IRC-Galleria

hennukka91

hennukka91

stressiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

yritystoiminnan muistiin panotMaanantai 16.11.2009 13:58

Yritysmuodot


Yksityinen elinkeinonharjoittaja
Avoin yhtiö
Kommandiittiyhtiö
Osakeyhtiö
Osuuskunta


Yksityinen elinkeinonharjoittaja

Yksityinen elinkeinonharjoittaja (toiminimi) on ammatin- tai liikkeenharjoittaja, joka harjoittaa yritystoimintaa yksin ilman yhtiömuotoa. Yksityinen elinkeinonharjoittaja luetaan luonnolliseksi henkilöksi.
Yksityisen elinkeinonharjoittajan ei tarvitse tehdä toimintansa aloittamisesta mitään sopimusta. Yksityinen elinkeinonharjoittaja vastaa henkilökohtaisesti kaikista yrityksensä sitoumuksista koko henkilökohtaisella omaisuudellaan.


Avoin yhtiö

Avoimessa yhtiössä on oltava vähintään kaksi yhtiömiestä. Yhtiömiehet voivat olla sekä luonnollisia henkilöitä että juridisia henkilöitä, toinen yhtiömies voi olla esimerkiksi muu yhtiö tai aatteellinen yhdistys. Avoimessa yhtiössä ei yhtiömiesten vastuuta ole rajoitettu. Näin ollen jokainen yhtiömies vastaa myös toisten yhtiömiesten yhtiön nimissä tekemistä yhtiön sitoumuksista. Vastuu on yhteisvastuullista, ts. esimerkiksi yhtiön velka voidaan periä kokonaisuudessaan yhdeltä yhtiömieheltä.


Kommandiittiyhtiö

Kommandiittiyhtiössä käsittää kahdenlaisia yhtiömiehiä: vastuunalaisia ja äänettömiä. Vastuunalaisella yhtiömiehellä on päätösvalta ja hän vastaa koko omaisuudellaan yhtiön asioista. Vastuunalaisia voi olla yksi tai useampia ha he ovat keskenään samanlaisessa suhteessa kuin avoimen yhtiön yhtiömiehet. Äänetön yhtiömies vastaa yhtiön sitoumuksista vain sijoittamallaan panoksella. Päätösvaltaa äänettömällä yhtiömiehellä ei ole, ellei siitä erikseen sovita yhtiösopimuksessa esimerkiksi silloin, kun hän työskentelee yrityksessä. Myös äänettömiä yhtiömiehiä voi olla yksi tai useampia. Vähimmillään kommandiittiyhtiössä on siis yksi vastuunalainen ja yksi äänetön yhtiömies.


Osakeyhtiö

Osakeyhtiö valitaan usein yritysmuodoksi, kun yrityksessä on enemmän kuin yksi perustaja tai yhtiöön on myöhemmin suunnitteilla ottaa uusia osakkaita. Osakeyhtiössä osakas vastaa yrityksen riskeistä vain sijoittamallaan pääomapanoksella. Käytännössä kuitenkin pienten osakeyhtiöiden osakkailta vaaditaan yleensä yhtiön lainojen vakuudeksi osakkaan henkilökohtaista omaisuutta tai takauksia. Osakeyhtiölain mukaan osakepääoman on oltava vähintään 8.000 euroa (oy).Osuuskunta

Osuuskunta on yhteisöyritys, jonka tarkoituksena on jäsentensä taloudenpidon ja elinkeinon tukemiseksi harjoittaa taloudellista toimintaa siten, että jäsenomistajat osallistuvat sen toimintaan ja käyttävät hyväkseen osuuskuntansa palveluja. Osuuskuntaan voi kuulua henkilöjäseniä ja yrityksiä.

Osuuskuntalain mukaan osuuskunnan perustamiseen tarvitaan vähintään 3 henkilöä. Kun eri talouksissa asuvia jäseniä on vähintään seitsemän, on jäsenosuus alle 15 %, jolloin jäsentä ei työttömyysturvalain mukaan lueta yrittäjäksi eli hän ei menetä työttömyyspäivärahaoikeuttaan. Työosuuskunnan jäsen voi myös saada työttömyysturvaa päiviltä, joiden ajalta osuuskunta ei voi tarjota työtä.

Asiakasanalyysi

kertoo Teille yksityiskohtaisesti mitä mieltä asiakkaanne ovat yhteistyöstä yhtiönne kanssa. Saatte arvokasta tietoa siitä, missä on varaa parantaa. Saatte täsmällistä tietoa siitä, mille painopistealueille kannattaa kohdistaa resurssit molemminpuolisen hyödyn aikaansaamiseksi.


- selvitä minkälaisia asiakkaita haluat
-määrä, ostovoima
-makutottumukset
-asiakkaitten tarpeet
-yksityiset henkilöt
-yritykset ja organisaatiot
-julkisyhteisöt

- selvitä , miten saavutat ko. asiakkaat
- selvitä , miten järjestät markkinoinnin
- tarkastele markkinoiden kehittyminen

Kilpailu- ja kilpailija-analyysi

Kilpailija-analyysi on ennakointi-ikkunan haastavin kokonaisuus. Samalla se on myös tärkeä, uudenlaista ajattelutapaa vaativa osio.
Kilpailija-analyysilla tarkoitetaan pohdintaa, jonka avulla hahmotetaan muita koulutusohjelmia, oppiaineita ja/tai koulutustasoja, joista valmistuneet kilpailevat samoista työpaikoista omasta koulutusohjelmasta valmistuneiden kanssa. Tarkoitus on laventaa näkökulmia ja etsiä kilpailijoita myös oman koulutusalan ja koulutustason ulkopuolelta.
miksi kilpailija - analyysi tehdään?
tietoja saat
-asiakkailta
-yrityskäynneiltä
-lehtiartikkeleista
-netistä
-tilinpäätöstiedoista
-työntekijöiltä
MARKKINOINTI
Markkinointi on vaihdantaan perustuva yritystoiminnan näkökulma. Markkinoinnin tarkoitus on luoda arvoa asiakkaalle ja voittoa yritykselle. Tyypillisesti markkinointi on pitkäjännitteistä ja hidasta toimintaa jonka tulokset näkyvät vasta pitkän ajan kuluttua. Markkinointi tarkoittaa paljon enemmän kuin pelkästään mainontaa ja myyntiä.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.