IRC-Galleria

hyvää aids-päivää arvon lukijat.Torstai 01.12.2005 18:18

mä itkin tänään,kun kattoin dokumenttia jostain afrikasta. se kertoi aidsista siellä.se muun muassa kertoi eräästä naisesta,jonka mies oli kuollut, ja tää nainen sitten oli vanhan perinteen mukaan ajettu pois kotoa(mikä lie tommonenki perinne) ja naisella oli pieniä lapsia.naisella oli hiv-tartunta,mutta ei kertonut siitä kenellekään. hän ei olisi pystynyt elättämään lapsiaan,ellei olisi alkanut myydä itseään,ja jos hän olisi kertonut,että hänellä olisi hiv,kukaan ei olisi halunnut käyttää hänen palveluitaan. dokkari kertoi myös eräästä naisesta, jolta AIDS-LÄÄKE oli vienyt voimta jaloista ja näön. hän kertoi,että miehet odottavat kunnes hänen aviomiehensä ja lapsensa ovat poissa, jotta he voivat raiskata hänet.hän ei pääse pakoon,eikä näe raiskaajaa,ja siten voi kertoa ketä tämä on. dokkarissa kerrottiin myös eräästä lääkäristä,joka tekee työtä vapaaehtoisesti.työn ohessa hän kasvattaa vihanneksia ja myy niitä,jotta hän voisi ostaa kyläläisille ASPIRIINIA. siitä on arv-lääkkeet kaukana.

ihmisiltä puuttuu tietoa. miehet raiskaavat naisia, koska EIVÄT TIEDÄ että se on väärin. kylän poppamies voi määrätä hiv-positiiviselle lääkkeeksi seksiä neitsyen kanssa. ihmisiä pitää VALISTAA.afrikassa suurin osa hiv-tartunnoista tapahtuu heteroseksissä. naisella ei ole aina mahdollisuutta valita oman seksielämänsä kulkua. maailmassa on who:n mukaan tällä hetkellä 40 miljoonaa aids-positiivista.luku voi olla paljon enemmän,tilastothan laaditaan niiden perusteella,ketkä käyvät testeissä.kaksi kolmasosaa maailman aids-positiivista elää afrikassa. siellä on köyhyyttä ja naista alistavaa kulttuuria(PROSTITUUTIO!!!),ihmisillä ei ole koulutusmahdolllisuuksia. nykyaikaisessa yhteiskunnassa kaupungistutaan,aletaan käyttää huumeita ja harrastaa irtosuhteita.suurin osa tartunnoista on työikäisillä, joten afrikkaa alkavat kansoittaa hitaasti mutta varmasti vanhukset ja aidsiin kuolleitten vanhempien lapset. mitä väestönkehitystä semmonen on??

hiv laskee odottetua elinikää ja bruttokansantuotetta sun muuta ja aiheuttaa sellaisen oravanpyörän, että aika hankala mennä väliin.

mitä yksittäinen ihminen voi tehdä? ei tuollaista tilannetta voi edes kuvitella kuinka kauheaa se on..

jumalauta tässä on vaan yks elämä. mä hingun koko ajan uusia vaatteita ja meikkejä, ja toisella on hädin tuskin varaa ostaa itselleen särkylääkettä,saati sitten mahdollisuuksia saada itselleen kunnon hoitoa.

kyllä pistää miettimään.käyttäkää kondomia hyvät ihmiset. jos aidsin leviämistä ei saada kuriin,se on kohta jokaisella meistä.

so please,make poverty history,that is the way you can stop aids too.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.