IRC-Galleria

karviainen

karviainen

Kuolema on alku

HavahtuminenMaanantai 21.02.2011 00:15

”Fyysikot ovat havainneet, että aineen näennäinen kiinteys on aistiemme luoma harha. Niin on myös fyysinen keho, jonka havaitsemme ja ajattelemme muodoksi, mutta josta 99,99 % on todellisuudessa tyhjyyttä. Niin paljon on atomien välillä tilaa niiden kokoon verrattuna, ja jokaisen atomin sisälläkin on tilaa yhtä paljon. Fyysinen kehosi on vain todelliseen minuuteesi liittyvä väärinkäsitys. Se on monessa suhteessa ulkoavaruuden mikrokosminen versio.

Havahtuminen on tajunnanmuutos, joka erottaa ajattelun ja tietoisuuden toisistaan. Useimpien kohdalla on kyse etenevästä prosessista, ei yksittäisestä tapahtumasta. Jopa ne harvat, jotka kokevat äkillisen, dramaattisen ja ilmeisen peruuttamattoman havahtumisen, työstävät tapahtumasarjan, jossa uusi tietoisuus virtaa asteittain esiin, muuttaa kaiken tekemisen ja yhdistyy sillä tavoin heidän elämäänsä.

Kun olet havahtunut, et katoa ajatteluun vaan tunnistat itsesi ajattelun taustalla olevaksi tietoisuudeksi. Ajatteleminen ei enää ole itsekästä autonomista toimintaa, joka pitää sinua vallassaan ja pyörittää elämääsi. Se väistyy tietoisuuden tieltä. Sen sijaan, että ajattelu määrisi elämääsi, siitä tulee tietoisuuden apulainen. Tietoisuus on valveutunutta yhteyttä maailmankaikkeuden älyyn, joka on toiselta nimeltään läsnäolo: ajatukseton tietoisuus.

Heräämisprosessin käynnistyminen on armon ansiota. Sinä et saa sitä tapahtumaa, etkä voi valmistaa itseäsi siihen ansioita keräämällä. Ei ole olemassa havahtumiseen johtavaa selvää ja loogista tietä. Mieli kyllä pitäisi sellaisesta. Sinun ei tarvitse olla ensin havahtumisen arvoinen. Et voi tehdä mitään havahtumisen hyväksi. Kaikki tekosi ovat egon yritystä haalia havahtuminen tai valaistuminen kaikkein arvostetuimmaksi ominaisuudeksi, jonka avulla se voisi muuttua tärkeämmäksi ja suuremmaksi. Havahtumisen sijaan lisäät mieleesi havahtumisen käsitteen tai mielikuvan siitä, millainen havahtunut tai valaistunut ihminen on, ja yrität elää sen mielikuvan mukaan, joka sinulla on itsestäsi ja muilla sinusta, elät epäaidosti – egon esittämää tiedostamatonta roolia.

Kirjan tehtävänä on lisäksi auttaa ihmisiä tunnistaman egonsa aina silloin, kun se yrittää siepata vallan takaisin ja hämärtää syntyvän tietoisuuden. Osa ihmisistä havahtuu tullessaan yllättäen tietoisiksi tavanomaisista ajatuksistaan, etenkin itsepintaisista kielteisistä ajatuksista, joihin he ovat saattaneet samastua koko elämänsä. Yhtäkkiä onkin olemassa tietoisuus, joka tiedosta ajattelun mutta ei ole osa sitä.

Kun olet nähnyt pilkahduksen tietoisuudesta tai läsnäolosta, tunnet sen itse: se ei ole enää pelkkä mielen käsite. Voit silloin tehdä tietoisen valinnan olla ennemmin läsnä kuin heittäytyä hyödyttömään ajatteluun. Voit kutsua läsnäolon elämääsi eli tehdä sille tilaa. Havahtumisen armo tuo mukanaan vastuun. Voit joko yrittää jatkaa elämääsi kuin mitään ei olisi tapahtunut, tai voit huomata havahtumisen merkityksen ja myöntää, että tietoisuuden ilmestymine on tärkeintä, mitä sinulle voi tapahtua. Esiin nousevalle tietoisuudelle avautuminen ja sen valon tuominen maailmaan nousee silloin elämäsi tärkeimmäksi päämääräksi.”

- Eckhart Tolle (Uusi Maa: Elämän tarkoituksen oivaltaminen)

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.