IRC-Galleria

Uusimmat blogimerkinnät

Selaa blogimerkintöjä

2Tiistai 28.03.2017 07:31

En ole edes vielä kolmosta tutkimassa, mutta uku uku uku tarkoittaa että "täällä 3 savi"... tarkoittaa se myös että "kaari kaiku kaari", tai "olet vanha teräs".
Kun huutaa niin metsä vastaa... ehkä tulevaisuudestakin vastaa, mutta .. missä kallioharju, sieltä metsä vastaa? Onko rautaa voinut etsiä huutamalla... no ei silloin rautaa kukaan tehnyt. Ajattelin jopa, että äänen nopeutta ja matkaa äänen perusteella on laskettu... atgal on sekä takaisin että väistää. Sana näyttää sekä 3:lta että 8:sikolta. Väärinpäin luettuna niinkuin lag... eikös hidastuminen ole jotain että "lagaa". Oikeinpäin näyttää vähän sanalta "matka". UKU = kellua/väistää. Kelluvan esineen ilma väistää vettä <-> "IKU" = "Se on päällä".
VANHA = UKU = ECHO = VÄISTÄÄ = KAIKU = KUULUU-MAA = KOLO-ME = 3 = GAMMA = GAMMAL = VANHA. Kaikuuko kolo maassa, vai maan KORO-ke ... Väitän, että "ka-iku" (ka-uku) tarkoittaa kellumis-ilmiöön (uku) verrattua väistämistä, kun jokin seinä torjuu eli väistää ääntä. Kuin jotain taistelu-termejä: atgal/uku/iktos: väistää, attac: hyökätä.
Gammal... gamal... gamar... chamber... maan kolo... ga-ma-ra... maan kamara. Kuori. Koroke. Koro. Kolo. Ko-mo-ro. Ko-mo-lo. Ko-lo-mo. Ko-lo-me ... Komodo-varaani... = komoro-varaani? :)
3, aurinko=san=3, liittyy maahan ja kaikuun torjunnalla. Kivi torjuu äänen, go-lo-ma, (oho selvä "kuuluma") ja aurinko torjuu maan voimat liukkaudella, kel/ree. Niistä voisi tulla sanat, kolme, ree, ja gamma. ("Kulma" voisi olla myös suunnan vaihto, mikä kyllä liittyy väistämiseen ja kaikuun.)

SOMALISSA "kulumo" on tie (ihan selvää suomea. Missä kuljetaan, siitä kohtaa kuluu moa). Ja KOLOM on somalissa PYLVÄÄT. <--> mahtavan oiva vinkki helpottamaan Upsalan mystisen pylväsrivi-arvoituksen ratkaisemista !!! Eikös Upsalassa ole myös "KOLMen kuninkaan kukkulat. Miksi pylväitä kutsuttiin lähes tien nimellä? No ehkä ei kutsuttu tien nimellä? Se on kuitenkin hyvin vanhaa perua, tuo kulu ja kolo. Heidän pylväittensä nimi on täytynyt liittyä joko 3:een, kaikuun, pinnan kulumiseen, ajan kulumiseen, vanhaan, kaareen, TORJUMISEEN, ... torjuminen on kolmosen ihan perusmerkitys. ("kolosseum"... kolomen ja kaiku-kuuluman kautta sanan alku menee jonkin torjumiseen...). Tutkin numeroa 3 myöhemmin - jotenkin ajauduin liukas-sanohin uku iktos atgal, joita voidaan käännellä muotoihin iku itko akta. Ääni tulee kaikuna takaisin, ...voiko olla, että sen on luultu luonnossa tulevan taivaankannesta? Kyllä ihminen on tiennyt mistä ääni heijastuu (oletan). 3 U-ku, ka-iku, kulu, kuluma, kuuluma. Jotenkin tämä haiskahtaa siltä, että on tehty laskelmia, aikojen alussa.

(Väistämis- eli ) Liukas-sanoja: MIKKELOUN, korea (suomen vikkelä, veikkaan).
[GLÖÖBERREGÖÖ], afrikaans (tunnistan sanan liukas: reg, rek, lek, mitä lie "glööber"...)
SAITA KUUN, armenia. Saita=seita=siedi=syötti. Kaarimainen ansa, joka samalla sileä kuun side/sivu.
PAHEE, hawaiji. Se on saitanasta, jos on liukas.

Sanalla "kolme" on varmaan sukulaissanoja kanasta Ghanaan ja halosta hamaraan, kellumisesta kuulumiseen ja kalmasta ja Kharonista kulmaan ja kalmaan ... missähän vaiheessa kuolema kolema kalama astuu kuvaan? Siinäkö, kun on kysymys maasta ja vanhasta... ehkä hämäläinen on hamara(inen) gharoma harom 3... ehkä kalakin on kolom, koska se väistää kuin ghamara eli galama eli gamla eli gamma ... Mikä se on se halloum :) Gomorra ja Komodo ... Kuluma,3, = kuljetun matkan viemä aika. Ka-iku = 3...

Muuta hullutusta: Bu mer ang. Ang mer bu. Mer ang buu.
Sitten jos vääntelee näitä do re mi fa... tai po je po lo mi:tä, niin:
PORE MIGA SO RA SIPOO.
O PIT AROS AGI MEER OOP - OPITA RA GISA MEER OP ... [ :D ] <-- "taga-lugun" kieltä

___________________________________________________

Feber-uary (=pikkurilli), Mars?, April = up-ril = juksa-rilli
Mai, meji. Maito ja mesi. Jun, mikä ihme on "jun"? Se voisi olla Tjun/zun eli GUN. Kun tarkoittaa "hetkeä kun". Aurinko asettuu johonkin Hathorin sarvi-hankaan niinkuin peukalon hankaan. Peukalo olisi silloin jokin ihmeen jul, juli?
Sitten tajusin että August on (ehkä?) se "maistaa": UU-GUSTU, OO-GUUSTO. Asetti bendumin taivas Asebel Isebel sieben sep(tem)ber.
TÄMÄ ON HYVÄ: OCTO-BEN. = VIOLETTI. MUSTEKALAT OVAT VIOLETTEJA KYPSENNETTYINÄ, JA NIILLÄ ON 8 JALKAA. Sekä 3 että 8 tarkoittavat liukasta. Voisiko lokakuu olla octo-ben? "Liukas Jalka" :)
1=harmaa utu uzu - 10= zehn, kaikki, eli ruskea. Ja deca eli December.
2=Morsiamen väri on jossain marsiamen väri? - 9=musta (=nuar? / Nov-)
3= O-mega, eli _O_ painoton liukas aurinko. Meripihka ei paina. 8="Liukas-Jalan" violetti
4/2= oranssi. "Nelikantti"-meli-mesi -kenno (vaatiiVieläTarkistusta) 7=Lapis LAZUL
5/1= punainen ruskon maa. 6=kuusimetsä, maa-äiti Emame. Emerald.

Ensimmäinen olisi alfa (uxin pää, tai se jonka löysin...). Toinen olisi beetta (2=biili, peel, pääli, PEETTÄÄ... 2 nimittäin tarkoittaa taivas maan päällä --> ikivanhan baskin ibili=päällä. Savon "se peittää" = peettää. Voihan se olla, että Beta:lle on muita selityksiä? Hmm... B näyttää BILIVELTÄ? IBILI JA BILIVI ovat sama asia.... BILIVI PEETTÄÄ... on se mukava löytää savoa kymmeniä tuhansia vuosia vanhoista etelä-Eurooppalaisista kielistä! :). Tarkistakoot viisaammat. :) Kolmas olisi o-mega eli utan mega. Se tarkoittaa niin liukasta, ettei maan voimat siihen pysty. Sana mega ei tosiaankaan tarkoita "suuri", vaan merkitys on ollut "PAINO". Muinoin on ajateltu, että aurinko välttää maan vetovoiman jollakin mystisellä tavalla kuin varjo - mm. sillä, että se on täydellisen pyöreä ja sileä. :) Megyen tarkoittaa, että vaa'alla paino/mega on even/egyen - oletan. (Mega saattaa kyllä pilkkoutua vielä niihin maahan ja |_ kantaan. Eikö se ole "luotisuora" vai mikä se on, kohtisuoraan maata kohden, painovoiman ohjaamana.)

2 Peettää Beetta B bilivi ibili bili ili iili piili pääli taivas taebes aset-taebeen asetti-bendum aseben siiben 7 setti syötti

2 tassi vassi usvas fogas fånga - lumota, sumuttaa ja vangita

neli neeli meeli mieli meli mala amaites maitse maista maji magi -kanttuu- meji mesi asi azi atsi tatsi tatso gutso gusto tasto taste 2

Onko tämä jokin oppikurssi nuorille miehille ... Vai muinaista metsästystoimintaa ja "jaki-te", jahtitietoa.

__________________________________

Vaikka 2, atchi, olisikin "maistaa", niin muilta osin 2:n nimet ovat ... ehkä samaa kuin 7 isolta osalta, ja lisäksi muutakin. Syötti ja herkullinen eivät kyllä ole kaukana toisistaan.
Nimittäin, jos MEJI, meli, biji, bili, bini... tarkoittaisikin samaa kuin MEGY... megi ainakin on "OIKEA", ja megy ehkä on ~"täsmälleen oikea"... paitsi että bini saattaa tarkoittaa BEN/BENDING/DOME/ARCH (TAIPUNUT TAIVE TAIVAS).

Eteläisen Afrikan lingala-kielellä taivas on LIKOLO. Toinen merkitys "päälle". KOLO = aika (ja ehkä ajan KULU?). Alkutavu LI saattaa olla meli- tai bili-sanasta. "OIKEA AIKA, OIKEA AJANKULUN HETKI". Samanlaisia käännöksiä tuli numeron 7 yksittäisistä palasista. Jos bini on sama kuin "ben", niin xhosa-kielen "ezimbini" (2) voisi olla saksan "sieben" (7). Luulisi kyllä, että nämä on jo tutkittu... Oho, i-bili =päälle. No niinpä onkin: PILI, PEEL, PÄÄLI, PÄÄLLI, PÄÄLLE, ILI-pinta/päällys.

Meli-kolo, ajattelin välillä, että hunajakenno! Tai "neli-kulumio" <--> himmeli. Taivas on swahiliksi mbingu. Ezimbini ja biju vaikuttavat samalta (ovat "kaksi"). Ruandan taivas, "ijuru":n voisi kuvitella lausuttavan "saksalaisittain" e-zuruck - "takaisin" (vai onko se "ei-takaisin"?). "Täsmälleen oikea aika, takaisin." ... jaahah, että sellaista Afrikassa 50 000 vuotta sitten. Likolo voisi tarkoittaa myös "oikea uskonto", mutta se voi koskea vain nykysanoja eikä muinaisia. Zulun taivas, izulu, on selvästi azul, espanjan sininen. Japanin izuru on (ulos?) tms, ja uzi on koiran-usutus-ulos.

Lululla oli kolme mieltä... lolo = syötti... NYT SEURAA 3-MIELISTÄ SANAHELINÄÄ:

SYÖTTI: SETTI, JA ANSALANKA, SAALISTUS, 2,7, JA TAIVAANKAARI:
SYÖTTI: Jaava: UMPAN, sinhali: AMMA. Maori: MOO-UNU. Samoa: MAA-UNU.

- Onko varmaa, että nimi "Maunu" tulee nimestä "Magnus"???!!!

- MAORI - MAO-URI (MAAJÄLJET, JÄLJITTÄMINEN, ...)

- IHMINEN = MUNTU/AMUNTU/ MO UMUNTU ? = Mo AMUN TU?

= MOA URI MUN TUU? = maa-jäljet suu/kuu kaksi (\ /) kaarevat jäljet

IMMINE, IMENE (suomi) Itse sanon immeene'. Eräs edesmennyt metsuri sanoi i-meine. Siinä on baskin ja Tyynenmeren saarien lyhyt i. Vastaa Afrikan u-mun... ihmistä. Mikä se on, i-mun i-me... tarkoittaako se imeväistä, vai otusta joka jättää kahden kuun jäljet, vai että i(tse)menee/ i-men, i-män/itse meni. Tai: Ich-minä. Vastaus löytynee hakusanalla ihminen... Kahden kuun otus voisi olla aika vanha nimitys... täytyy tutkia... Vanha nimitys, uudelta apinalajilta itselleen. Kuulostaa vähän hauskalta, että jäljitettäessä saaliin jälkiä, sanoo toiselle jalanjäljistä, että "itse meni". Niinkuin olisi hauska sekin, jos osoittaisi jälkiä ja sanoisi, että "maa-voima". Eikös megy ole meni - ajattelin että se tarkoittaa että osoittaa jälkiä ja sanoo "maavoima (iski jälleen - ei pystynyt ilmassa kävelemään)."
Jos ihminen söi, silloin kun mieleen juolahti, ihmisiäkin, niin se on saattanut jopa saalistaa kaltaisiaan, jotka eivät jättäneet "kahden kuun" jälkiä?

....syötti,Vietnam: "moo-i" ....2 (etusormi), Wales: daa-i <--en tiedä, kuuluuko lopussa olla i, vai onko se puhuvan tietokoneen tekemä harha. Vähän huono puhuva kone, jos lisäilee omia vokaalejaan sanan loppuun). Syötti,unkari: tsaali. (saalis, suomi)

Eteläisen Afrikan nyoka & noha (käärme), kuulostavat epäilyttävästi sanoilta nyökkää & nokkaa. Inzoka + noha varmasti sanotaan njokka.


_____________________________________________________


Ehkä nro 4:n suomalainen nimi tulee hindin sanasta "neeli", sininen ?
Ehkä se on taivas, himmeli, neljäs sormi taivaankantena peukalon päällä.
Meeli = aistit. Onpa siellä aistien takana myös olevinaan Mieli.
Meli = 2. Joku on lähtenyt muinoin laskemaan peukalosta. Sesothoa puhuva.
(Himmelillä ja mehiläiskennolla on kulmikas yhteys ... jälkimmäisestä löytyy iMELÄÄ. Lieneekö sellaista yhteyttä oikeasti... kanttuu on imelä, kirgisiaksi.)

NUMERO 2:n ALKULÄHTEILLÄ:

SWAHILI: laad haa = blood ha(ve)?? = TO TASTE (=lahtaa)??

SUNDANEESI, SINHALI, MALAIJI, JAAVA:
Rasa = TO TASTE =
Sa Ra =
rikkoa koko-NA=
Sahata RA (eli kokonaisuuden voima, pois)
Eguzkia = aurinko (baski). Veikkaan että sama kuin koski ja Ra.
Ugusto/ gustu = TO TASTE. Lopputavu voisi olla indoeurooppalainen 2.
Myös UTO ja UuKuu, on maistaa.

P.S. Oh my god: kirjaimet ovat vaihtaneet ehkä paikkaa:
Sesothon maistaa TATSO (Fin-Jap 2 catsi tatsi tatsu) ehkä
muuttui sanaksi TASTO ! (taste). Sesotho iski jälleen. Muinainen.
Niin ovat vaihtaneet kirjaimet paikkaa myös näissä KAKKOSISSA:
kannada-kielen E-RADU ja telugun ID-DARU. Myös suomen uski uksi.
(guut) guust=gustu=gusto= tasto=tatso=tatsu=2=taste= atsi catchi= aksi kaksi
Mitä 1. valkoinen guest sai ihmissyöjäheimolta? Vinkki: heitä ei vahingoitettu.
(Kysymys on tositapahtumista, ei vitsi.)

Tappaa = uchi (utsi, uksi, uski, uzi) = 1 (myös: läpi,exi,ut,ulottaa=ujeti->jeti...)
Maistaa = achi (atsi, aksi kaksi) = 2 (myös catch, touch, cut?)

Niin se on. Azi on japania, "maistaa". Uchi on italiassa "tappaa". Meidän 1 löytyy italiasta (uchi) ja ranskasta (de-ux), ja meidän 1ja2 japanista (itsi tatsu). +Virosta.
Japanin (ja Suomen) 1 on turkin, kazakin, kirgisian, tadzikin, azerin ja uzbekistanin 2. <--> eipä siis ihme, jos varmistamista, "anpu", tarvittiin. Eri numeroilla on mielestäni samoja nimiä eri kielissä. Esim. mitä ihmettä tekee sana haat seitsikkojen joukossa, sillä hauta kuuluu kuutoseen. Ovat kai yhdistäneet taivaankaaren kuutos-peukaloon kiinni, äiti-maassa olevaan hautaan kuuluvaksi kummuksi?

________________________________________________________

Mielenkiintoista:
SIUCAIR = imelä (skotti). SAKURA= (kuura-lumo? kirsikkapuissa). SAKARI-SORMI = intialaisittain lumoava suomalainen pikkurilli
Azucarado = imelä. Azul = sininen/taivas... Siini = imelä. Matamis= imelä. Saitan= imelä. Sii-ra-pii = imelä.
Vaikka meli on 2, on se myös imelää, niinkuin arvasin. Imelä, karaMELLI, himmeli ja mieli -sanat tulevat Sesothon kielen juurilta. Afrikan eteläisimmistä osista löytyvät ne juuret tänä päivänä. Arvaan, että sinne voi jäljittää aimo liudan suomalaisia sanoja. Ei varmaan ole kieltä maapallolla, josta ei löytyisi sanojamme.
________________________________________________________

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.