IRC-Galleria

persePerjantai 25.01.2008 23:48

”Kaikki on perseestä paitsi minä ja kusi.”

”Jouduin tosin palauttamaan ensimmäisen, koska siinä oli reikä.”

~Aatami kommentoi haastattelussa luomistyön onnistumista


Perse on yksi ihmisen neljästä (tai kahdesta, jos olet mies) kiinnostavasta ruumiinosasta. Teorian mukaan Jumala laittoi perseen ihmisen takaosaan, jottei ihminen vain istuisi ja tuijottelisi persettään. Hyvä perse on kuin huono selitys: jokaisella on omasta mielestään sellainen ja ainoastaan miesten sellainen haisee.


, kuten kaikki muukin käyttökelpoinen, on ilmeisesti tullut ristiretkeilijöiden mukana Suomeen 1300-luvulla. Se on todennäköisesti yksi ensimmäisiä asioita, mitä piispa Henrik on sanonut astuttuaan maihin Suomenniemelle. Erään keskiaikaisen uskomuksen mukaan pahat, huonot ja muuten vain kelvottomat lapset syntyvät perseen kautta, ja niistä päivistä on lähtöisin termi olla perseestä (”Se jätkä on ihan perseestä.”) Mutta siitä lähti myös perinne ommella naimisissa olevien naisten peräaukot kiinni. Vanha perinneriitti kuitenkin kiellettiin lailla joskus vuonna 1865.

Anatomisen perseen historia on hiukan pidempi. Perse on toiminut välitilana, jonka kautta erilaiset asiat ovat joko menneet ihmiseen tai tulleet ulos.

* Asioita, joita laitetaan perseeseen: Sperma, sormi, rokotteet, penis, kieli, hedelmät, se (”Tunge se perseesees”), kuumemittari, hymy, naama(Säkylässä kuulemma näin).
* Asioita, jotka ovat perseestä (lyhennetty laitos): paska, tämä artikkeli, kaasu, kotiintuloajat, sperma, kännykällä pelattavat tv-pelit, tämä vittu (”Vittu tää on perseestä”), ei-toivotut isä- ja äitipuolet, koulu, opettajat, insinöörit, rap, hevi, Turku ja joissakin tapauksissa työ.

Toisin kuin jotkut luulevat, Wikipedia ei ole perseestä, vaan se on usean yksilön yhteistyön tulosta. Wikipedia on siis perseistä.
Käyttö
Perseen koko on elintason mittari – Ass of The Year 1946.
Perseen koko on elintason mittari – Ass of The Year 1946.

Perseitä on eri kokoisia ja muotoisia, mutta niitä kaikkia yhdistää se, että niistä ulostetaan ja kerrotaan vitsejä, jotka eivät ole vitusta kotoisin. Ihmisten välisessä kanssakäymisessä perseestä ei ole juuri hyötyä, ellet ole nainen, jonka tarvitsee suostutella mies johonkin. Persettä voi käyttää rajoitetusti anaaliseksissä.

Koska perseen käytön hyödyt ovat varsin mitättömiä, perseen ainoa tarkoitus on ulostus tai katseltavana oleminen. Toiset perseet sopivat näihin paremmin kuin toiset. Suurin osa katselijoista toivoo silti, että kauneus tulisi joskus katsojan silmään tai ainakin puristusetäisyydelle.

Sanana perse on anatomista versiotaan käyttökelpoisempi ja toimii hyvin, jos tarvitset huomaamattoman synonyymin ilmaukselle Turku. Turkulaisille tätä ei tietenkään kannata todeta, sillä he saattavat pitää sinua aavistuksen vulgaarina.

Rajoituksia

Jotkut uskonnot kieltävät perseen käytön. Yksi tällainen on islam. Allahin määräys koskee vain ihmistä, joten vuohen perse on arabeille käypää tavaraa. Kysy lisää Osama bin Ladenilta. Kristinuskon suhtautuminen perseeseen vaihtelee kirkkokunnittain: Katolisille perse on tiukasti kielletty seksissä; piispat voivat tehdä asian suhteen myönnytyksiä, jos kuoripoika on muuten söpö.


Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.