IRC-Galleria

tj 11Tiistai 29.12.2009 03:22

kassuaamuja jäljellä neljä:
29.12, 30.12, 7.1 ja 8.1
1. ensimmäisten parin kuukauden aikana alokkaista tehtään sotilaita. tästä ajasta reilusti yli puolet kuluu kun parikymppiset miehet opetetaan siivoamaan, kiillottamaan kenkiään sekä kusemaan ja harjaamaan hampaitaan samaan aikaan.
myös jalkojen liikuttaminen tahdissa, käskyn kuullessaa oikein päin pyörähtäminen ja asennon kautta lepoon seisomaan jääminen huutajaa kohti kuin myös samaan aikaan tapahtuva aseen heitto olkapäältä suorille käsille eteen ja rinnalle tuominen ynnä muut luikuisat sulkeisjärjestykseen kuuluvat opit ovat tärkeitä asioita joita sotilaan tulee osata.
ehkä kuitenkin tärkeintä on päiväpeitteen taittelu juuri oikean malliseksi, tätä harjoitellaan ainakin parikuukautta joka ilta noin puolentunnin ajan. johtajien tulee tämä tietysti osata hieman paremmin, siksi alikersanttikoulussa tätä pääsee harjoittelemaan vielä lisää (+4kk)

mutta kyllä alokaskaudella vähän ammutaan ja juostaan metsässäkin.
meidän yksiköösä tetsattiin ~5 kertaa ja metsässä nukuimme 4 yötä. ampumassa kävimme kerran.

ja sitten pitäisi mennä kertaamaan taistelutaitoja.

2. olen nukkunut yksikössä jotain 200 aamua, se mitä minulle haluttaisiin opettaa ollessani kertaamassa olisi voitu hyvin opettaa näiden kuukausien aikana.
olen miehistön vaativimpiin tehtäviin koulutettu 362 mies, tykkiryhmän tai muun ryhmän varajohtaja, en osaa ampua tykillä tai tajua parikaapelista mitään. en osaa toimia minkään ryhmän vahvana jäsenenä koska näitä asioita ei ole koulutettu. eihän mulla ole edes sodanajan sijoitusta! onko se kertaaminen tykistön autokuskille sitten sitä että pidetään kaminassa tulta teltassa?
yhtä hyödyllistä on maata kotona sohvalla ja katsoa telkkaria.
vai onko ideana opetella sitten sitä tykin toimintaa? oisin kerinny sitä myös tuossa kesä- ja elokuun välissäkin opettelemaan.

3. osa kouluttajista on idiootteja. eräs luutnantti oli leirillä möykännyt pojille kun niillä oli pipot näkynyt kypärän alta, pipoa kuulemma saa pitää kunhan se ei näy.
olipa meillä kerran myös niin että pojat tunkivat märkiä lumisia m95 talvihousuja saappaisiin että varmasti jalat palelee, syynä se että osalla joukosta oli m91 kesähousut saappaissa ja joukon tulee näyttää samanlaiselta. näitä järjettymyyksiä on vielä lisääkin kerrottavaksi.

4. "Kertausharjoituksilla ylläpidetään ja kehitetään myös reserviläisen omia henkilökohtaisia sotilaallisia tietoja ja taitoja."
ai? ai sekun heräät puol kasilta ja päiväohjelmaan kuuluu sotkussa munkin syöminen? iltapäivällä voi poiketa salilla ja ehtoolla lähteä poikien kanssa kaljottelemaan? vai sitä leirielämää, "hei käykää herättämäs kuskit ku pitää noita autoja siirtää" teltassa kuskit sitten saa vängätä että kuka jaksaa nousta.
on enemmän ku pari kertaa oltu käskettynä teltassa nukkumassa, vähän niinkun piilossa että sotiminen ulkopuolella näyttää vakuuttavammalta. SITÄKÖ ME NYT SITTEN REENATAAN? skapparit ja varusmiehet juo piilopullosta teltassa ja päivällä vähän ammutaan tykillä sinne sun tänne.

kun ei sitä pelleilyä voi ottaa tosissaan. pian ne aamut loppuu ja apinat vaihtuu, sirkus jää.

jos ja kun väkipakolla mut siine raahataan niin aion tehdä juuri sen mitä kuskilta odotetaan, nukun teltassa ja herään vain syömään. käytän gonatakkia jos on kylmä ja pidän pipoa pakkasella vaikkei välttämättä saisi.

tj 18Maanantai 21.12.2009 15:38

no nyt alkaa oleen jo vähä. kassuaamuja on muuten kahdeksan
tänään ollu ihan mielenkiintonen päivä.

päivä alkoi yhdeksältä kun piti mennä käytävään luutnantin puhutteluun, heräsin päiväpeiton alta enkä osallistunut siihen vaan pysyttelin piilosalla.
sain jotain vaatteita niskaan ja lähdin limsa-automaatin kautta tupakoimaan, rappukäytävässä kapteeni kertoi mielipiteensä hiuksistani ja alakerran käytävällä toinen luutnantti ojensi varustuksesta.
todella varovaisen tupakoinnin jälkeen suuntasin ammattipätevyyskokeeseen, tajunnan taso ei vieläkään ollut kaikkein terävin mutta ilmeisesti suoriuduin hyväksytysti.
kahdeltatoista lähdimme poikien kanssa sotkuun pitsalle, sen jälkeen olo rupesi jo paranemaan. mutta tunnin päivänokosten jälkeen kahdelta alkoi päässä soida ja suolessa toimia, mahtavaa.
silmät punaisena sotilaspassin valokuvaan kolmelta, tukkaa olin jo vähän saanut kammattua mutta partaa en jaksanut ajaa.
päivällisen ruuankuvausmassaa kutsuttiin nimellä "meren herkut -pata"
jätin tälläkin kertaa väliin.
kuuden aikoihin olo selkeni. peseydyin, ajoin parran ja poistin hiukset. sitten kävin iltapalalla valmistamassa mikrojuustopippurisekoitusleipiä ja näin.

tj 49Lauantai 21.11.2009 02:35

arvatkaa vaan nukunko huomenna pitkään, no KYLLÄ NUKUN.
huomenna on oikea pappakuski päivä taas pitkästä aikaa, hienoa.
oikeestaan nää ginekset ei enää vituta lainkaan niin pahasti ku mosana, tääl on oikeestaan ihan kivaa ja sitä paitsi viimeinen ginekseni, aamen.

tiättekö muuten miks morsiammella on melkein aina valkonen mekko?
..nokun kaikki muutkin kodinkoneet on valkosia :D

noniin..Torstai 05.11.2009 02:23

jonkun feministiämmän blogista:

"Meillä keskustellaan nyt siitä, pitäisikö naisille lähettää kirje kutsuntoihin siinä missä miehillekin. Vaikka niihin osallistuminen olisi naisille vapaaehtoista"

"Ennen kuin sellaisia päätöksiä tehdään, armeijan pitäisi tehdä itselleen, kantahenkilökunnalleen ja varusmiesmiehille selväksi, mitä sukupuolten tasa-arvo tarkoittaa."

MITÄ VITTUA!?

tj jotain yli 60Tiistai 03.11.2009 01:20

noniin, veksi on nyt täynnä kuumepotilaita ja aukin tiloihin avattu varasairaalakin alkaa täyttymään.. kai meitä tästä rupiaa pian tippumaan pikkuhiljaa. kai ne jonkun lomakiellon pian laittaa.

tiättekö muuten mitä eroa on karanteenilla ja lomakiellolla?

karanteenia käytetään kun halutaan estää vaarallisen viruksen tai bakteerin leviäminen varuskunnan ulkopuolelle, täältähän se leviäisi hienosti koko länsisuomeen. karanteenin aikana ketään ei päästetä pihalle.

lomakielto taas on julma tapa vittuilla varusmiehille, mitäs ovat kipeitä!
tekosyynä käytetään samaa kuin karanteenissa. ratkaisevana erona se että henkilökunta saa edelleen poistua varuskunnasta, tämän tekosyynä oli jotain työsuojelulajista väännettyä. missä mun ihmisoikeudet on?!

asiasta banaaniin, vihaan tätä organisaatiota. ja hei, en näe mitään kunniallista varusmiespalveluksen suorittamisessa suomen puolustusvoimissa. en koe tätä kansallisvelvollisuudekseni. ja vannomallani sotilasvalalla pyyhin persettäni, minun oli käsketty vannoa jotain ja suomen laki määräsi minut toteuttaamaan tämä käsky. olenko siis oikeasti vannonut jotain, hä?

jos olisin aivan oikeassa armeijassa en välttämättä olisi näin gonahtanut paskapää. no mutta, odottelen lomakieltoa viikonlopulle ja katselen sitten sotkun ikkunasta kun kaikille mahdollisille sairauksille immuunit aliupseerit painavat kotiinpäin.
vitun vitun saatana!

saatanan skapparit ei osaa jonottaa normaalisti ne on et "minä minä minä nyt heti kaikki" IHAN KU MULLA EI OLIS JO VALMIIKS JOTAIN TEKEMISTÄ!

mul on tuhat asiaa muistettavana, kaikkia vitun papereita hoidettavana ja pitää pitää huolta laitoksesta ja varmistella että pojat on lähteny ajoihin oikeeseen paikkaan oikeeseen aikaan ja ohjeistaa apupäivystäjiä
JA SIT JOKU SAATANAN KIEROSILMÄNEN YLILUUTNANTTI VITTUILEE PUHELIMESSA ET "no ei voi olla noi vitun vaikeeta kattoa" HEI PUUPÄÄ tuu ite tänne koppiin istumaan viikoks ja ni mä soitan sit ja käsken kattoa jotain jota ei edes pysty katsomaan. "kyllä varmasti pystyt kattomaan et kuin monta uazia ja ategoa lähtee sunnuntaina, ja ketä on tilannu" "no ikävä kyllä tällä koneella voi hakea ainoastaan ajoneuvotyypin mukaan.." "no koitas nyt tehdä siellä jotai" HEI VITTU MULLA EI OLE TILAAJIEN KATSOMISEEN KÄYTTÖOIKEUKSIA, AINOASTAAN KULJETTAJAAN JA KÄYTTÄJÄÄN vittu. ja tosiaan oon käyttäny tota ohjelmaa jo hieman et tien kyl.

ja sitten nämä nuoremmat kuljettajat... kun kädestä pitäen pitää kaikki tehdä. niistäki hirvee huoli.
tänää oli yks ollu menemättä ajoon. syynä että ei tiennyt siitä. koska ei ollut katsonut ajolistoja.
nojoo.. emmä oo tällä viikolla kun joka ilta puol viidenaikoihin ilmottanu että uus ajolista on nyt nähtävillä yksikön ilmoitustaululla, päivystäjän pöydällä, keskuksen ilmoitustaululla ja vitun fläppitaululla. ja olen myös joka kerta muistuttanut että se pitää tarkistaa joka päivä. ja että ens viikolla siitä ei enää ilmoiteta vaan se pitää tarkistaa ihan itsenäisesti. siitä on myös kolme kertaa sanottu iltavahvarissaki. mitä vittua!?

no mutta, vaiks kaikki meneeki nyt vähän poskelleen ni ajosuunnittelija sano tänään et oon hoitanu hommani hyvin. että ei kaikkea voi muistaa kun samana päivänä loppuu sotaharjotus ja alkaa toinen heti perään, et ihan hyvin on menny ja kuskeista 99,5% on ollu siellä missä pitää silloin kun pitää. hyvä minä : )

sitä paitti, ens viikolla tuuraan toista päivystäjää torstai illan kun loppuu sotaharjotus. se nukkuu yksikössä sen aikaa. tää laitos siis ihan selvästi tarvitsee mua. ihan tosi.

gtj 78Perjantai 23.10.2009 02:39

noniin, nyt on saatu tykkoon ensimmäinen viikko hienosti suoritettua.

minut, miehistön vaativimpiin erityistehtäviin koulutettu, tykkimies kivelä laitettiin kuskaamaan spadeja sinne sotaan.

päivässä tuli nukuttua böyt ~12h, ainoa tekeminen oli "tukikohdan" pystyttäminen, syöminen 4 kertaa päivässä (ja arvatkaapa mihin ne kaikki ylijäämä makkarat ja pullapitkot yms. jää joita ei lähetetä maastoon) ja lopuksi sitten sen "tukikohdan" purku.

ensi viikolla hoidetaan sitten vielä toinen viikko TykK:ta.

gtj 84Perjantai 16.10.2009 16:12

pitää tässä vähän ruveta käyttämään näitä lomia.

no mutta, viime viikon vietin jossain metsässä viesti aukin kanssa. siellä oli ihan siistiä, aamusin vaan paskaa kun pirpanat lähti viiden kuuden aikoihin taistelemaan ja sit koitti ite nukkua ku ulkona hirvee sota päällä ja vitun kylmä.
mut hei soitelkaa nyt tai tulkaa vaikka poikkeemaan kun numero ja osote tossa näkyy noin