IRC-Galleria

Selaa blogimerkintöjä

Kuvia täällä https://www.dropbox.com/gallery/4466788/1/Northern%20Exposure?h=1b32ba

Vantaa (N 60° 16′ 35″) - Kauhajoki - Rovaniemi - Sodankylä - Sotajoki - Utsjoki - Nuorgam - Mortensnes - Lakselv - Nordkapp (N 71° 08′ 02″) - Honningsvåg - Hammerfest - Skaidi - Alta - Kautokeino - Enontekiö - Haaparanta - Oulu - Raippaluoto - Vantaa..

Tämmöinen oli kesän roadtrip. Aikaisemmin en Ivaloa korkeammalla ollut käynyt, joten asia piti nyt korjata. Tuli kierrettyä Suomen ja EU:n pohjoisimmat kylät ja kaupungit ja tutkittua laajalti Finnmarkia. Samalla kyläilin P-Suomessa kavereiden, ja tuttujen kullankaivajien luona :) Lopuksi rauhoittumaan sekä kalastamaan mökille, kun fisua ei Jäämerestä noussut.
Utsjoki

Norjan hintaso tuli (bensan ohella) Lakselvissä kertalaakista selväksi kun kebab randuilla + 0,5l juoma kustansi 23 euroa :DDD ..Tässä oli tosin jo pientä kusetuksen makua. Noh, nälkä lähti enivei.
Samassa kylässä naureskelin ao. kyltille..
Jostain 98-tien varrelta. Tie on paikoin huonohkossa kunnossa mutta maisemat ovat melkoisia, vaihdellen Jäämeren lahdista loputtoman pitkään puuttomaan erämaahan.

Maailman laidalla käyntikään ei ole huokeimmasta päästä kohde. Saarelle tyyrätään meren ali tunnelia, josta tulli on 145nok/suunta ja pääsymaksu Nordkappiin 235nok. Hintaa tuli käynnille siis 66 euroa (tämä siis nyt yhdeltä, henkilöautolla).
Melekosen tyyristä, norjalainen se taitaa turistien lypsämisen. Pakkohan tuolla oli silti käydä.
Nordkapp - Toisena päivänä voi näyttää tältä...
...ja toisena tältä.
Hammerfest oli kovin hiljainen, liekö johtunut nihkeästä säästä.

Lomat lusittu. Töihin, hop, hop.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.