IRC-Galleria

LähihoitajaTorstai 27.11.2008 21:53

Lähihoitaja on Suomen suurin, arvostetuin, vaativin, väärinymmärretyin ja itketyin ammatti heti runkkaajien ja vankiloiden papana-aukkorynkkyjen jälkeen. Tämän jalon ammatin keksi äiti Teresa, joka otti miehen vehkeen käteensä, pesi sen ja tunki Mäkkärin pillin sen sisään. Tuosta päivästä eteenpäin valtiovallat ovat pysyneet pystyssä maksamalla ihmisille hyvää palkkaa, jotta he hoitaisivat ihmisiä. Seuraavassa tietoa lähihoitajan työstä ja miten pääsee lähihoitajaksi

Opiskelu

Peruskoulun jälkeen kannattaa miettiä tarkkaan mitä tekee. Lukioon ei kannata mennä, koska ikävä tosiasia on, että kolmen vuoden päästä olet samassa tilanteessa kädessäsi paperilappu ja hattu (jonka joudut ostamaan itse). Lähihoitajakouluun eli terveydenhuolto-oppilaitokseen pääsyyn vaaditaan kaksi asiaa. 50€ (soveltuvuuskoe) ja kyky valehdella soveltuvuuskokeen testeissä, joilla karsitaan kaikki hullut ja nistit (alalle ”sopimattomat”...) Tämän jälkeen pääset kouluun sisään. Helppoa. Piirrät vain pari hymynaamaa ja puhut miten hienoja yksisarvisten kirmailu sateenkaarten alla on. Tosin isän-veljen tuleminen huoneeseen keskellä yötä viinalta haisten ja sormen tunkeminen peppureikään -kokemukset on syytä jättää mainitsematta. Niitä kertomalla pääsee vain peruskouluihin sijaiseksi.
[muokkaa] Työ

Lähihoitaja voi tehdä montaa erilaista työtä. Tosin kaikkeen tähän liittyy kusi, paska, oksennus, kiittämättömyys ja loppuunpalaminen. Suurin osa lähihoitajista työskentelee sairaaloiden vuodeosastoilla. Kaikille, jotka haluavat hakea vuodeosastolle töihin, on seuraava info erittäin tarpeellinen.

Aikataulu: Aamuvuoro

klo 7.00
Pitää olla osastolla valmiina aamuraportille. Tämä tarkoittaa, että sinun tulee olla pukuhuoneessa noin klo 6:30, jolloin sinun pitää herätä työmatkasta riippuen n. klo 4.00–6.00.

klo 7.00–7.30
Kuunnellaan, kun yövuorolaiset valittavat, että on taas ollut niin rankkaa, kun kaikki on niin päin persettä ja paskaa on koko ajan joka paikassa jne.

klo 7.30–11.30
Suoritetaan kaikenmaailman turhia mittauksia, käydään kahvilla, tupakalla. Syötetään vaareja ja mummoja, jotka eivät kuitenkaan syö. Vaihdetaan vaippoja, joihin on kusen, paskan ja runkkumällin sekoitusta syötetään lisää, jotta iltavuorolaisillakin olisi jotain vaihdettavaa, käydään röökillä, käydään kahvilla, puhutaan paskaa muista hoitajista, käydään röökillä jne.

klo 11.30–14.00
Istutaan koneella esittäen, että kirjataan potilastietoja, mutta oikeasti katsotaan videoita Youtubesta. Kello 14.00 lähdetään kotiin.

Aikataulu: Iltavuoro

klo 14.00–18.00
Tullaan myöhässä töihin. Kuunnellaan, mitä aamuvuoro on tehnyt. Käydään kahvilla/röökillä. Lähdetään syöttämään potilaita ja kirotaan paskanhajua huoneessa. Vaihdetaan vaipat ja haukutaan aamuvuorolaiset, koska he eivät selvästikään ole vaippoja vaihtaneet.

klo 18.00–20.00
Tullaan röökiltä ja mennään ottamaan yövuorolaiset vastaan. Lähdetään kotiin.

Aikataulu: Yövuoro

klo 20.00–22.00
Juodaan 6–25 kuppia kahvia, koska yövuoro kestää koko yön, ja puhutaan kovaan ääneen, miten kovia ollaan, kun jaksetaan valvoa koko yö putkeen ja ilman alkoholia jne.

klo 22.00–02.00
Röökin jälkeen lähdetään kiertämään koko osasto toivoen, että potilailla olisi mahdollisimman vähän paskaa housuissa. Yllätetään ainakin kaksi miespotilasta runkkaamasta. Tämän jälkeen käydään itse runkkaamassa, koska hereillä pitää pysyä. Juodaan kahvia käydään röökillä.

klo 02.00–04.00
Käydään röökillä, käydään kahvilla, käydään paskalla, puhutaan toisista hoitajista paskaa.

klo 04.00–06.00
Sama kuin klo 02.00–04.00.

klo 07.00
Kerrotaan yön tapahtumat aamuvuorolaisille ja valitetaan, miten paljon hommia tuli tehtyä ja miten paljon paskaa piti lapioida jne.

Lopputulos

Tätä työtä tekemällä palaa loppuun noin 20 vuodessa riippuen tietenkin mielenlujuudesta. Kaikille tämä työ ei sovi, koska jotkut ihmiset vain ovat tarpeeksi viisaita olla tekemättä tällaista työtä. Mutta jos tunnet, että yllämainitut seikat kiehtovat sinua ja olet valmis koskemaan vanhojen ihmisten sukupuolielimiin päivä toisensa jälkeen koko loppuelämäsi ajan hae terveydenhuolto-oppilaitokseen.

http://hikipedia.info/wiki/L%C3%A4hihoitaja

ps. tää on vain läppä, turha ottaa vakavasti, ainakaan itse en ota. :D

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.