IRC-Galleria

Uusimmat blogimerkinnät

Selaa blogimerkintöjä

Vesta (& rodoniitista & jaspiksesta)Lauantai 23.09.2017 02:47

barokki-kaulus ...



_________________________________________________


Rhodoniitissä on mielestäni ilmiselvästi vanhaa elämää. Muunkin näköistä kuin tämä tässä. "Nelikulma-pohjaisia sellaisia, joita rötköttää Galapagoksella, että on jonkinlainen "galapagoksen kantapää" ja latva rötkähtänyt, ja ollut limamainen ja kivettynyt. Ja niin kuin litteitä mehikasveja, jotain, punaisia, jotenkin laatoittunut litteäksi 2 kerroksiseksi neliöleuka-"haiksi", pehmeästä muodosta suoriin viivoihin. En ollut edes elämää etsimässä, vaan korukiviä!



Onpa hyvä pieni kivisydän. Passaa laittaa kaulaan, tuollainen "märännös".


http://www.charmsoflight.com/Images/Tumblestones/Rhodonite%20Tumblestones.jpg
<-- katso alimmaisen kiven mustan osan nauhojen kulmat - muistuttaa Dickinsoniaa, alkueläintä ja Sleeping-Cat :iä. Jos mustat ovat keskus-"pesiä", niin siinä tosiaan kuuluisi olla sellainen kammio, jonka "teipit" kulkevat niin kuin kulkevat. Toisessa päässä paketoivat melkein vaakasuoraan, ja toisessa päässä näin /\. Se on niin alkeellista elämää, että universumi on täynnä sitä.



Reunat näyttävät tässä kasvimaisilta eläimiltä (P.S. uloimmat reunat puuttuvat). Venäläinen yorgia näyttää sienimäiseltä kasvilta, jonka kammion muodossa on häivähdys nautilusta. (Yorgia on alkuelämästä kehittynyt alkeellinen kasvi, mielestäni. Jotkut niistä parin kilometrin kokoisista ovat kai pienentyneet alkueläimiksi ... )
Yorgialla on myös tuo "ylä-satula-kaari" - siinä kohtaa näyttää olevan lopulta kuin aukko. Yorgialla on myös tuo hassu nokka, aina, joka on tuossa oikealla. Hetkinen... jos kuvassa on se keskuskiekko, niin sen rakentaneet reunat ovat olleet ulompana. Tämä keskusta on tainnut tehdä keskelleen uuden keskustan. Sitä näkee. Niin onkin: keskellä neliömäisen pikku-yorgian, jolla on isoja "pyrstösulkia", nokka osoittaa klo 2:een, kun tämän ison nokka osoittaa klo 3:een.


Alla linkissä: Selkärankaa muistuttava keltainen fossiili on keskimmäisessä kuvassa olevan kiven päällä .... tuliko palat toistensa sisältä, vai onko kysymyksessä jokin niihin "selkäpanssari"-nilviäisiin liittyvä, vai mikä se on? Yhdessä jaspis-kuvassa, jossa oli kerroksia kuin käärmeitä päällekkäin, kulki tuollainenkin kohokuvio yhden päällimmäisen päällä.
https://www.mindat.org/show.php?id=3006&ld=2

Ai niin, olin jo unohtanut "vuoropuoli-yorgia" -otuksen, jonka sanoin tämän linkistä löytyvän, jota Anomalocarikseksi kutsutaan, olevan.
http://www.virtualmuseum.ca/media/edu/EN/uploads/image/anomalocariswhit8347641648801905982.jpg Pelottava latoja. Eikö linkin kuvassa muka ole vuoropuolinen pikkusäkin valmistus... Se "pyrstökäs" yorgia, joka nukkuu jaspis-köntti-kuvassa [kuolleesta yorgiasta muotoutuneiden] emokaarien keskellä... (olisko veden puutteessa muotoutunut tuo herra Uusimuna...) , niin tuota... joo, on tosiaan epäsymmetrinen ja nokallinen, kuin venäläinen Yorgia. Kai vanhin alkuelämä kuitenkin on symmetristä. Minähän muuten vertasin yorgian kammiota Alpeilla olevaan jätti-pakettiin... se oli tosi paljon samanlainen. Samanlaisia "jalkoja" (etelä?-)sivussa, saman näköistä "kudosta" pohjois-reunassa, ja samantapaisia "liitos-rakenteita". Sitten oli se Lappajärvi-juttu, punaisine vierus-"lahnoineen", ja Nasan värikkäät yorgiamaiset kuvat Vestasta. Ym.
Elämän pienentyminen johtuukin eniten kuivista kausista... jos ajattelee että elämä on jäteistä pienentynyt.


_________________________________________________

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.