IRC-Galleria

eeeh

eeeh

Elämäonkovaa,muttailmankovaaeioleelämää.

Neuvolassa taasen...Maanantai 18.12.2006 22:37

eipä oltu nyt otettu niin hirmuista kasvu puuskaa kuin edellis kerralla, mutta hyvältä näytti.

Jasminilla painoa 8.1 kg ja pituutta 71,5cm.

SomerollaMaanantai 04.12.2006 00:50

Oltiin sitten äijän kanssa Somero reisulla. Mukana huoltotiimissä oli Juha, Suvi ja Kati. Ja siis tottakai me tärkeimmät, minä sekä Goldencoast Boggart (Bocusemme).

Väsyttävän ja hieman kylmänkin päivän jälkeen olisi ihana vaan vaipua pehkuihin nukkumaan, mutta pakkohan sitä on kaikenlaista vielä puuhailla :)
Bocu siis käyttäytyi oikein mallikaasti, vaikka ihmiset olivaykin hiukan : aa, se on ori - meinigillä liikenteessä. Itse kun pitää myös silmät selässä niin välttyy monelta tilanteelta ja niiltä inhottvalta puheilta/katseilta kun vika on aina orissa tai orin käsitteliässä. Muissahan ei koskaan ole vikaa.
Bocu sai ykkös palkinnon josta olen tyytyväinen.

Muutama miinus olisi sanottavana mätsärin järjestelyistä, mutta taidanpa pitää mölyt mahassa ja suunnitella uutta mätsäri reissua sekä ensi kesän Vermon poninäyttelyitä.

Kovbasti myös sateli kyselyitä Bocun ensi kesän astutuksista, joka lämmitti kovasti mieltä.

En kehoita katsomaan, mutta jos nimillä nyt jotain apua on, niin ei ole
suurta vaivaa. Anteeksi, että laitan tänne tällaisen "kiertokirjeen",
mutta tämä on todella tärkeän asian puolesta
VIDEO ON TODELLA KAUHEA, EN SUOSITTELE KATSOTTAVAKSI, MUTTA
OLE SILTI KILTTI JA KÄY KIRJOITTAMASSA NIMESI VETOOMUKSEEN.

Toivon, että jokainen vastaanottaja laittaa sen edelleen kaikille
tutuilleen ja allekirjoittaa vetoomuksen näiden eläimien lohduttoman
kohtalon puolesta. Kuvassa yksi henkilö pitää turkkia, joka on nyljetty
neljältä kultaiselta noutajalta.

Ohessa suora linkki vetoomuksen allekirjoitukseen: http://www.heathermillsmccartney.com/petition.php

Varoituksen sananen, ennen kuin katsotte videon :Kuvassa oleva video on
äärimmäisen raaka ja siitä tulee järkyttynyt olo pitkäksi aikaa, joten
jos haluat välttyä tältä, jätä video väliin:
http://www.petatv.com/tvpopup/Prefs.asp?video=fur_farm
http://www.petatv.com/tvpopup/video.asp?video=trent_fur&a..............................
http://www.petatv.com/tvpopup/video.asp?video=canada_seal...

Ei heikkohermoisille!!!
Tietoa suomeksi
http://www.animalia.fi/Default.aspx?tabid=2300

Listassa on jo yli 200 000 nimeä, lisää kaivataan. Laita
viesti eteenpäin!

(kopioitu beljalta)

Neuvolassa ja jtnTorstai 23.11.2006 13:14

Jasminin kanssa oltiin tiistaina neuvolla ja tyttö oli tuolloin pahassa kuumeessa eikä tosiiaan mitään jaksanut. Makaili vaan selällään ja melko kaikesta alkoi itkemään. Pituutta 71cm ja painoa 7.7kg. Painoa pitäisi pitkälle tytölle saada lisää.
Nyt on tyttökin jo tervehtynyt ja vetelee päivä unia meidän sängyssä Jade(soturi) -kissan kanssa.

Kaverin heposella on nyt tullut ratsateltua melkein joka päivä, ja on se vaan niin mukava. Kerrankin mä voin sanoa että oon ratsastanut mukavalla ja kivalla suokilla. :) Alkaa itselle suokki kuume nousta (siis jos vaan löytäsisi tuollaisen samanlaisen kuin Pimu, vaan hiukan kevytrakenteisemman)

Bocun kanssa mätsäriin 3.12. Somerolle. Katotaan miten äijän käy ja osaako yhtään käyttäytyä. Kotona ainakin on kunnostautunut ihan kivasti.

Manta ja Emppu alkavat olemaan aamuäreitä (aina kantavana olleessaan reakoivat näin) ja tahtoisivat vaan olla rauhassa. Manta ei siedä yhtään vatsan lääpintää tai loimen laittoa. Emppu ei tahtoisi tulla aamulla karsinasta ulos. Muuten tammat ovat ihan samanlaisia kuin yleensäkin, helppoja ja kunniottavia.

Nuka kasvaa kovaa vauhtia ja saakin tällä hetkellä eniten ruokaa näistä hummista (silti hyvässä sopuhtaisessa kunnossa) Kaveria vaan kaipaisi, kun ei nuo vanhustammat oikein jaksa leikkiä.

EläinlääkäriPerjantai 27.10.2006 20:55

kävi sitten tänään tallilla ihan rutiinihommia tekemässä siis raspaamassa ja rokotamassa. Bocu rauhotettiin ihan suosiolla että saataisiin tammatkin sitten rauhassa käytävällä laitella ilman Bocun huutoja ja seiniä päin "törmäilyjä". Myös Manta rauhotettiin ihan suosiolla ja rauhotuskin tapahtui huulipuristimen avulla, jolloin tamma oli hieman vauhkona ja sai survottua mun nilkan jalkansa alle. Nättejä mustelmia tulee :)
Manta ja Emppu ultrattiin ja tuleksena on että pitäisi kaksi pientä vaavia ensi kesälle syntyä. Innolla niitä sitten jäädään odottamaan.
Emppun toimenpiteissä ei ole mitään mainittavaa, Tammaa ei rauhoitettu ja antoi kaiken tehdä hyvin. Nuka vain rokotettiin ja siinä aluksi hieman säikähti ja hypähti mua kohden jolloin mun käsi jäi jotenkin hassusti. Nyt on sitten ranne kipee. Nuka antoi kuitenkin pistää ihan nätisti.

Ihana lahja omalta kullaltaTorstai 24.08.2006 19:27

Viettelen siis tänään 22 vuotis synttäreitäni ja tuo Juha rakas paiskasi sitten oikein kunnon lahjalla tänä aamuna :)
Polvistui eteeni ja pyysi minua vaimokseen. Ilosta loistaen vastasin: KYLLÄ! Siitä sitten marsittiin ostamaan kihlasormukset ja pikkuisen ollaan hääpäivää tässä mietty, mutta ei pidetä mitään kiirettä asian kanssa, jos sitä vaikka viimeistään kahden vuoden päästä pääsi omia häitään tanssimaan.

Upeita tunnelmiaTiistai 22.08.2006 13:28

Eilen, vihdoin ja viimein päätettiin Manta mamman kanssa hyppiä muutama este. Aikaisemmin ollaan pompittu muutaman kerran laitumella olevien ojien yli, mutta nyt päästiin sitten oikein esteille. Molemmat olivat niin innoissaan, että kaikki pelot jäivät taakse. Yhteistyömme oli sulavaa ja ymmäsrimme toisiemme jokaisen pienen liikkeen. Olimme kuin yhtä. Ajatuksemme kulkivat samaa linjaa. Koskaan en ole Mantalla hypätessä tälläistä tuntenut. Aina on saanut hiukan pelätä niitä nopeasti kirskuvia jarruja, jotka lennättävät varomattoman ratsastajan korkealle ja kauvas. Antaisin mitä vaan että pääsisin éiliseen olotilaan vielä joskus uudelleen ja tuntisin allani ratsun joka tekisi puolestani mitä tahansa.

Unikoulu toimiiPerjantai 04.08.2006 14:14

On ollut positiivinen vaikutus meidän neitiin tuolla unikoululla, vielä tosin sillon tällöin yrittää tapella unta vastaan, mutta luovuttaa huomattavasti helpommin kuin ennen.
Nyt meillä nukutaan öisin jo 6 tuntia putkeen ja päivisin 3-4 päivä unet jotka ovat n. 3 tunnin mittaisia. Että kyllä tämä tästä pikku hiljaa helpottaa :)

Juhan kanssa ollaan alettu ratsastmaan Mantalla ja siinä samassa totuteltu Nukaa kaikkeen uuteen ja kummalliseen. Yhtenä päivänä kävimme maastoilemassa. Juha talutti Nukaa. Kohtasimme rekan ja traktorin. Molemmat tammat käyttäytyivät aivan unelmasti eivätkä reakoineet noihin meteliä pitäviin vehkeisiin mitenkään. Kyllä tuli ylpeä olo!

Silmät ristissä kaikkilla kolmellaTiistai 25.07.2006 12:09

Juha juuri kiiruhti töihin aivan unen pöpöreisenä, itse pysyn juuri ja juuri hereillä ja tytöllä ei pysy silmät auki.
Kokeilimme eilen illalla/yöllä uutta nukutus tapaa, kun syliin nukahteluista ja kiikutuksita ei ollut muuta kuin haittaa. Tyttö kun tajusi olevansa yksin alkoi aivan hysteerinen huuto joka loppui vasta, kun pääsi äidin tai isin syliin. Nyt kokeileimme "Valvottu Uni" menetelmää, jossa lapsi ensin rauhoitellaan omaan sänkyyn ja sitten itse poistutaan muutamaksi minuutiksi kuuntelemaan huutoa, taas mennään rauhoittelemaan ja poistutaan hieman pidemmäksi aikaa. Loppujen lopuksi lapsi antaa periksi ja alkaa nukkumaan.
Menetelmä toimi oikein mukavasti ja tyttö nukahti 00.30. mutta heräsi tunnin välein tarkistamaan miten asiat ovat ja herätti aina pienellä huudolla meidät. Yö syömisen teki nyt vasta klo 6.10. ja nukkui rauhallisesti 2 tuntia sen jälkeen.
Menetelmän pitäisi alkaa vaikuttaa parin yön jälkeen, että eiköhän tässä nyt sitten sinnitellä ja toivota tuloksia.

Kaunis tytär nukkuu prinsessan untaPerjantai 07.07.2006 14:41

Se on niin suloinen nukkuessaan ja tuhistessaan meidän sängyssä. Millään en haluisia olla hetkeäkään poissa pikkuiseni luota. Poden vain todella huonoa omaa tuntoa hevosenia kohtaan, kun ei todellakaan saa oikein mistään revittyä aikaa niiden paapomiseen ja hoivaamiseen. :( Välillä jopa itken asian takia. Manta ja Emppu on lihoneet todella paljon, kun eivät pääse liikkumaan vaan laiduntavat isolla hehtaarin kokoisella laitumella. Nuka kasvaa hurjaa vauhtia ja on jo lähemmäs 150cm korkea. Bocua en ole kerennyt katsomaan koko kesänä (on siis toisen omistajansa luona Somerniemellä) :(

Eilen olimme Juhan ja pikku naperon kanssa Kirsillä ja Villellä vierailulla ja hakemassa pikkuisen tulijaiset. Saatiin kiva lehmähelistin joka soittaa piippolanvaaria sekä pilkullinen "koira" pehmolelu :) Kirsi kokeili neidin syöttämistä tuttipullolla, vähän oli otteet hakusessa, mutta hienosti selvisivät :) Ruokailun jälkeen tyttö olikin niin vieraskorea, että nukkui koko vierailumme ajan. Kyllä se on niin kiltti ja helppo tyttönen :)