IRC-Galleria

Blogimerkintä

- Vanhempi »
Lähtö 25.4.2008

Veikko ja Jorma tulivat hakemaan minua 25.4 aamulla seitsämän aikaan.
Siitä jatkoimme matkaa Ouluun Maisalle, jossa söimme tuhtin aamiaisen ja otimme Maisan kyytiin.
Seuraava pysähdyksemme oli Kemissä, josta tuli Mirva kyytiimme ja siitä jatkoimme matkaa kohti Rovaniemeä, Riitan kotia. Riitta oli myös valmistanut meille ruuan, tälläkertaa keiton, kun saavuimme perille. Riitalla, (joka lähti meille tulkiksi) viivyimme vähän aikaa, koska Venäjän seurakunnasta Umbasta meitä vastaan tullut Pavel halusi hiukan levätä.
Pari tuntia levättyä jatkoimme matkaa kohti Sallaa, josta me menimnme sitten rajan yli Venäjälle.
Matka meni hyvin muuten, paitsi että tullissa huomasimme, että meiltä puuttui Venäläinen autovakuutus. Jouduimme palaamaan Veikon kanssa Sallaan hakemaan vakuutuksen, koska tullissakaan ei enää myyty sitä.
Sitten pääsimme jatkamaan matkaa ongelmitta. Yhdeltä yöllä olimme perillä Umbassa. Veikko oli ajamisesta aika väsynyt ja oli ihan poikki. Toki tulihan siinä kilometrejä hänellä ajettua tietysti, kun Raahesta ajoi sinne koko matkan.

26.4.2008

Minä, Mirva ja Maisa yövyimme Umbassa erään Nadja-nimisen naisen luona. Hän asui aika lähellä sitä paikkaa missä muu seurue yöpyi, joten päätimme iltapäivällä lähteä sinne. Kun saavuimme muiden matkalaisten luo siellä olikin rukoushetki jo menneillään. Mirvan kanssa kävimme päivällä myös pienellä kävelyllä vaihtamassa vähän kuulumisia.
Illalla kello kuuden aikaan lähdimme Umban seurakuntaan kokoukseen, jossa Pavel oli pastorina. Veikko ja me lauloimme siellä ja Jorma saarnasi.
Illalla kokouksen jälkeen pysähdyimme Umban keskustassa, johon oli kerääntynyt joukko nuoria. Veikko ja Jorma menivät oitis jututtamaan Venäläisiä nuoria. He antoivat heidän maistella Suomalaisia karkkeja ja samalla antoivat nuorille traktaatteja, joissa kerrottiin Jeesuksesta Venäjän kielellä. Nuoret ottivat niitä innostuneesti vastaan. Veikko lauloi heille myös pari laulua Suomeksi ja Riitta tulkkasi.
Sen jälkeen me menimme taas Mirvan ja Maisan kanssa Nadjan taloon ja rupesimme valmistautumaan yöpuulle.

27.4.2008

Olimme iltapäivään saakka Nadjan luona, jossa Nadja kattoi meille pääsiäispöydän, johon kuului myös Venäläjän perinteeseen tuttua pääsiäiskakkua.
Päivällä muu ryhmä tuli hakemaan meitä Nadjalta. Mistä otimme myös matkatavarat mukaamme seurakuntaan, josta oli tarkoitus jatkaa matkaa kokouksen jälkeen Zelenoborskiin.
Seurakunnassa oli pääsiäisjuhla, jossa lapset ja seurakuntalaiset lauloivat. Myös Pavel piti pienen puheen. Venäjällä on tapana tervehtiä toisia pääsiäisenä sanomalla: "Hristos vas krees !" elikkä Kristus on ylösnoussut! Johon toinen sitten vastaa: "Totisesti ylösnoussut!" (tietty Venäjäksi).

Ennen Zelenoborskiin lähtöä kävimme Pavelin kotona syömässä, jossa hänen vaimonsa oli laittanut meille ruokaa. Tarjolla oli kaalikääryleitä, salaattia, pääsiäiskakkua ym. herkkuja.
Syönnin jälkeen matkamme jatkui kohti Zelenoborskin seurakuntaa, jossa meillä oli seuraava kokous.

Zelenoborskiin saavuttuamme menimme suoraan seurakuntaan, jonne tuli väkeä lähiympäristöstä ja lähellä sijaitsevasta narkomaanikodista. Eräs N-kodin asukas, johti ylistystä seurakunnassa soittamalla edessä kitaraa. Lauloimme siellä pääasiassa Venäjän kielisiä lauluja, joista osa oli meillekin tuttuja, koska samoja lauluja laulamme täällä Suomessakin, tosin Suomenkielellä.
Yhdyimmekin lauluihin Suomen kielisin sanoin. Ja näin kaksikielinen ylistys sai vähän loistavaa värikkyyttä.

Tilaisuuden jälkeen saavuimme N-kodille, jossa meille oli laitettu iltapalaa. Tyttö joka oli ollut 1,5 vuotta sitten hoidokkina samassa paikassa, toimi nyt siellä vastuu henkilönä ja hän valmisti meille myös ruuat.

Miehet ja Tulkkimme Riitta jäivät yöpymään sinne ja minä, Mirva ja Maisa saimme majapaikan läheltä N-kotia Svetan ja hänen äitinsä talosta.

28.4.2008

Aamulla kello 9.30 Veikko ja kumppanit tulivat hakemaan meitä vankilaan, jossa meidän oli määrä pitää kokous kello 10. Vankilan varajohtaja tuli meitä vastaan portille, josta hän ohjasi meidät sisään. Pidimme kokouksen vankilassa osastolla, jossa oli noin 150 vankia. Osa vangeista tuli kuuntelemaan meitä ja osa heistä makoili omilla vuoteillaan. Veikko kertoi heille oman todistuksensa, kuinka hän oli aikoinaan vankilassa ollessaan kohdannut Jeesuksen ja tullut uskoon, myös minä sain todistaa tuossa kokouksessa.
Kokouksen jälkeen jaoimme heille Venäläisiä traktaatteja ja karkkia, joita he ottivat mielellään meiltä vastaan.

Seuraavaksi meillä oli vuorossa ruokailu narkomaanikodilla ja lepoa ja illalla taas kokous seurakunnassa.

29.4.2008

Tänäänkin meillä oli hengellinen tilaisuus vankilassa kello 10. Tällä kertaa se oli sellaisella osastolla, jossa olivat ne vangit, jotka olivat vasta tulleet vankilaan. Osa heistä sinne vasta ensimmäistä kertaa. He kyselivät kaikenlaisia kysymyksiä uskon asioista ja olivat kiinnostuneempia kuin aiempana päivänä olleet kuuntelijat. Kuuliakuntaa meillä oli siellä nyt noin 30 vankia.
Veikko, Mirva ja Maisa todistivat ja lauloimme heille myös pari hengellistä laulua Suomen kielellä, jotka Riitta tulkkasi heille.
Huoneessa jossa pidimme tilauisuuden oli myös pikku kissa, joka tuli syliinki.
Tilaisuuden lopussa Veikko esitti ns."alttarikutsun", jolloin 6 vankia halusivat tulla uskoon ja ottaa Jeesuksen vastaan.

Illalla meillä oli taas Zelenoborskin seurakunnassa kokous, jossa Jorma opetti taivaan pankkitilistä, joka on aina auki ja jossa on miljoona dollaria. Hän oli laittanut lapuille raamutun kohtia, joissa oli Jumaln antamia lupauksia ihmisille.

Kokouksen jälkeen menimme käymään kaupoissa. Joista ostimme tuliaiset ja häälahjan N-kodilla olevalle pariskunnalle, joka oli kuukauden päästä menossa naimisiin.

Kävin myös postissa laittamassa Suomeen kortin. Matkalla kipasimme myös Zelenoborskin lastenkodissa antamassa pienen lahjoituksen. Lapsia emme saaneet tällä kertaa nähdä, koska he olivat koulussa.

Iltapalan söimme vielä narkomaanikodilla, josta saimme ostaa vielä viimeisiä tuliaisia Suomeen, sellaisia Venäjän kielisiä kalentereita, joissa tekstinä oli joku psalmi tai raamatunpaikka. N-kodin asukit lahjoittivat meille sellaiset itsetehdyt seinätaulut, jossa oli raamatunpaikka kirjoitettu englanniksi, minun taulussani lukee "etsikää ensin taivasten valtakuntaa ja hänen vanhurskauttaan, niin tämä kaikki teille sen ohessa annetaan."
Olimme siellä myös viimeisessä iltahartauksessa, jossa ylistettiin Jeesusta Kristusta ja Jorma puhuikin vielä siinä, sitten aloimme valmistautua kotiin lähtöön ja menimme Maisan ja Mirvan kanssa Svetan kotiin.

30.4.2008

Aamulla oli sitten lähtö Suomeen. Svetalla söimme vielä aamiaisen ja Veikko tuli hakemaan meitä muistaakseni noin yhdeksän aikaan. Sitten lähdimme matkaan. Menomatkalla kaikki meni hyvin myös tullissa ja pääsimme jouhevasti rajan yli. Pavel ei tullut enään Suomeen vaan hän jatkoi matkaansa kohti Umbaa. Sallassa pysähdyimme paikalliseen pitseriaan syömään vähän välipalaa.

Matka jatkui rattoisasti rupatellen. Noin puoli neljän aikaan saavuimme Rovaniemelle Riitan kotiin, jossa hänen miehensä Pekka jo odottelikin. Rovaniemen vapaaseurakunnassa oli hollantilainen nainen nimeltä Luisi puhumassa kello viideltä alkavassa tilaisuudessa, meitä kiinnosti tämä Luisi ja Riitta sopi hänelle tapaamisen meidän kanssa vapaaseurakunnassa ennen tilaisuuden alkua, joten poikkesimme siellä, jossa nautimme kahvit pullan ja jäätelön kera.
Minä, Mirva, Veikko ja Maisa jatkoimme sieltä matkaa kohti Oulua. Oulussa olimmekin jo kahdeksan aikaan, jossa maisan mies Aimo olikin jo ovella vastassa. Maisa laittoi meille vielä hiukan iltapalaa ennen kuin jatkoimme siitä taas matkaa. Maisa antoi vielä minulle ja Mirvalle sokeriastiat muistoksi. Minulle se tuli kyllä tarpeeseen.

Kymmeneltä saavuimme Raaheen. Mirvakin päätti matkan aikana, että hän tulee vielä pariksi päiväksi meille vapun viettoon.

Kokonaisuudessa matka oli hyvä josta kiitos kuuluu Taivaan Isälle ja hänen Pojallensa Jeesukselle Kristukselle! Jota ilman tätä matkaa tuskin olisi edes järjesatetty.

Siunausta kaikille lukijoille toivottaen Eini.



Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.