IRC-Galleria

Uusimmat blogimerkinnät

Selaa blogimerkintöjä

Ganymedes & KallistoKeskiviikko 16.10.2019 05:44

KALLISTO

- olettaen, että kaikki on jään peitossa, ja jonka läpi pystyy näkemään. Ulkopinnanhan täytyy olla hyvin kylmä. Jotkut "nuput" kyllä näyttäisivät olevan alhaalta päin kasvatettuja torvia, tai melkein kaikki. Ehkä joitakin valkoisia isoja ympyröitä joka suunnasta lähenevät oksat ovatkin poispäin lentäviä... tai sitten kraateri, joka houkutti kasvattamaan oksia sinne joka suunnasta. Vaaleanpunainen pyöreä syvennys NÄYTTÄISI rakentaneen mailanmuotoisen pesän tuonne kuvan yläreunaan pihtirihma-alkuelämäjatkumo -systeemillä, niin että harmaat läpikuultavat levyt olisivat rihmakaaresta kasvaneita "elämänrakentajateippejä", rakentajasieniä, jotka eivät ole pyrkineet sivuilta yhteen keskelle, vaan tehneet vaan matalan laidan. (IHANKUIN vaaleanpunainen olisi tyhjentynyt pesä, ja siitä lähtenyt porukka on mennyt rakentamaan sen mailanmuotoisen reunoja? Toisaalta harmaat aidan pätkät voisivat olla vaakasuorassa olevan ison, oikealle jatkuvan, lyhempiä osia... Vaaleanpunaisen pesän rakentajat sen sijaan NÄYTTÄVÄT olevan ympäriltä saapuneita isoja sammal-oksia?) Toisaalta kaukaa katsottuna vaaleanpunainen ympyrä voisi olla sen ylemmän jatke, koska vaaleanpunaista ympäröivät sellaiset kaulukset, jotka levenevät ja yhtyvät tännepäin, ja ne olisi siksi rakennettu tuolta tänne päin. On sekoittavia asioita, jotka kismittävät minua, ja yksi niistä on se, että uusi pesä lähtee melkein entisen alapuolelta! "Ilomantsi!" - Tästä lähtee elämän lasku". Voihan sitä sepittää, että siinä on tuliperäisiä altaita.
Kuvan vasemmassa alalaidassa taitaa olla valtava sienijuuripaketti, jonka rakentajateipit yhtyvät ylhäällä, linjalla, jossa pari reikää on. Reiät melko varmasti kuuluvat siihen pakettiin.
Se on jokin kaksos-ympyrä(t), tuo vaaleanpunaisen ja hohtavan renkaan juttu... niitä on aina ja kaikkialla, kaksoisnappeja. Varsinkin galakseissa ja sienissä. Hmm, ehkä kotikylälläni on ollut tuollainen: 350m pitkässä paksussa tennismailamaisessa kasvustossa oli vitivalkea pehmeä "pumpuli"-pesä. Onko mailan-mätjäke ollut tuossa kuopassa, ja se on riuhtaistu siitä irti? Vaaleanpunainen + valkea pesä vierekkäin, aivan kuin Kallisto-kuussa. Pinkki on kasvattanut tuon valkean pesän, laittamalla pinkit reunat ristiin menemään. Ja: valkea olisi ottanut uuden kasvusuunnan ehkä, aivan kuin kellon viisaria klo 12:sta klo 10.30:een, sisus siinä kulmassa, aivan kuin eräällä pyöreällä mehikasvilla, kello kääntynyt... kyllä se on oikeasti kääntynyt: jos neliö osoittaa eteen, niin valkeaa ympäröivä kaari loppuu jonnekin klo 10.30:een. Tässä:
Mikäs turkoosin vihreä agave se tuolla putkessa on, pitkän maljakon sisällä? :) "Mailasta" on ollut yhteys tuon pitkän maljakon alle. Kun ne riuhtaistiin irti, maila loi viimeistään silloin yhteyden jälkeläiseensä päältä päin. Niinhän? Ehkä kasvusuunta ei olekaan kääntynyt... tai suuntia otetaan 2. Niinhan se onkin. Eteen ja vinoon - aivan kuin se suuri jokin tekee meren pohjan alla.

GANYMEDES


Selvennys edelliseen kuvaan. Tuon punaiselta ehkä näyttävän osan näin edellisessä kuvassa. Samaan syssyyn tiedostan nyt alhaalla näkyvän "rihmankiertämän" tarkoituksen ja kohtalon. Tumma on uutta, ja vaalea on lahonnutta. Täyttä elämää näyttäisi olevan. P.S. Tuolla on toinenkin punainen, samanlainen, levenee alas. Ja saman kokoinen. Se on keltaisen vaakasuoran oksan päällä. Ja on ehkä kasvattanut eteensä samanlaisen. Ja: vasemmassa reunassa on enemmän pysty, paksu keltainen osa: ei kai sen vasempaa reunaa pitkin kulje litteä "kaktus-jatkumo"? Ja senkin vieressä kulkee litteiden jatkumo. Suojaavatko ja muodostavatko ne jotain, isompaa, vai muutenko yksin siinä kasvavat, en tiedä.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.