IRC-Galleria

Koiran hajuaisti

Ihmisellä on vain noin 5-10 miljoonaa hajusolua, kun taas koiralla on niitä rodusta riippuen noin 200 miljoonaa. Hajuaisti, on miljoonia kertoja parempi kuin ihmisellä. Ei ihme, että koirat ovat lyömättömiä poliisin, tullin ja pelastuslaitoksen palveluksessa ja monissa muissa tehtävissä.

Hyvin koulutettu koira voi löytää kaksi hiekanjyvää (joissa on erityinen haju) rannalta, joka on 500 metriä pitkä, 50 metriä leveä ja 50 senttimetriä syvä.

Koiran loistavasta hajuntuntemiskyvystä on lukuisia esimerkkejä. Kerrotaan muun muassa norjalaisesta laviinikoirasta, joka oli isäntänsä kanssa aamukävelyllä järven rannalla. Äkkiä koira pysähtyi ja markkeerasi, että järvessä oli ihminen. Koska koira ilmaisi asian niin varmasti, sukeltajat aloittivat etsinnän. Ja koira oli oikeassa. Järven pohjassa, viidenkymmenen metrin päässä rannasta, oli hukkunut ihminen.

Eräs huumekoira markkeerasi tullimiehen pysäyttämän auton bensiinitankin. Bensiiniä täynnä olevasta tankista löytyi moneen muovipussikerrokseen pakattuja huumeita.
Koiran nenään on aina luotettava.
Toinen huumekoira markkeerasi laukun, ja se avattiin. Huumeita ei löytynyt, vaan vain lihapaketti. Koira ei saanut palkintoa, ja laukun omistaja päästettiin menemään. Vähän myöhemmin ilmeni, että lihaan oli kätketty huumeita!

Hui ! Myöhemmin kirjoitan muista koiran aisteista :)

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.