IRC-Galleria

countrywoman

countrywoman

the boots are made for walking *****

[Ei aihetta]Torstai 19.04.2007 23:41

Isä kotona, aikaste hyvässä kunnossa, kunhan nyt jaksaisi vaan ottaa rennosti!

Onneks 13.4 on ohiLauantai 14.04.2007 04:01

Täällä minä yksikseni istuskelen ja kirjoittelen, kun en saa unta.
En kaipaa sääliä enkä mitään muutakaan mutta isäni vietiin tänään Hussiin kun hänelä on pieni
aivoverenvuoto, mutta kuitenkin .... kaikki saa niin ison muodon kun on yö eikä ketään kenen kanssa jutskata
Tää ainoon lapsen elämä ei aina oo niin helppoo kuin luulis!!!!!
No nyt mä kieriskelen itsesäälissä mutta mulla on siihen taatusti hyvä syy
Pitäs vaan ajatella aina positiivisesti!

Voi pojat, pääsiäinenMaanantai 09.04.2007 03:49

JAAKKO EI VASTAA MUN SOITTOIHIN!!!!!!!!!!!!!!!!!!?????????????JAAKKO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
MUN ON IKÄVÄ; MISSÄ OLET PIKKUVELI

Aava hoidossaTiistai 03.04.2007 03:42

Juuri niin, joku jossain ilmoitti, että tekniikasta kiinnostunut neiti, kyllä. Kaisan sähköpyörätuolin kaikki nappulat ja joystikki moneen kertaan kokeiltu ja hyviksi havaittu.
Pyörätuolissa on kiva istua ja kun vielä saa olla Kaisan sylissä ja vähän työnnellään, niin voi tytöt, että meillä on hauskaa.
Aava on myös erittäin eläinrakas, paijauksia ja pusuja saavat niin oikeat kissat ja koirat kuin pehmolelutkin.

EIMaanantai 26.03.2007 21:36

mennyt kirjoitus vielä Vihdin Uutisiin, täyttyyti korjailla

Niin ne työtTiistai 20.03.2007 23:46

Siinähän ne, ei vois vähempää periaatteessa kiinnostaa......

Tyttäreni puolesta Vihdin Uutisiin!!!!Tiistai 20.03.2007 22:06

Mitä merkitsee vammaiselle ihmiselle henkilökohtainen avustaja

Olen vuosien ajan seurannut hyvin läheltä henkilökohtaisten avustajien tekemää työtä ja päätin tarttua kynään yrittäen kertoa Vihdin kunnan asukkaille millaista henkilökohtaisten avustajien työ yleensäkin on, koska siitä ei varmaankaan tavallisilla ihmisillä ole tarpeeksi tietoa, kun sitä ilmeisesti ei myöskään ole kaikilla perusturvalautakunnan tai kunnanhallituksen jäsenillä, päättäjillä, kun he eivät suostuneet nostamaan yhdellä palkkaluokalla avustajien palkkaa viime vuonna. Vedotaan vain talouden – ja palveluiden tasapainotusohjelmaan, jonka varjolla siis vähemmistö ryhmät aina kärsivät, tässä tapauksessa vammaiset. He saisivat paremmin avustajia, jos palkkaus olisi kohdallaan. Hienoja hiihtolatusiltoja sekä uusia jäähalleja rakennetaan, joista ei ole mitään hyötyä minkään ikäiselle vammaiselle, ja varmasti ovat suurempia rahareikiä Vihdin kunnan kokoisessa kunnassa kuin täällä työskentelevien avustajien kokonaissumman korotus yhdellä palkkaluokalla.

Tässä suora lainaus Hetan internet sivuilta mitä vammaisuus on:
”Hetan (henkilökohtaisten avustajien työnantajien liiton) näkemyksen mukaan vaikeavammaisuutta ei rajata mihinkään vammaryhmään. Vammaisuus ei ole yksilön ominaisuus, se on yksilön ja hänen ympäristönsä ja toiminnallisuuden suhde. Olemme määritelleet vaatimuksissamme vaikeavammaisuuden ja antaneet asialle arkipäivän esimerkkejä seuraavalla tavalla:
Vaikeavammaisella henkilöllä tarkoitetaan sellaista henkilöä, joka ei ole laitoshoidon tarpeessa ja joka tarvitsee vaikean vamman johdosta, joka ei johdu ikääntymisestä, pitkäaikaisesti, runsaasti ja jatkuvaluonteisesti vuorokauden eri aikoina toisen henkilön teknisluonteista fyysistä avustusta suoriutuakseen päivittäisistä toimista: kuten pukeutumisesta, riisuutumisesta, sänkyyn menemisestä, wc:ssä käynnistä, syömisestä. Ulkopuolisen teknisluontoisen avuntarpeen tulee olla vaikeasta vammasta johtuvasta syystä vähintään 20 tuntia viikossa.”
Heta-liiton internet sivuilta www.heta-liitto.fi löytyy paljon mielenkiintoista luettavaa heidän uurastuksestaan saada henkilökohtainen avustaja subjektiiviseksi oikeudeksi kaikille sitä tarvitseville.

Kynnys ry on määritellyt käsitteen ”itsenäinen elämä”, joka vammaisella toteutuu henkilökohtaisen avustajan avulla:
” Itsenäinen elämä ei tarkoita sitä, että ihmisen olisi tehtävä kaikki itse tai yksin. Itsenäinen elämä tarkoittaa sitä, että ihmisellä on VAPAUS VALITA, ja että hän voi PÄÄTTÄÄ OMASTA PUOLESTAAN. Kaikki ihmiset - olivatpa he kuinka vaikeavammaisia tahansa – pystyvät tekemään päätöksiä.”

Henkilökohtaisen avustajan työ sopii kaikille ihmisille, jotka ovat tasapainoisia, vastuuntuntoisia, reippaita, fyysisesti hyvässä kunnossa olevia, suvaitsevia, joustavia ja venymään tottuneita, kompromissikykyisiä ja pystyvät asettamaan itsensä toisen asemaan, koska henkilökohtainen avustaja työssään joutuu elämään työnantajansa elämää. Henkilökohtaisena avustajana olevan täytyy myös sitoutua tekemään työnsä. Tarkoitushan on, että henk.av. tekee kaiken sen minkä työnantaja tekisi, jos itse pystyisi .Kysymyksessä ei siis missään nimessä ole hoitotyö vaan vammaisen henkilön tekninen avustaminen. Työympäristö vaihtelee tehtäväkuvan mukaan. Se voi olla työnantajan opiskelu- tai työpaikka, kokous- tai harrastustila. Työajat vaihtelevat työnantajan henkilökohtaisen elämätilanteen tarpeen mukaan. Toiset tarvitset 24 t/vrk:ssa, toiset joko koko- tai puolipäiväisesti apua. Työtehtävistä esimerkkeinä voidaan mainita: lasten, eläinten ja kodinhoito, opiskelussa auttaminen. Tietokoneohjelmien hallinnan on oltava sujuvaa, esim. työnantaja saattaa työstää romaania. Nämä ovat varmasti niitä melkein jokaiselle kuuluvia tehtäviä, tosin sinkkunaisia – ja miehiä löytyy myös tälläkin saralla, mutta heilläkin on joko eläinperhe ja toisilla voi olla myös lapsia…

Avustajat ovat hyvin usein ainoita ihmisiä, joille työnantaja saattaa puhua omista asioistaan saadakseen tukea omiin päätöksiinsä ja tekoihinsa eli tässä vaiheessa avustajan on osattava psykologiaa!! Jopa toimia ajoittain ns. psykiatrina. Avustajan työ on hyvin yksinäistä.
Heillä on ehdoton vaitiolovelvollisuus niin työnantajan kuin hänen läheistensäkin asioista.
Avustajat siis hoitavat työnantajansa kodin niiltä osin joilta se ei onnistu häneltä itseltään. Tiedän työnantajia, jotka eivät esim. pysty tekemään ruokaakaan itse saatikka syömään sitä itse.
Avustaja siis huolehtii koko kodista ja työnantajastaan kokonaisvaltaisesti, hoitaa haavoja, jakaa lääkkeitä, putsaa korvia, meikkaa, auttaa pukeutumisessa jne. Eli henkilökohtaisen avustajan on arkisten töiden lisäksi osattava olla sairaanhoitaja, lähihoitaja, lastenhoitaja, psykiatri, stylisti, kampaaja, kosmetologi, atk-taidot omaava ja vielä mielellään joissain tapauksessa atk-tukihenkilö, kokki, siivooja, eläintenhoitaja ja ottaa kaiken tämän kaiken keskellä vielä ajoittain vastaan vieraita (esim. sukulaisia) ja yrittää olla vieraanvarainen työnantajan puolesta heitä kohtaan niin kuin hänen työnantajansa sen tekisi. Avustaja saattaa joutua myös katetriviidakkoon, jos työnantajalla on katetria vaativa virtsarakon toimintahäiriö. Tässä kohdassa kannattaa mainita, ettei läheskään kaikilla avustajilla ole koulutusta, koska kelpoisuusvaatimuksissa ei sitä useinkaan vaadita. Tämä johtuu taas sitä, etteivät koulutetut esim. lähihoitajat mielellään tule töihin, palkka on huono ja etuja ei ollenkaan. Kesälomarahoja ei makseta, kesälomaoikeus tosin on Työaika on se minkä työnantaja vaatii, ei todellakaan säännöllistä konttorityötä!! Työaika on täysin sen mukaan millainen elämäntilanne työnantajalla on
Moneltako onnistuu, kysyn vaan…ja peruspalkka 40 t/viikossa on noin 1500 € bruttona.

Se, mikä ei kuulu henkilökohtaisen avustajan rooliin, on toimiminen täysi-ikäisen työnantajan huoltajana tai holhoojana. Henkilökohtainen avustaja ei saa puuttua työnantajansa mielipiteisiin, tapaan käyttäytyä eikä hän saa päättää asioista työnantajansa puolesta ilman työnantajan lupaa. Henk.koht. av on siis vain ja ainoastaan työntekijä, joka tekee sen minkä työnantaja vaatii, siitä hän saa palkkansa. Olen saanut kuulla, että henkilökohtaisilta avustajilta on vaadittu määrättyjen tahojen suunnalta näitäkin ominaisuuksia, valitettavasti työntekijällä on näissä tapauksissa vaara joutua irtisanotuksi.

Jos meidän kunnanjohtajamme pyöräili syrjäkylillä tutustumassa kyliin, niin kyllä häneltä täytyisi löytyä hyvää tahtoa sen verran, että istahtaisi viikoksi pyörätuoliin hoitaen siinä tehtävänsä, kävisi kaupoissa, pankissa, ravintoloissa, käväisisi myös KELASSA (sinne ei pyörätuolissa istuva pääse yksin).
Olen nimimerkin takana tässä kirjoituksessa mutta, jos kunnanjohtajalta löytyisi näinkin tärkeään asiaan aikaa, niin mielelläni annan nimeni hänelle, ja olen valmis opastamaan näitä käyntejä.
Eli pallo on kunnanjohtajalla, lähdetäänkö katsomaan miten Vihdissä vammaiset ihmiset todella asuvat ja elävät ja annetaan heille itselleen mahdollisuus vaikuttaa omaan elämään, jotta siitä tulisi sellainen, että he olisivat tyytyväisiä ja että heidät jotenkin huomattaisiin. He ovat pieni ryhmä, mutta minulla on sellainen tutina, että porukasta löytyy erilajien taitajia. Tiedän, että Vihdin vammaisista osa on aika korkeastikin koulutettua väkeä, eikö kannattaisi alkaa ajatella heidän käyttämistään työelämässä, koska tiedän monta, joilla olisi potentiaalia
Samalla haluaisin puuttua Vihdin vammaisjärjestön kokoon panoon, järjestön vanhemmasta päästä voisi tiputtaa, tai he voisivat antaa itse tietä nuoremmille. Nuorilla on elämä edessä, antaa heidän vaikuttaa ja päättää.
Tämä nyt on minun mielipiteeni mutta nuoret ottavat paremmin vanhat huomioon kuin toisin päin ja se johtuu vaan niin yksinkertaisesta syystä, että nuoriso arvostaa vanhempia MUTTA iso OSA vanhoista ei arvosta nuorisoa, kokemuksessa löytyy!

Annetaan NUOREMPIEN vammaisten vaikuttaa tekemään omasta elämästä tasa-arvoista ns. tervein maailmassa ja se onnistuu henkilökohtaisten avustajien avulla.
Annetaan vammaisille Vihdin kunnassa oikeus tasa-arvoiseen elämään jokaisessa ikäluokassa ja elämäntilanteessa
nim.merkki Vuosien myötä itseoppinut vammaisasiamiesEpeliKeskiviikko 14.02.2007 16:50

Eilisen päivän pääsana on EPELI, lukijani varmaankin arvaavat kenestä on kyse. Tämä Hurmaava Epeli oli hoídossa jonkin aikaa, ja ai millaiset lentosuukot Markku sai kun Epeli lähti , en minä , hätäseen sain suikata suukon poskelle, että sillai tällä kertaa...mutta tyytyväinen varamummo

Päivät hurahtaa..Tiistai 23.01.2007 11:41

Ohoh ompa mennyt montaa päivää, etten ole kuin vilaissut tänne irc-galleriaan, nytkin olen lähdfössä baanalle, mutta ajattelin ihan itseäni varten tänne muutaman rivin rustata.
Niin kuopukseni on käymässä etelässä, eiä hän ole paljon näkynyt mutta kuitenkin. No minä vien hänet lentokentälle niin onhan siinä hikan aikaa sitten äiti-poika keskustelulle :)
Synttäreitä vietettiin tökärillä lauantaina, tarjoomukset oli tosi hyvät, orkesteri hyvä jne.
Isäntäkin yllätti tanssittamalla no tietysti tienoon muut naiset mutta yllätys yllätys velä minutkin =) Tuttuja oli taas paljon kasaantunut saman katon alle....
Sunnuntaina sitten oli hiukkasen hontelo olo, joten sanoinkin isänälle, että nyt saa kyllä vähäksi aikaa riittää, ei vanha jaksa. Tässä olla uutta vuotta, häitä ja synttäreitä ja nimppareita jne ihan tarpeeksi näin vuoden alkunn, että niinkuin sanon nyt riittää..
On tässä jotainnhyvääkin ehditty tehdä esim. hoidella yhtä murua =)

Häiden jälkeen Maanantai 15.01.2007 22:12

No nyt on taas saatettu yksi pari avioliiton satamaan.
Morsian oli erittäin kaunis ja sulhanen komea. Kaikki meni hienosti, tarjoilut olivat erittäin hyvät. Morsian polkaisi hääkakkua leikatessa, joten sehän tietää sitten kuka sanoo missä kaappi seisoo....
Morsiankin ryöstettiin mutta kyllä sulhanen hänet kuitenkin aika nopeasti takaisin sai, kunhan ensin lauloi ja maanitteli.
Sukkanauhakin löytyi morsion hammeen alta elikkä kaikki mänt niinku pitikin.