IRC-Galleria


Nuori mies tuli ravintolaan ja sanoi, ettei paikallinen pitkän linja voimailijaportsari päästä häntä sisälle toiseen ravintolaan vaikka hän ei ole vuoteen käynyt kyseisessä kuppilassa. samaan hengenvetoon hän totesi olevansa täysin muuttunut mies parantuneen käytöksen yms. muodossa. Samalla hän tiedusteli, että mikä sillä voimailijaportsarilla on häntä vastaan, hän kun ei enää kertomansa mukaan aiheuta minkäänlaista pahennusta kanssaeläjien keskuudessa.

Noin 15 minuutin kuluttua tästä sain hälytyksen ravintolan takaosaan. Siellä tämä kyseinen herra joka oli juuri kertonut olevansa täysin muuttunut mies piteli rinnuksista kiinni toista miestä , Kysyin: ''Mikäs täällä on meneillään?'' Kaveri vakuutti heidän olevan kavereita vaan joilla oli erimielisyyksiä jostakin asiasta. Hän lupasi rauhoittua ja kun mitään vakavampaa ei ollut tapahtunut, annoin heidän jäädä ravintolaan koska janoisina he ovat hyvää liiketoimintaa ravintolalle. Jano yltyi. Kaveri tuli narikkaan, pyysi takkinsa ja kertoi hakevansa lisää rahaa automaatilta koska janotti niin pirusti. Kaveri totesi taas että: ''Enkö osaakin nykyään käyttäytyä hienosti ja täysin ilman pahennusta?'' Ilmoitin että: ''Ihan hyvin sinulla menee, kipaisehan nyt sinne automaatille niin pääset takaisin nauttimaan ravintolan antimista.''

Kului 10 minuuttia. Kaveri tuli takaisin kolmen kaverin kanssa. Heistä oli kaksi tyttöä ja yksi mies. He empivät hetken sisään tuloa jolloin epäilykseni heräsi. Tämä nykyään erittäin asiallisesti käyttäytyvä nuori mies tuli juttelemaan ja asetti oikein tuttavallisesti kätensä olkapäälleni. Samalla hän vinkkasi hämärästi ystävilleen jotka oli ilman takkia ovensuussa että menevät sisälle suoraan ohitseni, hän hoitaa tämän tilanteen. Pysäytin heidät samantien tiedustellakseni henkilöllisyystodistusta, koska kaikki olivat nuoren näköisiä. Kaksi heistä kaivoi heti paperit esiin mutta toinen tytöistä ei. Hän kertoi niiden jääneen kotiin. Päästin paperit esittäneet sisälle. Koska ikä riitti ja ravintola on liiketoimintaa. Nyt tämä uusi hyvin käyttäytyvä ystäväni esitteli tytön tyttöystävänään ja sanoi hänen olevan 19 vuotias, kohta kuulemma 20v.

Katselin tyttöä eikä hänestä saanut 1000 viikkoa vanhaa tekemälläkään. Ilmoitin ystävällisesti että en voi ottaa häntä sisälle. Tyttö mutisi poikakaverillen jotain tähän tapaan: ''Mä arvasin etten pääse, pitää aina vaan odotella se pari vuotta, tee jotain.'' Summarum tyttö oli siis 16v. Tämä hyvin käyttäytyvä kaveri oli muistaakseni 23-vuotias ja siis jo miehen iässä. Muutaman kirosanan lausuttuaan nuorikolleen tämä herrasmies sanoi heidän lähtevän toiseen ravintolaan kun kerran hänen täysi-ikäinen tyttökaveri ei pääse sisälle. Toivotin heille hyvää illanjatkoa. Samassa ravintolaan tuli paljon porukkaa sisälle ja aulaan muodostui iso väkijoukko. Näin sivusilmällä kun kaksi hahmoa liikkui nopeasti muita ihmisiä alempana. Totesin heidän olevan nykyään hyvin käyttäytyvä nuori mies ja hänen 16-vuotias (832 viikkoa vanha) tyttökaveri, jotka kyyryssä sielä menivät pikakävelyä. Laitoin nopeasti jonottavien ihmisten takit naulakkoon ja siirryin ravintolatiloihin. Löysinkin tämän ihastuttavan pariskunnan jonottamasta tiskiltä. Pyysin heidät tulemaan mukaani. Kaveri totesi: ''Ei me tulla, koska me olemme jo päässeet sisälle.'' Ilmoitin tilanteen olevan sellainen että vaihtoehdot ovat erittäin vähissä eli ainoa vaihtoehto oli poistua ravintolasta.

Kaveri alkoi rähistä tosissaan, siis tämä nykyään hyvin käyttäytyvä kaveri, joka ei pääse toiseen ravintolaan sisälle vain siksi että tällä paikallisella voimailijaportsarilla on häntä vastaan jotain henkilökohtaista eikä hänessä ikinä ole ollut mitään vikaa. Siitä henkilökohtaisuudesta on hankala ottaa kantaa mutta nyt tämä kaveri, siis nykyään hyvin käyttäytyvä herrasmies, meni henkilökohtaisuuksiin minun työni suhteen, hän loukkasi työtäni. Kaveri ei useista neuvoista, kehotuksista ja käskyistä huolimatta suostunut lähtemään. Samaan hengenvetoon hän totesi myös ettei häneen kannata koskea, hän osaa temppuja.

Kerroin hänelle, että haluaisin nähdä nyt sellaisen tempun että hän siirtyisi mahdollisimman pian ulos. Kaveri vilkuili ympärilleen ja keräsi uhoa, sitä tarvittaisiinkin temppujen esittämiseksi. Samalla hänen nuorikkonsa ymmärsi viestini ja lähti kiireesti ulos. Jäin kahdestaan tämän temppuja osaavan hyväkäytöksisen nuoren miehen kanssa. Otin riskin, ajattelin ettei tuo 56-kiloinen (Minä 112kg) voimanpesä minua ainakaan kovin pahasti pahoinpitele. Havaitsin jotain rimpuilua. Jalat haroivat epätoivoisesti ilmaa. Hän pyysi että laskisin hänet maahan, koska henki ei kuulemma kulkenut ollenkaan. Mielessäni soi Yölintu-yhtyeen kappale: ''Sitä saa mitä tilaa'' Ja vieno hymy tuli kasvoilleni. Kerroin että ulkona lasken hänet alas.

Pääsimme viimein ulos. Siellä hän osoitteli sormella kuten kunnon herrasmiehen kuuluu ja huusi uhkailuja. Suljin oven ja ajattelin että pärjään ilman psykiatria vaikka tuo temppuja osaava, nykyään hyväkäytöksinen 56-kiloinen voimanpesä uhkailikin terveyttäni. Noin 8 sekunnin kuluttua kuului voimakas ääni, tunnistin sen potkuksi ja havaitsin samalla että ulko-oven lasiin oli tullut halkeama. Otin kaverin kiinni, siis tuon nykyään hyvin käyttäytyvän kaverin ja hänen oman turvallisuutensa vuoksi asetin hänet vatsalleen maahan. Hän haroi vastaan. Tyttökaveri kannusti machomiestään ja sanoi: ''Täysillä Mika (nimi muutettu), nouse ylös!'' Ilmassa oli kunnon urheilujuhlan tuntua, kannustushuudot kuuluivat. Mika, siis tämä nykyään todellinen herrasmies sanoi: ''Odota, kohta tuolle pokelle käy tosi huonosti, kunhan nousen ylös'' Ajattelin että onpa sisukas kaveri tämä meidän Mika. Sitten kuului tyttökaverin suusta: ''Mitä ihmettä? Miksi mika sulla on käsiraudat?''

Sitten tulivat siniset miehet joilla lukee autossa ja työvaatteissa poliisi. Mukava vanhempi konstaapeli totesi: ''Täällähän on siisti paketti!'' Kerroin paketin olevan myös sisäsiisti ja hyväkäytöksinen. Kaveri huusi: ''Minulla on oikeus yhteen puheluun, lainaa puhelinta.'' Sanoin että puheaika sinun kohdaltasi on juuri päässyt loppumaan. Poliisia huvitti: ''Kaveri on katsellut vähän liikaa televisiosta amerikkalaisia poliisisarjoja. Ei suomessa ole oikeutta yhteen puheluun.'' Toivotin konstaapeleille hyvät illan jatkot ja palasin sisään ravintolaan. Noin puolen tunnin kuluttua minulle valkeni: ''Kaveri oli katsellut liikaa televisiota.'' Ehdotankin siis että jätätte televisiolupanne maksamatta ja tulette todellisen viihteen pariin rovaniemen keskustan kuppiloihin kumoamaan lasin jos toisenkin säästyneillä rahoilla. Näette takuulla enemmän viihdettä, kuten mm. Kauniita naisia, komeita miehiä, väkivaltaa, ihmissuhdedraamaa, koomisia tilanteita ja tietenki Idols-kisoja karaokebaareissa. Ja jos televisioluvasta jää lähtiessä ylimääräistä niin antakaa ne kuppilan portsarille. Jättäkää vaikka yksi paukku juomatta, jotta varmasti jää. Tosimiehet ja -naiset muistavat portsaria seteleillä lähtiessään. Me pidämme teistä huolta. Mutta muistakaa tämä: Ei ole kovin korrektia antaa nyrkillistä pieniä kolikoita portsarille. Me emme ole säästöpossuja.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.