IRC-Galleria

Joulupukki Tiistai 23.12.2008 19:23


Joulupukki (Satan Claus, Jouluspuge, Darth Santa, tai Lord Claus, s. 24. joulukuuta 1854 – k. ?) on Korvatunturin demokraattisen tonttutasavallan pitkäaikainen diktaattori. Väitetään, että Joulupukki olisi läheistä sukua Grigori Rasputinille. Pukki on tullut tunnetuksi erityisesti vastustajiaan ja puolustajiaan tasapuolisesti lahjovana johtajana, josta kukaan ei uskalla sanoa mitään pahaa.

Joulupukin oikea nimi on Klaus Poskiparta, mutta tuota nimeä ei nykyisin ollenkaan käytetä. Jostakin republikaanisten amerikkalaisimperialistien älynväläyksestä Korvatunturin itsevaltias sekoitetaan toiseen lahjovaan johtajaan, pohjoisnavan Santa Clausiin. Näillä henkilöillä ei kuitenkaan ole mitään tekemistä keskenään.

Joulupukki juhlistaa syntymäänsä ja ylösnousemustaan joka vuonna 25. joulukuuta. Eräät pienet uskonnolliset vähemmistöt ovat koettaneet aikojen saatossa napata ko. juhlapyhän itselleen, mutta Joulupukin asema joulun sankarina on pysynyt vankkumattomana. Joulua vietettiin pukin syntymän kunniaksi ensimmäisen kerran vuonna 1854. Joulun vietto koostuu kahdesta osasta. Ensin pukin palvojat uhraavat sikoja ja havupuita isäntänsä puolesta, jonka jälkeen Joulupukki palkitsee palkitsemisen arvoiset alamaisensa pienillä lahjoilla. Yleensä myös lauletaan erinnäisiä ylistyslauluja, kuten Joulupukki, Joulupukki...



http://hiki.pedia.ws/wiki/Joulupukki

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.