IRC-Galleria

Vauva- asiaa!!! _Rindeltä_ pihistin... xD Keskiviikko 28.11.2007 17:52

Dokumenttitietoa toimintayksiköstä merkkiä vauva‏

MÄÄRITELMÄ: Vauvaksi kutsutaan ihmisolentoa, joka on hyvin pieni jo syntyessään.

MERKKI: Vauvoja on kahta eri merkkiä, tyttöjä ja poikia. Ne ovat rakenteeltaan miltei samanlaiset ja niillä voidaankin osoittaa vain yksi eroavaisuus jonka perusteella ne on tunnistettavissa: pojilla on siniset tossut ja tytöllä punaiset.

IKÄ: Vauvat ovat yleisesti ottaen hyvin nuoria. Ryppyisyys ei suinkaan merkitse, että vauva olisi käytetty. Sitäpaitsi rypyt voidaan tehokkaan ruokinnan avulla helposti poistaa.

VÄRI: Mikäli rajoitumme Koti-Suomen oloihin, on vauva syntyessään väriltään punainen, keltainen tai punakeltainen. Myöhemmin vauvat muuttuvat ihonvärisiksi.

HANKINTAKUSTANNUKSET: Vauva on kallis sijoitus. Hankintaa helpottaa suuresti se että nykyisin vauva voidaan hankkia jopa ilman käsirahaa ja erittäin pitkällä maksuajalla. Maksuaika on tavallisesti 20 - 25 vuotta, jopa enemmänkin. 2 - 9 kappaleen erissä hankittuna vauvat tulevat halvemmiksi.

TEKNISET TIEDOT: Pituus ja paino ovat suureita joihin kiinnitetään ensimmäisenä huomiota. Nämä loppujen lopuksi hyvinkin epäolennaiset mitat vaihtelevat vauvakohtaisesti, eräänlaisina karkeina ohjearvoina ovat 45 - 55 cm pituudessa ja 3 - 5 kg painossa. Tilavuus on erittäin suuri. Vauva tarvitsee polttoainetäydennyksen 4 - 6 tunnin väliajoin. Aluksi polttoaineena käytetään erikoisainetta, mutta kun sitä ei ole enää saatavissa, käytetään maitoa, jonka oktaaniluku on 50. Vauvan vanhetessa lisätään oktaanilukua 66,6:een ja lopuksi 100:aan. Tiheys on äärimmäisen huono, sillä vauva vuotaa molemmista päistä, ja varsinkin alapäästä vuoto on runsasta. Sen vuoksi tiivisteet on vaihdettava muutaman tunnin välein. Maksikosteus on verrattain helposti saavutettavissa. Tällöin on syytä ryhtyä erikoistoimenpiteisiin (kts. tarkemmin kohta Huolto). Äänitaso on alussa verrattain alhainen, mutta kasvaa suoraan verrannollisena ryppyjen häviämisen kuutioon. Hajukynnys, kuten esim. äänitaso, ovat suureita, joihin vanhempien ohella myöskin naapurit kiinnittävät erityistä huomiota. Hajukynnys säilyy kuitenkin maksimiarvossaan vain parin ensimmäisen käyttövuoden ajan. Vielä on huomattava että toimintayksikössä merkkiä vauva vaikuttavat energian ja aineen häviämättömyyden lait sekä myöskin vaimentamattoman värähtelijän ja pyörähtelijän laki.

HUOLTO: Vauvaa käytetään määräaikaishuollossa neuvolassa. Tavallisimpina huoltotoimenpiteinä ovat tällöin katseleminen, venyttäminen mittausta varten, reikien pisteleminen vauvaan sekä kehuminen. Lisäksi annetaan käyttäjille ohjeita eri tilanteita varten. Määräaikaishuoltojen välisinä aikoina ovat tärkeimmät huoltotoimenpiteet pesu, voitelu ja ilmaus. Pesu suoritetaan päivittäin kehonlämpöisellä vedellä ammeessa. Pesukonetta ja "hohtavan valkoisiksi" tekeviä pesuaineita ei ole syytä käyttää. Pesun jälkeen vauva kierretään hellävaraisesti kuivaksi. Narulle ripustaminen on tarpeetonta. Voitelu suoritetaan välittömästi pesun ja kuivauksen jälkeen sivelemällä vauva öljyllä. Erityisen huolellisesti on öljyttävä vauvan alapää sekä nivelet. Ilmaus suoritetaan aina polttoainetäydennyksen jälkeen kohottamalla vauva pystyasentoon. Ilman mukana poistuu usein myöskin liika polttoaine - ilmaajan kauluksille.

TAKUU: Synnytyslaitos ei anna vauvalle minkäänlaista takuuta. Em. Ohjeita seuraamalla vauva kuitenkin kesyyntyy suhteellisen helposti ja syö jo muutaman kuukauden ikäisenä kädestä. Myöhemmin se lopettaa myöskin epäluuloisen tuijotuksen ja lakkaa murisemasta vieraille. KUINKA VAUVASTA TEHDÄÄN OIKEA IHMINEN ? VAUVA TUODAAN KOTIIN: Mikä vertaisi vertoja sille hetkelle, jolloin nuori pari lähtee sairaalasta tyypillisin uusien vanhempien askelin, jotka kavaltavat sen kammottavan pelon, että vauva putoaa kohta päälleen. Viimeinkin: vain me kolme omassa rauhassa. Tätä vapautta kestää ehkä niin kauan, että ehditte kolmen metrin päähän sairaalan ovelta. Siinä kimppuunne hyökkäävät neuvojaan tuputtavat isoäidit. Isoäideillä on laillinen valta pysäyttää kadulla jokainen vauvaa kuljettava nuori ja tarjota neuvojaan. Ja heidän äänensävystään käy aina selville, etteivät he usko vauvan selviävän loppupäivää sinun kaltaisesi tohelon käsissä. Kaikenkarvaisten isoäitien neuvoihin on parasta vastata, että ymmärrät kyllä heidän huolensa, mutta että mielestäsi sinulla itselläsi on vastuu lapsesi hyvinvoinnista. Jos se ei tepsi, koita ajaa mummelit kepakoiden avulla tiehensä. Muuten he seuraavat sinua kotiin ja jäävät norkoilemaan ikkunoittesi alle.

VAUVAN MIELIALOJEN KIERTO: Kaikki vauvat omaksuvat tämän rytmin heti kun selviävät syntymästä. 1. mieliala: itkemäisillään 2. mieliala: itkee 3. mieliala: lakannut juuri itkemästä Sinun työsi on pitää vauva mahdollisimman tarkkaan kolmannen mielialan vallassa. Tässä perinteinen tapa: Kun vauva alkaa itkeä, sinun täytyy ojentaa se puolisollesi ja tämän taas sinulle, edestakaisin, ja teidän tulee teidän tulee lausua yhteen ääneen nämä sanat: "Mahtaako sillä olla nälkä ? Ei voi olla. Vastahan se söi. Ehkä se pitäisi röyhtäyttää. Ei, ei taida auttaa. Vaippa täytyy vaihtaa. Ei, vaippa on kuiva. Mitä jos sillä on nälkä ?" Jne. Kunnes vauva ei enää kestä vaan katsoo parhaaksi nukahtaa.

MILLOIN VAUVA SYÖ ? Vauvaa pitää alkaa syöttää päiväsaikaan aina silloin kun puhelin soi. Ja yöllä vauva pitää syöttää juuri kun olet itse nukahtanut. Syötön jälkeen vauvaa pitää taputtaa kevyesti selkään, kunnes se pulauttaa olkapäällesi.

MITÄ KOLIIKKI ON ? Koliikki on sitä kun vauva huutaa kaiken aikaa ja ihmiset kertovat kertomistaan kuinka heidän tenavallaan oli koliikki 71 kuukautta yhtä soittoa. Jos vauvallesi tulee koliikki, sinun pitää viedä se lastenlääkärille, jotta tämä voi sanoa "Ei syytä huoleen", mikä pitää täysin paikkansa hänen kannaltaan, sillä hän asuu koliikittomassa taloudessa kaukana sinun vauvastasi.

ENSIMMÄINEN PUOLI VUOTTA Ensimmäiset kuusi kuukautta ovat nopean kehityksen aikaa. Vauva oppii hymyilemään, nostamaan päätään, istumaan, soittamaan selloa ja korjaamaan automaattivaihteiston. Hah, hah. Kunhan hassuttelin, irvailin uusia vanhempia jotka vahtivat kuin haukat milloin heidän vauvansa yltävät varhaiskehityksen tärkeimpiin virstanpylväsiin. Mutta totuushan on että ensimmäiset kuusi kuukautta vauvat pääasiassa vain makaavat aloillaan ja kakkivat. Niille ei ole tässä vaiheessa kehittynyt edes aivoja. Jos vauvan pään avaisin - enkä minä missään tapauksessa kehota tekemään sitä - sisältä ei löytyisi kuin valtava kuolarauhanen.

PIKKUVAUVAN KURITTAMINEN Viisikymmentä- ja kuusikymmentäluvulla vanhempia kehotettiin suhtautumaan lapsiinsa suvaitsevasti, ja siitä seurasi nuorisorikollisuutta ja muuta pahimmanlaatuista riehastelua. Joten nyt meistä asiantuntijoista tuntuu siltä, että vauvaa pitäisi alkaa kurittamaan heti sen syntymästä lähtien. Silloin tällöin pitkin päivää sinun pitäisi marssia vauvan luo ja sanoa tiukasti "Ja tänä yötä ei sitten mitään pyjamajuhlia, neiti hyvä". Saatat jo ajatella että se on pelkkää ajanhukkaa, mutta tiedemiehet ovat todenneet että jo kolmen päivän ikäiset vauvat ymmärtävät aikuisen äänensävystä milloin niiltä kielletään pyjamajuhlat. LAPSENVAHDIT: Parhaat lapsenvahdit ovat tietenkin lapsen isovanhemmat. Voit ihan turvallisin mielin uskoa vauvan heidän haltuunsa pitkiksi ajoiksi. Siitä syystä useimmat isovanhemmat kaikkoavat mökille. Jos isovanhemmat eivät ole käytettävissä, sinun on pestattava koululainen. Etkä sinä suinkaan halua nykyajan koululaista, sellaista joka tuijottaa päivät pitkät videoita. Ei, sinä tahdot vanhanaikaisen, vastuuntuntoisen koululaisen, joka käy partiossa ja aikoo isona diakonissaksi. Silloinkaan et halua ottaa riskejä. Kun tällainen lapsenvahti ottaa vauvan ensimmäisen kerran huostaansa, sinun ei auta lähteä kotoasi. Aja auto niin kauas ettei sitä näy. Hivuttaudu takaisin ja kyyristele kellarissa kuuntelemassa hälyttäviä ääniä. Myöhemmin, kun alat luottamaan lapsenvahtiin, voit kaikin mokomin syödä kellarissa voileipää ja kenties kuunnella hiljaa radiota. Onhan sentään sinun vapaailtasi !!

VAUVA SIIRTYY KIINTEÄÄN RUOKAAN Sanaa "ruoka" käytetään tässä melko väljässä merkityksessä. Mehän puhumme nyt kaupan pikku purkeista, joiden etiketeissä on hymyileviä sarjakuvalehmiä ja teksti "Nauta ja purjomössöä". Vauvat inhoavat sitä. Kukapa ei inhoaisi ? Vauvat nauttivat ruokansa imaisten sen suoraan suolistoonsa ihon läpi. Joten tehokkain keino ruokkia vauvaa on hieroa ruokaa sen poskiin. Ikävä kyllä monet kokemattomat vanhemmat tahtovat kivenkovaan tunkea ruoan vauvan suuhun. He lusikoivat vaikkapa punajuurta uskoen vakaasti tekevänsä jotain rakentavaa. Tosiasiassa punajuuri kiertää vain vauvan ruoanpulautuskiepin, jollainen kaikilla ihmisillä on puolentoista vuoden ikään asti. Lakattuaan "syöttämästä" vauvaa vanhemmat riisuvat ruokalapun ja puhdistavat sen kasvot. Tällöin vauva alkaa syöstä suustaan punajuurta kovalla paineella kuin punajuuritulivuori. Kunnes sen naama on punajuuressa. Siitä se voikin sitten imeytyä ihon läpi.

KÄVELY Useimmat lapset oppivat kävelemään suunnilleen vuoden ikäisinä, vaikka kenellekään ei ole koskaan valjennut miksi, koska seuraavan vuoden ajan lapsi ei tee muuta kuin hoippuu sinne tänne kunnes kompastuu pölyhiukkasiin ja kellahtaa pepulleen. Eikä sitä edes ehdi saada kiinni. Se pyllähtää niin nopeasti ettei aikuinen erota tapahtumaa paljaalla silmällä. Sitä varten vaipat ovat niin paksuja. Tässä vaiheessa sinun tehtävänäsi on vanhempana seurata lastasi kaikkialle kädet levällään tyypillisessä leikki-ikäisen seuraamisasennossa, jonka Doris Karloff jo aikoja sitten teki kuuluisaksi erinomaisessa vanhempien valistusfilmissä Muumiossa. On myös syytä kulkea selkä köyryssä kuin varhaiset esi-isämme, jotta ehdit poimia lapsen ylös maasta heti kun se kaatuu. Sillä mitä kauemmin se on maassa, sitä todennäköisemmin se löytää jotain kammottavaa minkä tunkee suuhunsa.

TUUTULAULUT Minä en suosittele tuttua tuutulaulua kissasta, joka hyppäsi kiikulle ja kiikutteli lasta. Mikä lapsenvahti se kissa on ? Siinähän voi tapahtua ihan kamalia. Paljon parempi on seuraava joiku:
Nuku joNuku joNuku heti paikallaJa nuku aamuun asti, ainakin puoli seitsemään. :DD

IdikseenPerjantai 23.11.2007 11:44

Kohta lähetään Janin ja Danin kans Ideaparkkiin ja tikrunekku tulee Vennin kans sinne. Ihanaa nähdä Muikku vihdosta viimein!! ;) Kun eihän meillä ole kun 20-25kilsaa matkaa toistemme luo eikä silti olla vielä nähty ja tunnettu ollaan jo kauan.

No mimmones mää oon?! :OTiistai 20.11.2007 11:18

*kopsattu


Valitse neljä...

...mitkä sopivat minuun!


1.Todella seksikäs
2. Kaunis
3. Erittäin ruma
4. Hyvä suutelija
5. Huumorintajuinen
6. Mielipuoli
7. AD/HD
8. Laiha
9. Lihava
10. Kurvikas
11. Taitava
12. Nopea
13. Musikaalinen
14. Iloinen
15. Surullinen
16. Kyylä
17. Masokisti
18. Holtiton
19. Vaikea
20. Täydellinen
21. Homo

Kopioi omaan päikkyysi ja katso mitä muut ovat mieltä sinusta :D
Prääh ja plaah mut näin tas kävi et laa laa ja kenelle nalli napsahtaa" kohtaloks lankes siis iki-ihanat Tupperware kutsut by: Treen muori et terevetulloo tutuille ja kutsutuille klo 14--> Pääasia kun tulet paikalle ei mitn lahjoja tai ostovelvotteita.. kunhan tehrähän muori tyytyväiseks niin jättää taas puoleks vuodeks rauhaan tolta kippohelvetiltä.. ;D

Ilmoittelethan tulostas tai sen jättämisestä..

Niin surullista :( *kopsattuMaanantai 19.11.2007 15:28

"Oi äiti, voitko hetkisen
sä viettää kanssain leikkien?"
Näin pyytää lapsi äidiltään,
on katse kirkas silmissään.
"Voi kulta, varmaan tiedät sen,
mun täytyy mennä, ehdi en!"
Pois kääntyy lapsi murheissaan,
vain pieni nalle seuranaan.

Niin yksin lapsi huoneessaan,
vain nalle on häll' seuranaan:
"Mua kuule nalle-ystäväin,
sä oothan aina lähelläin.
Mä toivon, että äiti vois,
mut äiti on niin paljon pois.
Mun äiti kaikkein tärkein on,
oon ilman häntä onneton."

Mut kerran lapsi sairastuu,
ja vieras hoitaa — kukas muu.
Ei ehdi äiti kiireiltään,
ei lasta pientä hellimään.

Kun sitten koittaa päivä uus,
on ympärillä hiljaisuus.
Nyt nalle yksin olla saa,
on lapsi mennyt rajan taa.
Nyt vasta äiti huomaa sen,
pois päänsä kääntää itkien.
Nyt saada ei voi takaisin,
pois on — pois kaikkein kallehin

Pusi pusi..Perjantai 16.11.2007 11:55


Anna pusu<3

Katsotaan kuinka moni uskaltaisi antaa sinulle pusun.

Laita: &lt;pusu&gt; jos annat pusun hyvästä ystävyydestä.
Laita: <puss> jos annat pusun ehkä jostain muusta <;

Kopioi tämä omaan päiväkirjaasi, niin huomaat kuinka moni ihminen ehkäpä välittää sinusta.

HUI!!! Kopioitu [M]aya[M]:lta Torstai 15.11.2007 20:12

Taika uskonen ei uskalla olla tekemättä tätä...
Pelottaako?
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Älä lue tätä..
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*älä lue enempää..*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
** nyt sä teet pahan virheen!**
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
**voi vittu mä sit varotin tosissani!*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
* ...*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*noni... valmistaudu*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Sinä joka luet tätä, jos et kopioi tätä omaan päiväkirjaasi niin kuolet ensi viikon torstaina

Hiljainen hetki Keskiviikko 07.11.2007 21:39

Kun luet tämän viestin, vietä muutaman minuutin hiljaisuus heille, ketkä menehtyivät Jokelan ampumakohtauksessa. Kun olet viettänyt hiljaisuutta, kopioi tämä viesti ja lisää se omaan päiväkirjaasi. Menehtyneet ansaitsevat hiljaisuuden

Jee jee! iloinen, avulias, kohtelias, kiltti, rehellinen, uskollinen, antelias,luotettava vaikka mitä- aina välillä.. joskus ja jouluna!! l

57% mies 43% nainen.. Maanantai 30.07.2007 18:04

Oon aina tienny et mussa on jotain outoa.. sorruinpa testin tekemään ja totuus tuki julki.. Daaamn!! ;DD
24 vuotta elänyt tältäkin tiedolta pimennossa..