IRC-Galleria

Selaa blogimerkintöjä

Uutta vahvistinta etsimässäMaanantai 01.10.2012 01:27

Nykyinen 2-kanavainen, hyvin palvellut Pioneer A-656 on jo muutaman vuoden ajan ollut varsin väsynyt laite. Ilmeisesti kondensaattorien vaihtamisella siitä selviäisi ja vahvarille saisi jälleen elinaikaa lisää. Nythän tuossa on lähinnä ongelma se, että käynnistyminen kestää jopa kymmeniä minuutteja, muutaman tunnin kuuntelun jälkeen tulee särinää ja sitte naksahtaa signaali poikki.

Kun tuollainen 14 kg:n järkäle on ollut kodin viihdekeskuksen sydämenä vuosikymmenet, siitä tulee myös hieman vaatimuksia mahdolliselle korvaajalle. Kaiutinterminaaleina pitää olla naparuuvit, eikä mitkään heppoisemmat pikaliittimet. Liitäntöjä pitää olla riittävästi ja mieluiten siitä näkökulmasta, että ne riittävät pitkälle tulevaisuuteen.

Silloin kun Tampereella oli HiFi-Klubin liike, kävin siellä jo ihastelemassa 90-luvulla Denonin ja Onkyon laitteita. Nyt huomasinkin, että ko merkkiä saa jopa verkkokauppa.com:sta, ja hinnatkin ovat moniin hifiliikkeisiin nähden edullisempia.

Koska budjetti on rajallinen, pitää valitettavasti katsella näiden parin merkin edullisimpia laitteita. Vaikka nykyisellään yksikään äänilähde ei ole toisissaan kiinni HDMI:llä, on liitännät luonnollisesti löydyttävä ja niitäkin saa olla heti useita, mutta myös optinen digitaaliliitäntä. Levysoitinesivahvistin näyttäisi näistä alle 400 euron laitteista kuitenkin puuttuvan.

Denon AVR-1513 tuli hylättyä kaiutinliitäntöjen vuoksi. Myöskin muita liitettäviä ohjelmalähteitä olisi saanut sangen vähän kytketyksi.(348,90€)

Onkyo HT-R558 yllätti positiivisesti hintansa puolesta, ohjelmalähteitäkin olisi saanut eikä muotoilussakaan mitään vikaa. Mutta ne kaiutinliitännät on tässäkin toteutettu ala-arvoisesti. (275,90€)

Onkyo TX-NR414 vaikuttaisi jo hyvin pätevältä laitteelta olemaan mahdollisen kotiteatterin sydän. HDMI 1.4-liitäntöjä näyttäisi olevan sisään 6 kpl, CD-soittimenkin saisi optisesti kytkettyä. PC:istä ainakin yksi kannettava menisi HDMI:n kautta, mutta tiukkaa tekisi normaalien linjatulojen suhteen, kun kasettidekille, toiselle pc:lle, levysoittimelle (RIAA-korjattu) ja yhdelle läppärilleki olisi hyvä saada kytkennät. Jos mitään fiksumpaa laitetta ei tule eteen, niin tähän päädytään (394,90€)

Ohessa kuva Onkyo TX-NR414 takapaneelista http://www.eu.onkyo.com/assets/2/0/6/3/1/TX-NR414__B__Rear_N9999x9999.png.jpg (linkistä sama tarkempana)
TX-NR414__B__Rear_N9999x9999.png.jpg

Ja edestä
c_tx-nr414__b__front_n9999_9999.jpg_244_b4.jpg

Toki vinkkejä otetaan vastaan, joten jos osaat ehdottaa budjettiin sopivaa laitetta, joka ei ominaisuuksiltaan jätä ihan kylmäksi, niin kiitos :)

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.