IRC-Galleria

Kyllikki on arvonsa tunteva, miehen kanssa tasavertainen nainen. Hänelle ovat tärkeitä naisystävät. Kyllikki viihtyy siellä, missä tytöt bailaavat ja kikattavat keskenään. Kyllikki arvostaa naisia, myös itseään. Hänellä on vankka itsetunto. Hän ei vähättele miehiä, mutta ei aseta näitä jalustalle. Hän vaatii kumppaniltaan läsnäoloa ja tasavertaisuutta. Hän ei juokse huikentelevaisen miehen perään eikä turvaudu kyyneliin, vaan maksaa samalla mitalla takaisin. Kyllikki ei kuitenkaan lähde kylille etsimään miessuhteita, vaan tapaamaan toisia naisia. Kyllikin miesystävät eivät aina ymmärrä Kyllikin merkittäviä ystävyyssuhteita naisten kanssa. Kyllikille on merkityksellinen työ tärkeämpiä kuin aineellinen vauraus tai turvallisuus. Kiinnostus työhön saattaa jopa ajaa ihmissuhteiden ohi. Kyllikki tietää usein jo nuorena, mitä hän haluaa aikuisena tehdä ja hän myös seuraa tietään. Miessuhteissaan Kyllikki on suora. Hän ei osaa käyttää naisellisia taktiikoita ja ajaa joskus suhteensa karille pelkkää suoraviivaisuuttaan. Hän ei halua manipuloida ketään ja uskoo toisten tekevän yhtä selväjärkisiä päätöksiä kuin hän itse. Jos mies sanoo haluavansa erota, Kyllikki ei reiluuttaan kyseenalaista päätöstä eikä ylpeyttään paljasta, kuinka kovasti koskee. Kyllikki ei tule ajatelleeksi, että mielialat vaihtelevat, ihastukset tulevat ja menevät, ihmiset tekevät tyhmiä ratkaisuja ja että välillä kannattaisi pelata omaan pussiin. Kyllikin on vaikea käsittää, ettei elämä mene hänen laatimansa käsikirjoituksen mukaan. Kehityssuunta: opettele sietämään epävarmuutta ja keskeneräisiä tilanteita. Anna asioiden kehittyä omalla painollaan.

Kyllikki on Saaren iloisista neidoista se, jota Lemminkäinen tavoittelee vietellessään neidot yksi toisensa jälkeen. Mutta Kyllikki ei kiinnostu naissankarista. Niinpä Lemminkäinen ryöstää Kyllikin mukaansa. Kyllikki taistelee aluksi vastaan ja on epätoivoinen joutuessaan mitättömälle miehelle, tappelijalle ja sodankävijälle. Lemminkäinen kuitenkin vakuuttaa pitävänsä vaimoaan hyvin ja tasavertaisena vierellään. Silloin Kyllikki vaatii häntä vannomaan valan, ettei tämä enää kävisi sotia. Lemminkäinen lupaa vannoa, jos Kyllikki puolestaan vannoo, ettei käy kylällä ja luopuu tanssimisesta. Valat vannotaan ja avioliitto aloitetaan.

ihihi :D

Huonoissa merkeissä alkanut liitto kaatuu heti ensimmäiseen kriisiin. Kun Lemminkäinen lähtee kalalle eikä tulekaan yöksi kotiin, Kyllikki lähtee kisailemaan kylän neitojen kanssa. Kun mies tulee kotiin, kerkeä sisar kantelee Kyllikin käyneen karkeloimassa. Lemminkäinen suuttuu, hylkää vaimonsa ja lähtee kosimaan Pohjolan tytärtä. Kotiin jääneet äiti ja vaimo näkevät eräänä päivän veren valuvan harjasta ja tietävät turman tulleen. Äiti pelastaa Lemminkäisen, mutta avioliitto on mennyttä. Toisella retkellään Pohjolaan Lemminkäinen tappaa Pohjolan isännän ja menee äitinsä neuvosta piilottelemaan Saareen. Siellä hän naissankarina saa miesten vihat päälleen ja joutuu palaamaan kotiinsa. Kodin on kuitenkin Pohjolan väki hävittänyt ja polttanut. Lemminkäinen löytää äitinsä piilopirtistä metsästä, mutta Kyllikkiä ei enää edes mainita. Ehkä hänet vietiin Pohjolaan? Ehkä hänet tapettiin? Vai lähtikö hän omille teilleen surkean aviomiehen alkaessa etsiä uusia naisia?

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.