IRC-Galleria

kaappiujo

kaappiujo

vallan onnellinen

INTOLERANSSINI ONKIN NORMAALIA!Maanantai 10.12.2007 04:07

ENSIN PIENI KERTOMUS VIIMEVIIKONLOPUN TOIMINTOACTIONEISTA:
Oli hauskaa rowaniemellä ja Oulussa sitä ennen. Oli hauskaa nähdä kavereita ja yhden kaverin poik- eiku miesystävää joka ei sitten ollutkaan ihan kalkkis ;) Oli hauskaa myös pelata biljardia vaikken osannutkaan ja oli hauskaa juoda viiniä jota jäi hirveän paljon yli (mikä on myös hauskaa koska sitten voin viettää hauskan illan Aapon kanssa).

Oli jännittävää melkein eksyä Ruotsiin Tessan&Iineksen kanssa ja oli jännittävää päästä Rowaniemelle. Oli myös hyvin jännittävää käydä Lordi rocktaurantissa jossa oli vallan jännittävää kebabbia (tosin Petiksen Kanttarissa on parempaa). Jännittävä oli myös jätti-iso lumiukko Rowiksen keskustassa, sitä oli hyvin jännittävää halata.

Oli siis kertakaikkisen hauskaa ja jännittävää tämän viimeviikonlopun.


SITTEN SIIS INTOLENTO-AIHEESEEN:
Ja tänään oli myös hauskaa muttei kovin jännittävää käydä "aamiaisella" Fransmannissa Aapon sukulaisten kanssa, siikaruoka oli hirrrmuisen hyvää :D Mutta valitettavasti laktoosittomia ateriavaihtoehtoja oli vain kolme, joten hmm. Ja jälkiruokatarjontaakin oli kaikki kaksi joista sitten piti valkata. Ja sitten oli kyllä kuitenkin maha pipi niin että innostuin netistä tutkimaan ja selvittämään että:
a) missä kaikissa ruuissa on laktoosia
- ihan liian monessa
b) mitä laktoosi-intolerantikon pitää pohtia ravitsemuksen suhteen
- kalsiumia ja D-vitamiinia ja laktoosittomuutta

JA SELVITIN MYÖS ETTÄ LAKTOOSI-INTOLERANSSI EI OLE SAIRAUS, VAAN NORMAALI OMINAISUUS! Kyllähän minä nyt muistan kun mammaMaksimainen kertoi aiheesta joskus bilsan tai jonkun tunnilla... mutta JES, en olekaan epänormaali! :D Lukekaapa tästä:"Laktoosi-intoleranssia ei voi pitää yleismaailmallisesti sairautena jo senkään vuoksi, että suurin osa maailman aikuisikäisistä ihmisistä ei siedä laktoosia. Laktoosi-toleranssi eli laktoosin sieto on suhteellisen harvinainen ominaisuus, joka on kuitenkin yleinen pohjoisilla alueilla, joissa talven yli selviäminen onnistuu paremmin maidon avulla. Siksi esimerkiksi Suomessa intoleranssia pidetään joskus sairautena.

Akatemiaprofessori Leena Palotie työryhmineen paikansi vuonna 2005 maitotuotteiden siedon aiheuttavan geenimuunnoksen Ural-vuoriston eteläpäähän. Kyky sietää maitotuotteita johtuu yhdestä geenimuunnoksesta, joka kehittyi 4600-2800 eaa. suomalais-ugrilaisten kansojen keskuudessa. Oletettavasti muunnos syntyi, kun suomensukuiset sekoittuivat arojen paimentolaisiin. Geenivirhe säilyi, koska se mahdollisti aikuisille maidon juonnin, mikä auttaa selviytymään karuissa olosuhteissa. Uralin kansat levittivät "maitogeenin" edelleen muun muassa Pohjois-Eurooppaan, missä laktoosi-intoleranssi on harvinaisempaa kuin muualla.

Tiedot perustuvat 1611 geeninäytteeseen, jotka kerättiin 37 eri väestöstä ympäri maailmaa. Tutkijat keskittyivät mutaatioiden määrään sen geenin ympärillä, joka tuottaa maitosokeria pilkkovaa entsyymiä eli laktaasia. Muuntelu oli rikkainta suomensukuisilla mordvalaisilla ja udmurteilla. Tämä viittaa siihen, että geenimuunnos ilmestyi ensimmäisenä näiden kansojen keskuuteen." (Wikipedia. MUTTA tämä on luotettavaa tietoa koska tarkistin lähteet ja nuo lukee muillakin sivuilla!)ITSE OLETTE KAIKKI IHAN EPÄNORMAALEJA KUN PYSTYTTE YLI-IKÄISINÄKIN SYÖMÄÄN MAITOA! SENKI MUTAATIOT!!! MUUTTUKAA VALKOISIKSI NIIN KUIN MAITO!!!HAH!!

*painelee surullisena juomaan mehua kun ei voi juoda maitokaakaota*

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.