IRC-Galleria

jjon

jjon

www.myspace.com/travestyofsympathy

ToS @ Sumppu (w/ Deathnote)Maanantai 19.10.2009 19:50

Travesty of Sympathy @ Sumppu
16.09.2009, klo. 20:50 - 21:30

Aamulla herätessä, silmien vielä ollessa kiinni, ajattelin tulevan päivän olevan lähes täydellinen. Koko päiväksi ei ollut mitään muuta ohjelmaa, kuin tyhjän cd:n osto, keikka ja illalla iltamat bändin kesken. Avattuani silmäni, paiskauduin suoraan kurimukseen, myrskyn silmään, tuohon Thorin moukarin iskulta tuntuvaan tilanteeseen jota myös totuuden tajuamiseksi kutsutaan. Ulkona ryöppysi vettä kuin Esterin perseestä, jos ilmaus sallitaan. Siinä vaiheessa ajattelin kuitenkin vielä, että luultavasti tämä syksyyn kuuluva ilmiö loppunee viimeistään iltapäivään mennessä. Kahdelta olin lähdössä Juhon (basisti), Tzmägän (rumpali) sekä Hennan (allekirjoittaneen emäntä) kaupunkiin ostamaan tyhjää levyä. Siinä vaiheessa ymmärsin myös, että iltamien varalle ei oltu hommattu tarvikkeita vielä ollenkaan. Noh, ne siis hommattaisiin samalla kaupunkireissulla.
Laskeskelin kuitenkin, että ehdimme edelleen ihan helposti Tzmägän luo, elikä treenikämpälle, neljäksi (kuten oli sovittu). Toisin kävi: jouduimme kaupungissa käyntimme jälkeen poikkeamaan vielä toisessa kaupassa ostamassa sen pirhanan cd:n, sillä kaupungin hifisnobielektroniikkakaupoissa ei myyty yksittäisiä tyhjiä levyjä... Cd:lle oli siis tarkoitus polttaa intronauhamme, sillä olimme viisaina, vastuuntuntoisina ja huolellisina nuorina aikuisina unohtaneet viimekertaiselle keikkapaikallemme (El Gringo, 7.0.2009) alkuperäisen intronauha-cd:mme! Lyhyeksi kaavailtu kaupunkireissu venyi siis kahden tunnin poukkoiluksi. Ei tarvitse luultavasti edes mainita, että sade oli yltynyt aamusta varsin rankkoihin mittoihin.
Saimme käsiimme kaikki tarvittavat välineet jonka jälkeen kaikki palailivat koteihinsa, tässä vaiheessa kellon jo ylitettyä alkuperäisen sovitun kokoontumisajan. Tämä ei tullut kenellekkään yllätyksenä ja luultavasti kukaan meistä ei sisimässään ollut valmistautunut tulemaan treenikämpälle neljältä alun perinkään. Vääntäydyimme kuitenkin n. klo 5 aikaan kämpille (veli Juho hieman muita myöhemmin, sillä hän oli ihastelemassa Anun (Juhon sydämen valittu) olan tatuoimista Needle Pointissa. Kamppeiden roudaus autoihin tapahtui kuitenkin kuin ammatilaisilla: hitaasti muttei varmasti. Tehtäväksemme oli langennut roudata paikalle melkein kaikki tarvittavat soittopelit & -vehkeet, mutta onneksi matka kämpiltä Sumppuun ei ole pitkä. Silti herkkien soittimien roudaaminen sekä autoon, että autosta pois oli todella turhauttavaa, sillä sadehan ei tietenkään voinut loppua. Saavuimme Sumppuun n. varttia yli 6, mikä oli meiltä melko hyvin sillä olimme sopineet että olemme paikalla kuudelta...
Kun banjot ja kattilat oli saateltu sisätiloihin, aloitimme syömisen. Keikkapalkkionamme nimittäin toimi jos jonkinlaista purtavaa ja juotavaa. Vähäpätöiset asiat, kuten kamojen pystyttäminen ja soundin tsekkaaminen, hoidettiin siinä syömisen sivussa, kuitenkin lähes keskittyen. Tämän jälkeen alkoivat jo traditioksi muuttuneet ongelmat, joita kohtaamme joka keikalla. Tällä kertaa ongelma oli kuitenkin pieni (Juhon hihnalukot kusi. Tarkempia tietoja korjauksesta saatavilla tiedusteltaessa Martti Melliniltä, sekä www.k-rauta.com). Haimme myös väkipakolla Huutoniemeltä päin yhden ihmisen lisää meitä katsomaan, sillä mielestämme yleisö oli liian pieni. Sattumanvaraisesti valitusta talosta keikkaamme katsomaan joutuva ihminen paljastuikin Valtsuksi (v4ltsu, v4), jonka oli määrä viettää iltaa kansamme performanssimme jälkeen. Mikä onnellinen sattuma! Poikkesimme vielä Prisman kautta, jonka jälkeen säntäsimme takaisin Sumppuun, nähdäksemme Deathnotelta enää viimeisen kappaleen. Pojat vetivät Lady GaGan hitin "Pokerface", joka oli sovitettu etenevissä määrin rankemmaksikin heviksi. Tiukkaa!
Oma settimme oli sama kuin viikontakaisella El Gringon -keikallakin. Olimme saaneet lähes soittokuntoon yhden uudenkin tsipaleen, mutta päätimme että oma soittonautintomme on suurempi, kun tyydymme soittamaan kappaleita jotka jokainen bändin jäsen tuntee kuin omat taskunsa. Keikka meni kaikin puolin hyvin, mikään ei kussut teknillisesti. Vääriin nuotteihin meistä syyllistyi yksi jos toinenkin, mutta sehän ei haittaa kunhan tukka heiluu ja hiki haisee!
Keikan onnistumisesta jotain kertoi myös se, että seuraavana päivänä Sumpun yhteyshenkilö Juha-Matti Wahlström (tuttavallisemmin Mehis), lähetti tekstiviestin jossa luki:

"Kiitti mainiosta keikasta. Teil o vitun hyvä meininki ja tukat heiluu! Mie tykkään!"

Jälleen kerran kusi nousi päähän ja pahasti. Vastasin kuitenkin nöyrän pojan maski henkisillä kasvoillani että kyllähän sitä täytyy keikat täysillä painaa, kun niitä kerran on saanut hommattua. No EI KHAII, ei meikäläisellä ollut minkäänlaisia maskeja tahi naamareita. Ei keikan aikana, eikä myöskään seuraavana päivänä. Ei sitten yhtäkään. Pointtini on siis, että olemme tosissamme tässä asiassa: jos joku meidät huolii johonkin soittamaan, niin sittenhän soitetaan niin että peräpukamat paukkuu, perkele! Se on ainoa oikea tapa, ainakin meille.
Mutta tosiaan, jälleen kerran todella iso kiitos kaikille, jotka jotenkin osallistuivat keikan järjestämiseen sekä ylläpitämiseen! Sumpussa on kiva soittaa, ei pelkästään ilmaisen ruuan vaan myös mukavien ihmisten takia. Ilmapiiri on hyvä, ja vaikka porukka ei seiniä pitkin kiipeilekkään, jaksavat kaikki kuitenkin taputtaa ja katsoa keikan loppuun. Sehän on loppupeleissä kuitenkin kaikkein tärkeintä!

Erityiskiitokset:

Mehis,
Monika Purtola,
Max Bäckman,
School of Rock,
Deathnote,
Henna (keikan videoimisesta),
sekä jälleen tietenkin yleisö!

Settilista: (Eli Steista Sumppu)

Intro: Yeah, I I I'll Do it (v4)
1. Jotain puuttuu
2. Valehtelija, valehtelija
3. Et ole kaunis
4. Memento
5. Kasvot kohti itää (raiskaus-versio)
6. Mies haastoi Jumalan
7. My Reality (tämä ei nyt mennyt vieläkään suomeksi, ehkä vielä joskus.. jjoo!)

Koko päivän kestänyt sade sekä sen aikana roudaaminen ja ympäri kaupunkia juokseminen, meinasi viedä ainakin tältä kitaristilta fiiliksen koko keikasta. Onneksi tämä luulo osoittautui kuitenkin aivan vääräksi jo ensimmäisen sisäänlaskun kohdalla. Keikka sujui täysin ongelmitta ja huulta heitettiin. Keikan jälkeiset iltamatkin sujuivat aivan mahtavasti ja suupielet olivatkin koko loppuillan kaikilla ylöspäin. KiiToS siis tästä mahdollisuudesta, toivottavasti tämä ei ollut viimeinen keikkamme Sumpussa.
Seuraavia keikkoja odotellen, mahdoton soittamisen riemu rinnassa pamppaillen ja uudet biisit treenikämpällä meitä ärsyttäen, tänks!

jjon // Travesty of Sympathy
Making hevitb mielekästäb since 2008!

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.