IRC-Galleria

Selaa blogimerkintöjä

Aglio e Olio + Itsetehty tuorepastaSunnuntai 28.02.2010 18:13

Viimekesän Italian-matkan jälkeen olen ollut täysin ihastunut erilaisiin pastoihin. Pitkin syksyä ja kevättä on tullut testailtua kaikenlaisia erilaisia itse hyväksi löydettyjä reseptejä. Viimehetkinä olen keskittynyt nimenomaan optimoimaan Aglio e Oliota, ja olenkin siinä löytänyt harmosen kokonaisuuden.

Eniveis tuli mieleen, että voisi tehdä pastan vihdoin itse. Katselin muutaman youtube-videon aiheesta ja lähdin eilen kokeilemaan.

Tuorepasta (2 annosta):
- 2 kananmuna
- 3dl jauhoja
- Hieman suolaa



Sekoitetaan ja vaivataan hyvin


Ja muovikelmuun puoleksi tunniksi asettumaan


Tehdään kaulimella mahdollisimman ohut levy


Joka kääritään rullaksi


Leikellään rullasta siivuja irti


Jotka laitetaan muutamaksi tunniksi kuivumaan. Tätä pitää vielä treenata, nyt ne kuivuivat aivan liiaksi.


Pasta Aglio e Olio pasta (2 annosta):
- 2kpl yksikyntistä valkosipulia
- Extra-neitsyt oliiviöljyä
- Mustaleima-emmental-juustoa
- Mustapippuria
- Suolaa
- Tuoretta basilikaa

Laita vesi kiehumaan kattilaan. Leikkele silläaikaa valkosipuli ja basilika mahdollisimman pieneksi ja kaada toiseen kattilaan. Lorauta päälle oliiviöljyä ja sekoita. Raasta juustoa sopivasti odottamaan.

Kun vesi kiehuu ensimmäisessä kattilassa, laita päälle 2 tl merisuolaa. Laita pastat kiehumaan ja laita levy neloselle. Keitä tuorepastaa sopiva aika. Itse keitin n. 5min, kaupan tuorepastassa menee 3min. Kun pasta on kiehunut, kaada lävikköön ja takaisin kattilaan, älä heitä kaikkia keittovesiä pois.

Kaada pastat kattilaan jossa valkosipuli / oliiviöljy / basilika ovat odottamassa. Sekoita. Kaada päälle mustapippuria reilusti ja juusto. Sekoita jälleen hyvin ja kaada lautaselle. Syömäkelpoista heti:



Todella hyvää oli! En kuitenkaan ollut lopputulokseen täysin tyytyväinen, pasta ehti kuivua liiaksi joten keittoaikaa olisi pitänyt pidentää. Luultavasti myös jauhoilla on huomattavasti merkitystä, nyt käytössä oli ihan perus sunnuntai-jauhot.

Tekemällä oppii :).

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.