IRC-Galleria

eeeh

eeeh

Elämäonkovaa,muttailmankovaaeioleelämää.

Pikkuinen prinssiPerjantai 27.03.2009 14:57

Pikkuinen prinssi syntyi kovan odottamisen jälkeen 24.3.2009 klo 13.53.
Paino 4110g, pituus 52cm.

Sairaalaan mentiin jo maanantai aamuna, kun vedet meni yöllä, mutta sitten alkoikin turhauttava odotus sekä rappusten ramppaaminen. Omat supistukset kun eivät lähteneet millään käynnistämään avautumista. Maanantaina 22.00 oli auennut vasta 4cm, tiistai aamuna siirryttiin synnytyssaliin, jossa kalvot puhkaistiin, jotta omat supistukset lähtisivät kunnolla käyntiin. Klo 10.30 oli avautunut vasta 5cm, mutta kivut olivat jo kovat. Klo 12.45 teki jo niin kipeää, että oli pakko pyytää jotakin kivunlievitystä. Sainkin epituraalin todella nopeasti ja olo oli taas siedettävä jonkun aikaa.
Ponnistamisen tarve tuli ihan yhtäkkiä, onneksi kätilö sekä kätilö opiskelija olivat paikalla, sillä muuten olisi Juha joutunut ottamaan pojan vastaan niin nopealla (5min) rykäyksellä poika tuli maailmaan.

Kaikki on sujunut hyvin ja mukavasti synnytyksen jälkeen. Eilen illalla päästiin kotiin, on aivan uskomattoman ihanaa olla kotona. Pojan painoa vaan pitää tarkkailla ja jokaisen imetyksen jälkeen annettava hiukan korviketta, kun oma maidon tulo on vielä vajavaista. Jasmin on haltioissaan ja innoissaan pikkuveljestä ja kovasti auttelee hoitamisessa, nyt kun ollaan Juhan kanssa molemmat kotona niin ei ainakaan vielä ole mitään mustasukkaisuuden oireita esiintynyt.

Poika tuolta juuri heräileekin taas syömään. Juha ja Jasmin lähtivät ostamaan Mantalle erikoisrehua.

Manta on kotonaTorstai 05.03.2009 22:34

Haettiin rouva pois klinikalta. Raukka on ihan selkäänsä saaneen näköinen kun silmän ympäriltä, turvasta ja kaulasta puuttuu karvoja, vertakin hiukan siellä sun täällä :( Jalka on tikattu ja paketoitu. Kipuilu oli hävinnyt ja tamma astui jalalla nyt jo paremmin kuin tiistaina, eli siis leikkaus auttoi heti.

Mantalta katkaistiin rengasside jänteen ympäriltä, joka poisti turvotusta ja kipua. Lääkkeiksi sai antibiottia ja kipulääkettä. Nyt tamma joutuu seisomaan 2 viikkoa sisällä, jonka jälkeen aloitetaan maasta käsin taluttelu. Sairastarhaan saa laittaa vasta 6 viikon kuluttua. Uusi ultraääni tutkimus tehdään 2 kuukauden kuluttua.
Toivotaan, että kaikki tämä seisottaminen ja hoitaminen tuottaisi tulosta ja Mantalla olisi vielä muutama vuosi elin aikaa.
Positiivista on, että onneksi on talvi, ei tarvitse kesällä sisällä kököttää.

taas näinTiistai 03.03.2009 18:44

Taas jäi meiltä hevonen klinikalle muutamaksi päiväksi. Manta pääsee torstaina leikkaukseen. Nyt en osaa enkä edes jaksa selittää mikä leikkaus on kyseessä, mutta tämän leikkauksen avulla kipu saadaan lievennettyä tai jopa poistettua. Kallis leikkaus on kyseessä, mutta onneksi meidän vanhuksella on vakuutus.
Odotellaan torstaita.

Joko yhteinen matka päättyy?Keskiviikko 25.02.2009 09:59

Vanhan hevosen ei kuulu riehua pukkilaukassa tarhassa, siitä ei seuraa mitään hyvää.
Manta on viikon koppihoidossa ja metacam kuurilla. Oikea etujalka on turvonnut, kosketus arka sekä Manta kävelee hyppien eteenpäin. Ell kävi eilen toteamassa, että sieltä on mennyt jänne.

Paranemisennuste oli huono, sillä onhan Manta jo iäkäs hevonen. Katsotaan nyt josko koppihoidosta olisi apua. Jos menee parempaan suuntaan käytetään klinikalla viikon päästä, mutta jos pysyy samanlaisena tai huononee on luultavastikin Mantan aika siirtyä ikivihreille niityille Rollen sekä Hildan seuraan.

Pahalta tuntuu. Ajatus siitä, että tässä tämä nyt oli, 10 yhteistä vuotta saa mielen mustumaan ja miettimään kaikkia yhdessä koettuja tapahtumia.
Kyllä tämä tästä, päivä päivältä eteenpäin. Toivotaan parasta, pelätään pahinta.

Äityisloma alkoi...Torstai 05.02.2009 23:23

...ihan tosissaan. Tänään on siis ensimmäinen virallinen äitiyslomapäiväni ja se alkoi lääkärineuvolalla. Valittelin nivuskipuja sekä huonovointisuutta aamuisin (pyörryttää, ahdistaa, hikoiluttaa) ja eipä ollut ihme, että vähän tekee nivusissa kipeää. Pikkuinen on laskeutunut aivan alas ja täysin valmis pompahtamaan ulos minä hetkenä tahansa. Lohjalle on lähdettävä välittömästi, jos vähänkään supistelee kipeästi. Ei saa jäädä kotiin miettimään ja odottelemaan, että tulevatko tiheämmin vai ei.

Sain sitten tallityönteko kiellon sekä nostelu kiellon. Jasminia saa pitää sylissä, kunhan ensin itse istun tuolilla, mutta kantaa ei saa. Hevosten kanssa silittely ja harjaaminen on sallittu muu tekeminen kiellettyä. Näillä pitäisi sitten pikkuisen vielä ainakin 4 viikkoa pysyä sisällä ja toivottavasti tosiaan pysyy! Juha on nyt sitten meidän virallinen hevostenhoitaja :)

Hummat raspattuKeskiviikko 28.01.2009 17:02

Nyt on heppojen vuosihuolto suukalustoissa saatu tehtyä. :)
Nukalla oli toisella puolella hieman enemmän piikkiä ja sudenhampaat olivat kasvaneet tarpeeksi isoiksi, joten ne napattiin pois. Itselleni tuli todella huono olo kun näin hampaan ell kädessä. Veri pakeni päästä ja tuntui, että kohta lentää laatta. En siis edelleenkään kestä näitä "verisiä ja inhottavia" juttuja mitä tehdään omille hevosille.
Emppu oli oikein kiltisti, eikä kertaakaan yrittänyt hyppiä. Ell kehui ponin hyvää purukalustoa, kun on niin tasaiset rivit.
Mantan rauhotus meni suhteellisen hyvin, mutta ell oli sitä mieltä, että ei enää ens kerralla rauhoiteta tammaa vaan raspataan vaan ilman, kun raspauksessa oli todella nätisti, huokaisi oikein syvään kun sai suun avaajan suuhunsa "Ai, tää olikin tää juttu!"


Yhditelmävaunut ostettu :)Lauantai 10.01.2009 15:34

Vihdoin ja viimein mä sain ne. Ihan tuliterät Brio Kombi yhdistelmävaunut, hoitolaukku ja lämpöpussi. Väritykseltään tummanruskea.
Jasmin joutui aikoinaan tyytymään käytettyihin melko huonoihin vaunuihin, mutta uusi tulokas pääsee n. 10 viikon kuluttua upouusiin vaunuihin.

Jasmin odottaa vauvaa todella kovasti. Joka päivä jaksaa selittää:
"Vauva on äidin masussa, mahmin tahtoo kuunnella vauvaa"
"Mahmin vaihtaa vauvan vaipat, mahmin heijaa vauvaa vaunuissa"

Myös mielikuvitus juoksee 2,5 vuotiaalla neidillä hurjaa vauhtia ja saa aikaseksi tälläisiä lauseita:
"Ihan täysii isi juoksi seinään"
"Kissanpentuja on sohvan alla"
"Emppu tarvii loimen, suojat jne..." (keneltäköhän näitä lie kuullut :D)

Cindyn 3. näyttelyt, esittäjänä Kati Grön (Cindyn isän omistaja)

JUK EH
"Hyvä tyyppi & koko. Feminiininen pää, hieman pyöreät silmät. Hyvä kaula, sekä ylälinja. Rungon kehitys vielä kesken. Hyvä luusto. Riittävästi kulmautunut. Liikkuu hyvin riittävällä askelpituudella. Vielä niukassa karvassa. Hyvä luonne, vaatii kehittymisaikaa."

Kaikki juuri sitä mitä ollaan kasvattajan kanssa ja Katin kanssa puhuttukin. Tyytyväinen olen. Ehkä meillä vielä joskus on talossa se sertien kerääjä ;)

Kuvassa Cindy kesällä Tuomarinkartanolla.

[Ei aihetta]Lauantai 06.12.2008 11:43

Viimesiä viedään vuodelta 2008, se on fakta. Joten olisi mukavaa jos sinä kertoisit parhaan muiston/hetken minun seurassani vuodelta 2008, tämän jälkeen lisää tämä omaan päiväkirjaasi ja ylläty miten paljon muistoja sinulla on vuodelta 2008.

popotTiistai 02.12.2008 20:49

Nyt on Mantalla talvipopot alla :) eli antaa talven tulla. Emppu odottelee vielä, että saisi sopivan kokoiset kengät jalkaansa.

Meille kuuluu hyvää ja kaikki on sujunut mukavasti. Raskaus viikkoja on nyt 23+4 ja seuraava neuvola on ensi viikolla. Harjoitussupistuksia on tullut aika tiuhaa tahtia ja pikkuinen on iltaisin todella virkeä, potkii kovin, niin että Juhakin on potkut jo viikon ajan tuntenut. Ihan mukavaa tämä raskausaika :) Jasmin odottaa kovasti pikkuista ja kertoilee innoissaan mitä kaikkea vauvan kanssa pitää tehdä sitten kun se pääsee pois äidin masusta :D