pöhelimen korjaus vaan on salaista, ja sanojen selvittäminen vaikeaa. Minä haluan tietää, mistä tulee sana seitsemän. Monen päivän työ. Katsotaan minkä sepityksen saan siitä. Onkohan joskus viisas a.i., joka kertoo mitä tuossa kalliossa on, ja toinen mokoma, joka lyö jokaisesta sanasta sellaisen sukulaisuus-taulun nenän eteen, sellaisen Aisa Ihmemaassa -taulun.


____________________________________________________


Ihmeellisiä löytää, jos alkaa tarkastella isompien numeroitten nimiä: kuz, seita-, ka-hexa, noi-, zen zin te- kumme (kummitus/suojella?) (kuumenee?) (kylmenee?) (kyy menee?) (kyky/voima menee?) kii menee (silmät siis).
Tuolta kantilta katsottuna 5 ensimmäisessä voisi olla ansoja ja vaaroja. Lähinnä niinkuin ihmistä vaanivien ihmisten ansoja. Tai sitten minä kuvittelen. Maailmassa on niin pahoja ihmisiä, että oikeasti pitäisi iskostaa päihin, että mikä maailmassa vaanii.
Loppuihin numeroihin, numeroiden 6-10 nimiin, sopisi henkimaailman kautta iskevät noidat ja pirut. En ole kyllä katsonut mistään niitä sanoja, otin omasta päästäni nuo. Varmaan asia selviää, jos katsoo eri kielistä, että mitä ne ovat.
"Tämä korttipakka on minulle..." fysiikan, hevosmiehen, maanviljelyksen, tähtitieteen, matematiikan, psykologian, seksin, ja ties minkä ohjekirja. Elämässä selviämisen ohjekirja, ja kalenteri. Olis vielä se kodan rakennuskin, kun sanoin, että seiväs, ja toinen leikkaa sen... Tiedon säilöminen "sormiin" on vähän samanlaista kuin että ajetaan ensimmäisillä aikakoneilla pisteestä a pisteeseen b. Tai ainakin tiedon kaivaminen niistä eri ajassa on aika samanlaista. :)


Epsilo = silo epil = smooth skin = 3 = E = pinta = surface = (ps)ili = pi = 3,14 <> (skis) = dzukse <> lekkermanni = lekke = lykke = liukke = liukas = ree, rek, reki = pyöreen voima = power of the round/curve. Joo... muinainen suom-ugr. sana on ollut jokin (lekkermannin kaltainen) lekke-ree... lykke-ree , liukas pyöree. ... lekerekitet. Liukas ja sulava kaartuvuus. Kaunis, korree, eli kore. <-- Kuun kaari, olisikohan.
Ep-SILO ps-ILI eli niinkuin suomen ja havaijin iili, pinta. Siloposki-juutas. <-- suomennos Back To The Future III:sta, kapakasta. "Minua ei kukaan kutsu hulluksi koiraksi - ei varsinkaan tuommoinen siloposki-juutas!" Silo iLi = sileä pinta.

Jos kolmosessa olisi kaiken muun lisäksi kirjain ja 3,14 eli pii, niin ehkä sitten joko kaikissa sormissa olisi jokin kirjain joka tarkoittaa jotain matemaattista kaavaa tai sellaista, tai, sormet yhdessä kertovat että "lävistys=Uzi kertoa/jakaa re:llä on etusormen näyttävä kaari". Mikä olisi sitten peukalon osuus siinä... lyyvvään kiekko tappiin ja lähetään ajelemmaan. En tiijä. Laitetaan siihen maljan muotoiseen hankaan... öö... joka taisi olla peukalon ja etusormen väli.

"tuoksut huijaavat lähtemään ulos"... mikä huijaa ja mikä pettää ja mikä ei petä ja... suksi ei petä ja... Eiköhän se totuus ole kaivettavissa sieltä, että mikä on junka janka ja mikä on juksa jaksa. Ajattelin, että lu-mo-uz voisi olla maaliskuu, niinkuin Sakura-laulussa mainitaan. Maa-uz.. tuollaisena se kuulostaa March :lta. Ai niin, sitten keksin, että pikkurilli olisi zaka-ril (lumous- ja usvakuukausi), ja kultaralli olisi jakaa/liittää-rilli kevätpäivän tasauksen vuoksi, ja keskisormi olisi april, juksaamiskuukausi. Etusormi tekee länget (tai luokin) silloin toukokuun kohdalla, ja peukalon junka eli hanka olisi Jun. Joulu- ja tammikuu eivät niin tarvitsisikaan sormia, ainakaan maanviljelyn kannalta, eikä mitään riekkumis-juhlia odotella megaliittien tai muiden aurinkolaitteiden kanssa sydäntalvella. Vai viritelläänkö tosiaan jekku ja kesä talven keskellen. Vuosi alkaisi helmikuusta, kun vilautetaan pikkurilliä ja aurinko alkaa "polttaa". Mitä febr- tarkoittaa? Ajattelin, että jos se on fiber/ fever. :) On tosiasia, että valon lisääntyminen saa aikaan vipinää eläimissä, ja varmaan kasveissakin. Mikä mahtaa olla paikka, jossa aurinko _poltti_ jo helmikuussa... Tämä on vähän sekavaa ja keskeneräistä - jos koskaan selviää.

Alfa. Al-pa. AL-PO. ALkaa POlttaa Lumota. 1 / A
Kyllä alfa jotakin tarkoittaa. Siinä on 2 tavua. Eli 2 osaa/asiaa.
Beta Petä =juksa. OPETA= PETTÄMÄTÖN. Maa ei petä suksen alla 3 / B.
OMEGY = PAINOTON. "ilman maavoimaa". 5 / O
Hmm... 3: kuus-kol uskollinen =oBeta uzkol zukkol zukul-
4: Kol-kuus kaulakuut /länget ? Kookut koukut koogu sanka python koukku
koo-ku = koukku = japanissa: kagi = ka-gi = KANTA-VOIMA. Kanta-kyy/-kyky?
Kii-ka = kiini kanta ? = kit-ka ?
Utan megy on varmastikin "ilman kitkaa". Ilman maa-qyytä. Ilman maa-KIInitystä.
Muinaisia mietteitä suksesta ja varjosta. Siellä tallessa unkarin kielessä.
Utan on ruotsia, me on suomea tai saamea itseasiassa/unkaria, ja gy on fenno-ugr-kiinaa tai jotain. :)

Ei se junkke n-kirjaimineen minusta sittenkään kuulu kohtaan 3. Jos se jonnekin kuuluu, niin kohtaan 5, ja ehkä nimellä "suuri sotilaallinen" (kiinasta). Täytyy muuttaa se kuvaan. En tosin tiedä, kuuluuko se näihin ollenkaan. Jungata-verbi on suomessa. Ainakin savossa. Ängetä olisi ehkä lähin vastaava sana. Korree-sana saattaa myös hävitä pian pois, niinkuin lekertää. Minun ikäinen ei käytä noita, vaan yli 80-vuotiaat, ehkä. Paitsi vieras-korea, se ei niinkään häviä.
Miksi ensimmäinen kirjain olisi kuin hanka jossa aurinko??!! Lähteekö alfa peukalosta, vaikka 1 lähtee pikkusormesta... kyllä on mystistä.
Aakkosissa omega on painoton aurinko. Ja numeroissa ja sormissa hanka. Onko niitä hankaimia monenlaisia... ehkä astronominen hanka tosiaan on tuollainen härän sarvet, (ihan just kuin egyptissä) ja pervoilijoille on toisenlaiset hangat.
Hanhemme peetä... <-- vitsi.


Tässä on tämä munansaannos nyt.
Kaunis tuo Sakura Sakura. Ihmeen hyvin sopii näihin muinaisiin juttuihin. Sakura on sakari. Usva tulee sitten, ja näkeminen. Sitten mainitaan huijata-verbi, joka on juksa, eli suksi. Aamuaurinko, kore, juka. Korea ei ole _mainittu_, mutta izayah on kansainvälinen "se joka/se yksi", ja sellaisilla sanoilla löysin kore:n.
En tiedä kuuluuko tuo aliupseeri tuohon kolmoseen. Oli kymmeniä junka-janka -sanoja, lätkäisin "pitkäksi mieheksi" sinne sekaan.
Alunperin meinasin kirjoittaa Sakura-laulun viimeiseksi lauseeksi "Ei vielä lunta", koska myös niin siinä lukee. Siinä lukee myös "ei vielä lattia", joka voisi tarkoittaa, että auringon alakupu ei ole vielä tullut horisontin ylle. Ehkä se tarkoittaa, että ei vielä luista (kun auringolla ei ole vielä suksen kaarta allaan). _JOS_ tuo japanilainen laulu liittyy noihin samoihin...




Lekertää-verbi on kuultavissa vanhojen mummojen suista, ainakin. Jos puhuvat vaikka perässä kulkevasta pienestä lapsesta. Häviää tällaiset sanat äkkiä pois. Unkarin Lekerekitet, pyöreä, liittyy lekertää-verbiin, sekä sulavuuteen, liukkauteen, sukseen ja rekeen.
244cm <-- kivi- tai rautakaudelta on jokin 244 cm suksi.... ja ne ovat nykyäänkin sen pituisia, metsäsukset. Metsäsuksi, koska sehän se pitkä on, ja painovoima ei pysty siihen painonjakamisen takia. Pitkä mies on varjokin, ja sehän se vasta kintereillä "lekertääkin", ja sujuvasti, ilman että maa siitä otetta saisi. Tarkoittaa molempia. Pitkä mies -arvoitus löytyy, kun yhdistää sanat lekkermanni, lekertää, ja lekerekitet numeroon 3 ja sukseen sekä suksen ja auringon kaareen. Vaikka en ole koskaan kuullut edes koko arvoitusta. Eikä ole kukaan muukaan nyt elävistä. Lie jääkaudelta sieltä, missä lähinnä Intiaa tarvittiin suksia? Arvoituksia, muistisääntöjä, opetuksia, salakieltä.
________________________________________________________

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.