IRC-Galleria

Kissa § Muutenki loistava perjantaiLauantai 06.09.2008 16:10

Olipas mukava edellis yö. Kävin terasilla siinä viimeisen kerran puol kolmen aikaan et meen nukkumaan sitte sen jälkeen. Löysin terassilta sitten kissan kylki veressä. Paniikissa menin herättää Petrin ja oli melkein itku kurkussa. Veri alue oli sellanen 5x5cm. Oli jo soittamassa avux palokuntaa,mediheliä ja ambulanssia. Petri sai mut rauhoitettua. Aloin sitte putsaamaan sitä verikohtaa ja alko näyttää jo suht hyvältä. Kipeä se oli koska kissa murisi.
No Petri meni takas nukkumaan ja aattelin et kyl se tosta et se on vaan joku suuri naarmu. Kissa kävi makaamaan sohvalle ja alkoi nuolemaan sitä. Tiesin et vaik siel o pieni haava se tulehtuu jos sitä nuolee ni soitin sitte eläinlääkärille. Lääkäri kehoitti ekana ajamaan karvat pois et nään millanen haava oikeesti on kyseessä ja jos on pinta ni nou hätä mut jos on nahka menny rikki ois pakko mennä lääkäriin koska poikkeuksetta silloin tulehtuu/tulee paise. Ja sano et nuolemisen voi estää sillä et jos löytyy vauvan paita ni pue se päälle kissalle. No lopetettiin puhelu ja menin ajamaan kyljestä sitten karvoja. No reikähän siel oli, ei iso 2x2 mm eli varmaan toisen kissan kynnestä tms. Sitte huomasin et että etutassuki alkoi vuotamaan verta. Ajoin siitäki osan karvaa pois ja samanlainen reikä sieltäkin löytyi. Puin kissalle vastasyntyneen kietaisupaidan päälle kannoin sohvalle makaamaan, huomasin samalla et myös takatassusta tulee verta.No soitin taas eläinlääkärille. Se varas ajan aamu seittemäks.
Eli kello oli jo puol neljä ni arvatkaa tuleeko siin vaihees uni.

No menin sitte seiskaks sinne kissan kanssa sinne. Lääkäri ajoi paremmi pois kyljestä karvat kun en ollu niit paljoa ajellut. Siel oli naarmu myös minkä huomasin. Etu tassusta ajoi kans karvat pois. Sanoin et siel etutassun takapuolellakin on jotain veriviiruja karvoissa että en viittinyt ajaa sielt. Lääkäri ajoi myös sielt ja kappas kaks samanlaista reikää lisää.
Sit sanoin siit taka tassusta ja ajoi sieltäkin pois, ja lopputuloksena tietty yks reikä lisää.
Eli kaikenkaikkiaan 5. Kissa sai piikkinä antibioottia ja kipulääkettä.
Sen jälkeen lääkäri otti kauheen kokoisen struutan mihin se laittoin laimennettua betadinea.
Sitte alkoi kidutus. Ensin lääkäri alkoi puhdistamaan sitä kylkeä. Se työnsi sen struutan kiinni reikään ja laitto sinne sitä nestettä, ihon alle! Puristi sen pois ja toisti tän ties kuinka monta kertaa niin et se struuta oli tyhjä. Kissa puri mua kolmesti tän toimenpiteen aikana. Toki nuoli heti perään kun tajus et puri mua eikä lääkäriä :D Sitte puhdistettiin etu tassu molemmin puolin. Kissa sai sätkyn, hyppäs varmaan metrin ilmaan ja sähisi jne. Taka tassun puhdistus meni kivuttomasti.
Kissa laitettiin kuljestusboxiin takas. Alkoi tietysti nuolemaan niit haavojaan. Lääkäri totes et laitetaanki sille sellanen kauluri. (Ohessa kuva) Se laitettiin ja kissa takas boxiin. Oli suht rauhallinen. Lääkäri alkoi kirjoittamaan lausuntoa ja kekkas et haluaaki viel nähdä miten Tytsy kävelee et aristaako jalkoja. No aristi tietysti sitä sen puolen jalkaa missä kyljessä oli se reikä.
Ei niitä muita. Kissa pääs takas boxiin ja nuokkui jo. Tais alkaa kipulääkekin vaikuttamaan.
Lääkäri kirjoitti 2 eri lääkettä reseptiin. Antoi mukaan täyden struutallisen sitä betadine laimennosta ja sanoi et mun tarttis sitte lauantaina tehdä sama homma kylkeen uudestaan. Joopajoo, mähän siihen nyt varmaan pystynkin! Totes vielä että kyllä hän voi vielä laittaa dreenin eli se on sellanen letku, siihen kylkeen sen reiän alapuolelle et helpottaa sitä tyhjennystä jos musta tuntuu etten pysty painelemaan sitä nestettä pois sieltä ihon alta. Ois kuulemma hyvä tehdä kun siellä ihon alla on sellainen tasku ja sinne tulee helposti paise. Sanoin et joo että ei laiteta et kissa on nyt kärsinyt ihan tarpeeks. Sanoi vaan et muista puhdistaa ne reiät sitte hyvi. Eläinlääkäri käynti kesti 45min ja maksoi 100 euroa. Halpaa lystiä.

Isäpuoli oli koittanut soittaa kun oli lääkärillä ja soitin sitte kotimatkalla takas.
Tasan kaks vuotta sitte ostettu N70 kytkykauppa luuri oli hajonnut ja tartteis päästä Giganttiin, mut ajokuntoa ei ole. Mä sitte tietysti kilttinä et joo mä tulen kun oon vieny kissan kotiin.
Päästin kissan sängylle ja se vaan istui se kauluri päässä ja oli tyhmänä.
Rauhallinen onnex oli. Aloin rapsuttamaan ja heittäytyi kyljelleen ja kauhea kehräys. Ei mitään tietoa enää kipestä sähisevästä/murisevasta kissasta!

Lähdin ajamaan sit Paraista kohti. Vaihdettiin siellä isäpuolen auto käyttöön ja ajettiin Giganttiin Kaarinaan. Puhelin lähetetiin huoltoon. Uus puhelin oli tarvittava koska isäpuoli on merimies ja seuraavat kaks viikkoa merellä töissä joten ei onnaa olla ilman luuria. Gigantista ei löytynyt, mutta mä ostin sieltä meille imurin kun vanha oli sanonut itsensä irti.
Tien toiselle puolelle Markantaloon seuraavaks. Sieltä sitte löytyi mieleinen ja lähdettiin ajamaan takas Paraista päin. Kello oli jo ykstoista ja mulla oli kahdentoista aikaan piilolinssi sovitus Länsikeskuksen Specsaversissa. Joten lähdin saman tien ajamaan takas kohti Turkua.
Huomasin pari kilsaa ajettuani et ei mulla ole puhelinta. Ei muuta kuin takas ja hakemaan se isäpuolen autosta. Pääsin Cittarin parkkikselle ja aloin ettimään lompakkoa, kello oli varttia vaille kakstoista. Eipä löytynyt..Käteistä melkein viissataa ni alko vähän iskee paniikki. Tiesin ettei vaihtoehtoja ole kuin taas kerran isäpuolen auto. Soitin sitte et menee tarkistamaan ja soitin Specsaversille ja kerroin tilanteen. Sielt sanotiin et ker oon jo parkkiksella et voin hyvi mennä sovittuna aikana ja tulla maksamaan sen sitte kun oon hakenut lompakon. <3 Asiakaspalvelua.
Kävin läpi näön tarkastuksen ja vasemmasta silmästä näkö huonontunut, oikeassa pysynyt lähes ennallaan. Laitettiin silmiin yötäpäivää-linssit. Silmien kunnon tarkistus keskiviikkona.


Sit oliki aika lähtee ajamaan kohti Paraista, toistamiseen.
Silmät kipeet, ihan ristissä. En ollut syönyt kun viimeks kuuden aikaan yhen sämpylän kahvin kanssa.
Väsytti. Ei voinu syödä ettei nukahda rattiin. Isäpuolta piti vielä käyttää alkossa samalla. Kaverin olin luvannut hakea rautatieasemalta viiden aikaan ja näin ollen piti lähteä takas Turkuun päin. Hain kaverin, kävin maksaas Specsaversilla. Hain postista tukkapidennyksen.
Kotiin siis seuraavaksi. <3 Otin kissalta kaulurin pois, toki se vähän niitä reikiään nuoli, mut :(


No väsy oli, nälkä oli mutta olin odottanut pidennyksiä kuin kuuta nousevaa joten sitte oli niiden aika. Naapurin ihana tyttö tuli mun kanssa laittamaan sitten. Eka värjäsin tukan Crazy Colorin Vermillion redillä ja tuli ihan liian oranssi. No sitte naapuri kekkas et Cybershopin liike on kasiin auki et mennään sielt kattoo jos on sitä oikeeta Crazyn väriä. Eli Fireä. Lähtö oli hippulat vinkuen. No olihan siellä ja ostin sit samalla mustana kans.
Päästiin takas kotiin niin sit piti värjätä toistamiseen pää. Eipä siit tullut enää sellainen kuin ois pitänyt kun oli se vääränlainen väri alla. Päätettiin laittaa pidennykset päähän kuiteski vaikka värit ei mätsää. Pidennykset on Clip on-menetelmällä.
Lampsin seuraavaks toisen naapurin luokse joka leikkas mun tukan.
Kello oli siin vaihees jo yli ykstoista.
En ollu tyytyväinen vaan väriä tarttee saada lisää.
Olin jo niin väsy ja nälkäinen et päätin syödä ja mennä nukkumaan. Näin sitte teinki.

Nyt on onneks uus päivä. Tunnin oon ollu hereillä ja kissan haavat oon saanut puhdistettua.
En laittanut struutalla ihon alle! Kauluri päähän ja kissa taas tosi iloinen.

Tästä meinasin alkaa seuraavaks laittamaan sitä mustaa Crazyä päähän. Jänskättää mikä mahtaa olla lopputulos. Ja niil jotka ei tiedä ni Crazyt on suoravärejä, ei siis vahingoita tukkaa kun eivät sisällä yhtään mitään myrkkyjä kuten esim ammoniakkia tms.


Sen jälkeen tarvis mennä ostamaan Motonetist alapallonivel+raidetangon pää, jos vaikka ne sais vaihdettua ni auto menis läpi katsastuksestakin. Kiire on kohta..Pitää mennä 17. päivään mennes tekee jälitarkastus. Apteekki kutsuu myös et saan kissalle lääkkeet.

P.S Ja kissa pitäis pitää sen 10 päivää sisällä, kauluri päässä. Voitte kuvitella miten kauheesti sen on naukunut ja istunut tossa ulko-oven edessä raukkaparka. No hope!

Lisäys 17.45:
Lääkkeiden anto meni siis tosi loistavasti, korjaus: kunpa oisikin mennyt.
Eka annoin antibiootin joka haisi todella imelälle hattaralle.
Se meni tosi väkisin alas. Mutta sitte kissa vissiin alkoi oksentamaan kun tuli sellasta liman ja vaahdon sekaista mössöä suusta. Kissa parka!
Kipulääke ei tainnu maistua enää sen jälkeen miltään ja ei kyllä haisutkaan, se meni ihan nätisti alas. Miten mahtaa käydä kun pitäis antaa sitä antibioottia vielä ainaki viikon verran 2 kertaa päivässä....


Tukka:
Ihan jees, tarttee vielä käydä ostamassa lisää mustaa Crazy Coloria kun sitä ei ollut tarpeeks.
Tossa ois mustia rastoja mitä vois kans ripotella päähän sinne tänne...Tarttee harkita...

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.