IRC-Galleria

Uusimmat blogimerkinnät

Selaa blogimerkintöjä

makkaraviljelmäSunnuntai 07.02.2021 22:47

Vanhimpiin kasveihin kuuluu aina mukaan musta. Siinäkin on, pinkki-sisuksinen musta: https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/c/cc/Tmesipteris_elongata.jpg/1200px-Tmesipteris_elongata.jpg

Mitä mustempia alueita vihreän seassa, sitä todennäköisemmin ne eivät ole koloja vaan mustaa-muikkusta. (Biologiaa aloittelijoille, niinkuin mulle.) Kortteet, sanikkaisia.
https://www.brc.ac.uk/plantatlas/sites/www.brc.ac.uk.plantatlas/files/styles/largest_1152_870/public/images/Equisetum_fluviatile_AftonMarshSZ346863_MCotterill_IWNHAS_1.jpg?itok=h3vMzlR8

Ihana kasvi, ja kunnon mustat ystävänsä
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/7c/Equisetopsida.jpg

mustaa edelleen
https://www.eeob.iastate.edu/greenhouse/files/plant/image/equisetum_2.jpg

Mustien kourien syleilyssä: kauluspesät ovatkin sitä mustaa: https://waikatoriver.org.nz/wp-content/uploads/2013/12/Olearia-albida-tanguru3.jpg

(Myös rahkasammal-viiksivallut seisovat kauluspesässä (ehkä?) ... niiden pesä onkin sukua näille mustille lymyäjille. Joo siellä on "ihan kybällä", sanoisinko noin, (eli jos ei paljon, niin ainakin varmuudella näkyvissä) sitä mustaa litteää kaulus-"matoa", rahkasammalissa.)

On eräs lumme, "water shield", jonka lehtien väli ei olekaan vettä ja veden syvyyttä, niinkuin luulisi, vaan valkokyntinen musta täyttää lehtien välejä.
Näkyihän tuo yksi musta asuvan siellä merenpohjan "hämis-mantis"-leväpesän seinässä.

Ehkä se musta itse on se alkuperäinen "kasvi"... matomainen sieni-lehti. Niitä taitaa olla tuolla avaruudessa, eikö olekin? Ohut ja melkein näkymätön - väri ruskean musta eli terva.

_________________________________________

Kuva oli Ylen uutisissa 25. tammikuuta.
Katsoin, että koko koppa olisi täyteen lävistetty levenevillä, vaaleareunaisilla trumpeteilla, vai ujuttivatko sientä laidan yli, eivätkä lävistäneet? Jos se on täynnä trumpettia, ovat tainneet lävistää seinän. (En tajua, kuinka pellolla voi olla niin vähän multaa, että alta paistaa jotain merimakkara-sieniä?! Vai onko tämä se HerratVeivätJärven? Mikä tämä on? :D Ehkä se on harhaa? Ei kyllä näytä harhalta... ehkä ne eivät olekaan vanhoja... ) (Mistä ne tiesivät ylös kurkkia, oliko niillä silmät?! :D Vai liukuivatko takaisin, ja juuri silloin tuli maailmanloppu? Tai siinä on selvä ylämäki pään alla. Jos se on yhdyskunta, niin se tietää toisella puolen peltoa, mitä toisessa laidassa on. Niinkuin metsä tietää.)

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.