IRC-Galleria

Blogi

« Uudemmat -

fysiikkaa ja ufo-teorioita.Lauantai 01.01.2011 22:24

Katsoin tuossa ihan tieteellisen dokumentin planeetasta, jonka rata on soikea. Välillä se on yhtä kaukana tähdestään kuin Jupiter, välillä lähempänä kuin Venus. Ja sitten väitettiin että tällaisella planeetalla oleva maankaltainen kuu voisi kokea kauttaaltaan +400 asteen lämpötiloja???? (Fahrenheit vai Celsius, en oikein älynnyt. Ei toimi kuitenkaan)

Ja paskan marjat. Jos tämän kuun peittäisi yli 10m keskimääräisesti paksu vesikerros (maapallolla se on useita kilometrejä) suurelle alalle hajaantuneena, niin sen haihtuminen imisi valtaosan siitä energiasta, mikä tulisi tähteä lähellä ollessa. Näin ollen tiettyjä laajoja manneralueita lukuunottamatta lämpötila ei koskaan nousisi yli +100 asteen C. Piste.

Oikeastaan olisi ihQua jos maapallo olisi tällainen kuu, kiertäen kaasuplaneettaa, joka puolestaan kiertäisi soikeasti tähteään. Oletetaan vielä samanlainen akselinkallistuma kun maapallolla on (20-30 astetta), ja että tämä kallistuma olisi isoakselin suuntaan. Tällöin olisi mukavaa ja mielenkiintoista asua sillä pallonpuoliskolla, jossa aurinko olisi matalimmillaan taivaalla sen ollessa suurimmillaan. Toisella puolella olisi aika helvetillistä :D

Kuvittelin tässä maapallon sellaisena näihin olosuhteisiin, että pohjoinen pallonpuolisko olisi "äärimmäinen" puoli maapallosta. Subtropiikissa aurinko näkyisi kesällä keskipäivällä suoraan pään päällä, ja vieläpä 4 kertaa nykyistä suurempana. Mm. Saharassa lämpötilat nousisivat päivisin reilusti yli +100 asteen, pysytellen rannikolla mereltä tuullessa +50 - +100 asteessa. Pohjoisnavallakin olisi hellettä.

Loppukesästä ilmanpaine maailmanlaajuisesti olisi kaksinkertaistunut, puolet siitä vesihöyryä. Säteilyn epätasainen jakauma yhdistettynä alkavaan vesihöyryn tiivistymiseen toisi Afrikan länsirannikolta päivittäin trooppisia aaltoja, jotka kehittyisivät merellä heti hurrikaaneiksi, joiden keskuksessa voisi olla kenties jopa 500 mbar alempi paine kuin ympäristössä, ja siten jopa 500 m/s tuulia. Nämä hurrikaanit voisivat säilyä tuhovoimaisina Jäämerelle asti. Aww.

Ja sitten sataisi keskimäärin 10 metriä vettä vuodessa.


Asiasta kukkaruukkuun. Törmäsin tossa ufo-"dokumenttiin" ja rupesin ajattelemaan, että Atlantiksen tarulle voisi olla ihan järkevä selitys, analoginen nykyiselle tilanteelle länsimaisine kukkahattutäteineen. Spekulaatiota:

Olipa kerran kehittynyt ihmiskunta, kauan ennen kirjoitettua historiaa. Kehitys perustui Atlantiksella (missä lienee ollutkaan) eläneeseen älykkäimpään populaatioon/rotuun ja sen jäsenten tuottavuuteen.

Kuitenkin humanistiset maailmanhalausaatteet saivat jalansijaa tässä jalossa ja, ah, niin suurisydämisessä kansassa. Näinpä he perustivat hyvinvointiyhteiskunnan jonne kutsuivat avosylin kaikki maailman hätääkärsivät ihmiset.

Hätääkärsivien (luonnonvalinnallisesti heikkojen) ihmisten päästessä hyvinvointiyhteiskuntaan luonnonvalinnan asettamat suuntaviivat ja rajoitteet poistuivat, ja vähiten tuottava kansanosa pääsi lisääntymään tyylilleen eksponentiaalisesti. Verorasitteen lisääntyessä tyytymättömät kansalaiset lähtivät lopulta loisia pakoon, luonnolliseen markkinatalouteen, vapaaseen kehitykseen; avaruuteen, joka oli ainoa paikka, jossa enää sai nauttia täysimääräisesti työnsä, osaamisensa, ja kehittymisensä tuloksista.

Aikaa myöten kaikki tuottavat kansalaiset muuttivat pois maapallolta. Tällöin jäljelle jäänyt luokka, joka oli aiemmin jäänyt ilmaisen elatuksen ääreen vailla mitään velvoitteita, ja siten oli tyhmentynyt, unohtanut luku- ja kirjoitustaidon samoin kuin muutkin sivistyksen alkeet, joutuivat elättämään jälleen itsensä, järjestelmässä jonka he itse pystyivät ylläpitämään: kivikauden.

Aikaa myöten Atlantiksen rauniot rappeutuivat ja jäivät nousevan merenpinnan alle. Maapallon populaatio on pikkuhiljaa nousemassa kohti sitä loistoa, jossa se oli muinoin, mutta myös sitä tekijää, joka sen tuhosi: luonnotonta tasa-arvoa.


Ja kaikkihan tajusivat mistä puhuin. Ja kaikkia kiinnosti.
Tänään känni. <3

<3<3Keskiviikko 03.11.2010 17:25

Jänis istui maassa ponppien, ponppien
Mikä sul on jänönen, kun et enää paneskele
Ponppi pois, ponppi pois, ponppi pois ->

3<3<3

Voi hepo ja sen helvetti :'DDSunnuntai 26.09.2010 22:40

Ruma kissanpoikanen, uiskenteli veessä
Ruma kissanpoikanen, paskapökäleen eessä
_Se_ haukkasi suuhunsa palasen
Ja sanoi "MÄY, olen vammainen"

<3<3<3<3

<3Lauantai 11.09.2010 07:06

Ihahaa, ihahaa, hepo hirnahtaa
Vihahaa, vihahaa, tuottaa ratsastaa

Juokse hepo hirteen, tahti tähän virteen
Oothan hautaan saakka, raskas, kallis taakka

<3<3<3<3

awwwKeskiviikko 28.07.2010 02:00

Tyttösiä nähnyt olin vaikka minkä verran
Reilustipa teille tunnustankin sen
Vuolenkosken sillalla kun näin ensi kerran
Hämeen helmen jota aina muistelen

Kaunis kuin enkeli, ei verrata voi muuhun
Sivusta kun katselin niin ihaillen
Sekosivat konseptit ja jauhot tuli suuhun
Tyttö oli tosiaankin herttainen

Surullisna tuijottelin joen mustaa uomaa
Kun neito hiipi hiljaa mun vierellein
"Te outo ootte täällä, sen tyhmempikin huomaa"
Kuiskasi hän korvaani kehräten

"Voi rellupoika näetkö, kun joki virtaa tuossa
Niin veri kiehuu mullakin suonissain"
Vaan minä seisoin aivan niin kuin kaulaa myöten suossa
Ääliönä eteheni tuijottain

Korvahani kuiskutteli vielä sanan "armaan"
Ja pyysi mua pihakeinuun kiikkumaan
Rautakangen silloin olin niellyt minä varmaan
En päässyt niiltä jaloiltani liikkumaan

Niin häipyi tyttö viereltäni, en mä tiedä muuta
Vaan yhden jutun mielelläni vielä oikaisen
Jokaiselle, joka täällä siitä aukoo suuta
Ett' Hämeen tyttö kylmä on ja harvasanainen!

Niin häipyi tyttö viereltäni, en mä tiedä muuta
Vaan yhden jutun mielelläni vielä oikaisen
Jokaiselle, joka täällä siitä aukoo suuta
Ett' Hämeen tyttö kylmä on ja harvasanainen!

(Veikko Lavi - Hämeen helmi)

HuhhuhTorstai 22.07.2010 17:30

Eilen oli aika kivat bailut. Jepen kaa puol kahdelta Introon ja sit Otariin ja Valkeiselle vähän siduggaaaa ja vieläpä K-Klubille, missä vaiheessa Jeppe vähän simahti. :D Noh synttärisankarin luovuttaminen ei enää kännin siinä vaiheessa pysty iltaa latistamaan, joten bileet jatkuivat vielä henkassa ilman synttärisankaria xD

Ja sitten minä näin unta että olin joidenkin postikeskuksen tyyppien kanssa metsässä ja juostiin kalliolle pakoon megatsunamia O_o

Hullua.

Mutta parin tunnin päästä töihin, toivottavasti krapula ei siunaa minua enää siinä vaiheessa läsnäolollaan ^^

EnnustusTiistai 13.07.2010 12:45

Minä povaan että seuraavan kuukauden sisällä pohjoisen Itämeren alueella koetaan ensimmäinen subtrooppinen tai trooppinen myrsky :D

Sisävesien pintalämpötilat Suomen eteläosissa pysyttelevät ainakin 9 päivää yleisesti yli +24 asteen, joten periaattessa tollaiset myrskyt voisivat jopa syntyä paikan päällä O_o

HallelujaSunnuntai 27.06.2010 20:23

Oli kiva juhannus. :)

Perjantaina ekaks ex tempore -mökkeilyt ja saunomiset ja uimiset ja simpukanheittokilpailut. Mutta ennen kaikkea: liian vähän makkaraa!!!1

Sitten aamuyöllä mökkiporukan luovuttaessa 10km kännipyöräilyt seuraaviin bileisiin, ja siitäkin vielä jatkoille. Kivasti meni puoli kuuteen asti aamulla. :P

Herättyäni iltapäivällä oli naapurin täti jo äiteen luona juopottelemassa ja osittain tämän esimerkin inspiroimana ei kestänyt kauaa, kun itsekin avasin kaljan.

Siitä sitten illansuussa Kaatron backstagelle himokänneilemään, itikoitten sekaan, yay -_-
Mutta lopulta päädyimmekin erinäisiin leikkipuistoihin kiikkumaan ja pomppimaan. Aikamme lapsetusta purettuamme päädyinkin kiipeämään/ryömimään pienen ikkunan kautta hylättyyn koulurakennukseen ja siinä rytäkässä huppari repesi, mikä lisännee katu-uskottavuutta?

Aikamme muinaismuistoja ihailtuamme päädyimme välikköön ostamaan mättöä ja törmäsimme yllättäviin henkilöihin. Saimme jopa kyydin laavulle ja makkaranpaiston jälkeen päädyimme taas ajelemaan.

Sitten ilta loppui. Nyt puolestaan meinaa krapuloittaa. Yöllä Kuopioon ja töihin <3

Ps. Tajusin tänään, että sataneliöinen = satan-eliöinen :D Pointti oli, että turha havainto.

Ihana työviikonloppuSunnuntai 20.06.2010 19:44

Iloisna eliö pomppi postia lajittelemaan perjantai-iltana. Kerkesi käydä jopa "bileissä" alkuyöstä ennen sanomalehdenjakoa.

Iloisna eliö pomppi sanomalehtiä jakamaan. Ja katso, hänen ympärillään oli valtaisa itikoiden sotajoukko.

Lauantaina eliö ei pompi.

Viime yönä eliö pomppi sanomalehtiä jakamaan, muttei enää niin iloisna. Ja katso, hänen ympärillään oli vielä valtaisampi itikoiden sotajoukko!

Sunnuntaina eliö herää paukamia täynnä. Ja nivuset&persvako auki hankautuneina????? :D

Sen kunniaksi eliö taitaa pomppia kaljakauppaan.

aika ihqLauantai 05.06.2010 04:29

Tämä ja ensi yö duunia. <3 Ja sen jälkeen vapaata 10 päivää, ts.: bailabaila!

Ja ihanaa, kun iki-ihqt hanipöömussukat Petra ja Joona kävivät täällä rakastelemassa minua <33
« Uudemmat -